ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Илко Пиргов: Дано и тази година доминираме над Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:13 / 22.07.2021Коментари (0)2469
© Plovdiv24.bg
В последните 3 години Локомотив Пловдив бе сред най-успешните отбори в България. Черно-белите спечелиха на два пъти Купата на страната, веднъж Суперкупата, а през миналия сезон се окичиха със сребърните медали в първенството. 

Днес "смърфовете" излизат в първия си европейски мач за тази кампания срещу чешкия Словачко, а през уикенда се изправят срещу шампиона Лудогорец. Дали ще продължат със силните изяви и каквo е настроението в техния лагер - ето какво каза по темите опитният вратар на тима Илко Пиргов.

Илко, новият сезон наближава – готов ли е Локомотив Пд?

– Направихме добра подготовка и се надявам да сме готови, но най-добре ще го покажат резултатите. Ние сме почти нов отбор, тъй като в последните месец-два си тръгнаха доста основни футболисти. Ще ни трябва още малко време, в което новите момчета да се аклиматизират и да свикнат с изискванията на треньорите.

Колко различен отбор ще видим през новата кампания?

– Тръгнаха си 5-6 основни футболисти и няма как напускането им да не се отрази. Те ще ни липсват, защото бяха силни състезатели. Ще трябва време, но ако запазим вярата си и продължим да работим и мислим в една посока, нещата ще се получат. Много е важно новите играчи бързо да усетят духа на Локо, да се приобщят и да станат част от каузата. Локо може да бъде различен като изпълнители на терена.

В четвъртък предстои двубой със Словачко. Запознахте ли се вече със съперника и как оценяваш шансовете ви за продължаване напред?

– През миналата година изживяхме страхотни емоции в Европа и дано сега повторим това представяне и надградим. Треньорското ръководство ще ни запознае със силните и слабите страни на съперника. Ще изгледаме няколко от последните им мачове. За шансовете не искам да говоря. Дано с малко късмет прескочим чехите. Ще бъдат два много трудни двубоя, но дано в крайна сметка ние да продължим. На "Лаута“ ще имаме подкрепата и на нашите фенове, което значи много за нас.

Каква е програмата минимум за Локо в евротурнирите? Христо Крушарски обяви за цел групите…

– Тези мачове са награда за труда на целия клуб през последните няколко години. Дано имаме още няколко европейски вечери. Няма програма минимум или максимум, а просто във всеки мач ще се стремим да побеждаваме.

В неделя срещате Лудогорец между два двубоя в Европа. Вие играете успешно срещу тях – може ли да поднесете изненадата?

– Лудогорец е много силен и стойностен отбор. Показаха го и в мача за Суперкупата. Имат 25 равностойни футболисти. Но като цяло ние се представяме на ниво срещу тях и често им създаваме сериозни главоболия. Дано тази тенденция да продължи.

Какво си казахте с Мартин Луков на сбогуване?

– Ние сме много добри приятели с него извън футбола. Миналата година беше много тежка за Мартин, така че със сигурност заслужаваше да му се случи нещо позитивно и усмивката да се върне на лицето му.

Как се сработвате с новия вратар Лукас Редер, в чиято визитка стои Байерн Мюнхен?

– Първите ми впечатления са много добри. Той е сериозен вратар с отлична визитка. Германия се слави със силна вратарска школа. Взаимно ще си помогнем, но най-вече се надявам той да помогне на отбора и да вървим нагоре.

Кои отбори ще са в Топ 6?

– Лудогорец и ЦСКА са основните фаворити за титлата. Надявам се и ние да повторим силните игри от миналия сезон и отново да сме в челото на класирането. Берое са добър отбор, Ботев Пд, Славия… Пирин също изглеждат впечатляващо. Те събраха много опитни и класни футболисти. Ще бъде интересно първенство. Локо показа, че е способен, след като с по-малък бюджет изпреварихме в класирането ЦСКА, а и постигнахме отлични резултати срещу Лудогорец. Най-силната страна на отбора ни е колективът. Ядрото е съставено от българи и според мен абсолютно заслужено имаме 5 футболисти в националния отбор. Успяхме да направим добра сплав от българи и чужденци.

В последните години Локо е господарят на Пловдив – ще продължите ли да властвате в дербито?

– Тази битка е вечна. Последните няколко години доминираме в мачовете между двата отбора, но сега те изградиха добър състав и чакаме с нетърпение дербитата Усещането в дните около сблъсъка е невероятно. Градът е подвластен на тази емоция и зарядът се носи дори във въздуха. Дано да доминираме и тази година, а това ще стане с помощта на нашите фенове. Поздравявам ги и искам да им кажа, че ги чакаме в четвъртък на "Лаута“ за едно да влезем в битката.

Интервюто е на в-к "Тема спорт"
Още по темата: общо новини по темата: 727
21.05.2022
20.05.2022
20.05.2022
20.05.2022
19.05.2022
18.05.2022
предишна страница [ 1/122 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: