ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Рожденикът Данчо Христов си пожела здраве и нов европоход с Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:30 / 12.02.2014Коментари (7)2885
©
На 12 февруари рождения си ден празнува един от големите любимци на "жълто-черната" публика - Йордан Христов. Десният защитник на Ботев прекрачи прага на 30-те години на обичайно за последните години място - в лагерна обстановка, далеч от дома. Юбилейния за Данчо ден започна с поредната тренировка в Кипър. Преди нея той прие поздравленията на треньори и съотборници, а след това сподели как се чувства на личния си празник.

- Данчо, Честит рожден ден! Какво си пожелаваш за празника?

- Благодаря! Пожелавам си най-вече здраве. Това е най-важното. И още по-хубави емоции с Ботев в европейските турнири.

- Влизаш в така наречения "Клуб 30", как се чувстваш?

- Много добре. Физически не се чувствам по-различно, отколкото на 20 или 25 години, само съм по-зрял оттогава. Усещам се пълен с енергия и желание да играя футбол. Дано това усещане да продължи по-дълго.

- С екипа на Ботев имаш зад гърба си вече 2,5 сезона. Кои са най-хубавите и най-лошите ти спомени в този период?

- Най-лошите ми спомени са от първите 6 месеца, когато отборът тръгна лошо в "Б" група. Това беше началото ми в Ботев и то бе съпътствано от сериозно напрежение. Хубавите моменти започнаха от баража за влизане в А група, след което те станаха много в елита. Пикът на положителните емоции бяха мачовете в евротурнирите, но като цяло да играеш за Ботев е страхотно усещане и не съжалявам за нищо, което се е случило в този период.

- Наложи ти се да играеш на няколко поста. Трудно ли свикна с ролята на защитник, като се има предвид, че винаги преди това си имал доста по-офанзивни функции?

- В началото не ми беше лесно, но когато получих шанс трябваше да се възползвам и се радвам, че се получи. С течение на времето свикнах и вече се чувствам комфортно на като десен защитник. В крайна сметка важното за един футболист е да е на терена. За мен също това е водещо, постът не е от толкова голямо значение.

- Като десен защитник стигна и до националния отбор. Сигурно си амбициран да затвърдиш мястото си и там?

- Мястото ми в националния отбор е свързано единствено с представянето ми в клуба. Ако играя на необходимото ниво за Ботев и националният селекционер сметне, че мога да му бъда полезен, аз съм на разположение. Всеки иска да играе за отбора на своята страна.

- Какво очакваш от пролетния дял в първенството, който започва след по-малко от 2 седмици?

- Ще бъде много интересна пролет, защото повечето футболисти в българското първенство за първи път ще се сблъскат с плейофния формат. В първата седмица има много равностойни отбори и ни очакват много завързани мачове. Това ще бъде изпитание за всички, защото нивото на концентрация до голяма степен ще бъде решаващо. Възможно е всеки отбор да влезе в положителна или негативна серия и затова развоят на първенството е почти непредвидим. От нашия отбор очаквам да изпълни целта си и да се класираме за следващото издание на евротурнирите. Разбира се, би било страхотно ако успеем да вдигнем и купата.

- Следиш ли случващото се в другите отбори и кои според теб ще бъдат най-сериозните съперници на Ботев за евроквотите?

- Нормално е да следим какво се случва в другите отбори, но сме се фокусирали върху нашата подготовка. Що се отнася до битката за първите три места, мисля че Лудогорец и Литекс имат доста добър аванс и са с най-добри шансове да заемат първите две места. Предполагам, че в борбата за тройката до край ще участваме ние, Левски и ЦСКА.

- Ще стигне ли на Ботев времето за стиковка, след като подсилихме състава с шестима нови играчи?

- Нямаме много време наистина, но все пак сме професионалисти и трябва да успеем. Всеки един от нас трябва да направи всичко възможно, за да се сработим и да влезем готови за важните мачове, които ни очакват.

- Една от целите на Ботев е да се работи с младите футболисти. В този смисъл как виждаш младоците, които изкараха подготовката с отбора?

- Мога да кажа, че сред тях има момчета с добри качества. Днешният футбол обаче, освен качества, изисква и много работа. Те трябва да се учат и развиват всеки ден, за да заслужат шанса си, а след това ще трябва и да го използват. Всичко зависи от тях.

- Искаш ли да кажеш нещо на привържениците на Ботев?

- Пожелавам им преди всичко здраве. Нека бъдат с нас и в хубавите, и в лошите моменти, защото подкрепата им е много важна за отбора.Надявам се да им даваме много поводи да бъдат щастливи.

Източник: botevplovdiv.bg

Още по темата: общо новини по темата: 284
04.03.2014
04.03.2014
24.02.2014
20.02.2014
19.02.2014
19.02.2014
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ЧРД и успех във всичките ти бъдещи начинания!
+1
 
 
ЧРД ! Желая здраве , късмет , успех и радостни емоции с жълто - черната фланелка ! Пожелавам ти да вдигнеш Купата на България като капитан на отбора !
ВСЕ ОЩЕ МЕЧТАЯ!
+4
 
 
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ДАНА!ЗДРАВЕ ,СИЛА И КЪСМЕТ ТИ ЖЕЛАЯ И НЕ ЗАБРАВЯЙ,ЧЕ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕМ С ВАС!НАЗДРАВЕ!
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+7
 
 
Честит Рожден Ден, Дана! Бъди все така на 120% всеотдаен, както те знаем!!!
+6
 
 
ЧРД,здраве,успех в живота и професията.
В Правителствен авиоотряд 28 съм!
на 12.02.2014 г.
+6
 
 
Честит рожден ден Дана!Надяваме се в близко бъдеще,отбора да е изграден от хора като теб-стабилни,всеотдайни и милеещи за клуба!Желая ти здраве,късмет и много успехи с екипа на Ботев!Само Ботев-отбора на Пловдив!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Черно море притеснени от съдията на мача с Ботев
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Отлична новина за стадионите на Локомотив и Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: