ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Жертва ли е Ботев на големите очаквания?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:13 / 11.11.2013Коментари (213)17628
© Plovdiv24.bg
Ботев инкасира нов неприятен резултат срещу опашкар. След равенството срещу Пирин (ГД), дойде и загубата от Любимец.

На първо време не трябва да се прави паралел между двете загуби от Любимец. Първата бе по-скоро плод на подценяване и несериозно отношение към гола, докато вчерашната бе резултат от състоянието, в което се намира отборът в момента.

Как обаче Ботев от основен кандидат за титлата и блестящо представящ се в евротурнирите отбор, стигна до там, че да трепери за мястото си в Европа.

Причините можем да търсим на няколко места. От една страна, наистина ключови футболисти, които бяха моторът в офанзивата на "канарчетата", отсъстваха дълго време от терените, а други продължават да отсъстват, трети след отсъствието си не се намират в оптимална форма.

Както всички знаем, защитата започва от нападението, а когато то куца, всичко тръгва надолу.

Едно е ясно, Домовчийски и Костов доказаха, че не могат да са равностойни заместници на Вандер, Цветков и големия липсващ Тодор Неделев.

Тази кадрова криза помогна в голяма степен да се засили кризата, дошла след големите очаквания.

Ботев започна много силно първенството, представи се на добро ниво в Европа и като че ли всичко това се случи някак си очаквано и безпроблемно. Това натовари отбора с големи очаквания. Безрезервната подкрепа от публиката бе приета като даденост от футболистите, голяма част от тях не осъзнаха, че заедно с лаврите, поеха и голяма отговорност към "жълто-черната" общественост.

Сега вече, след серията от слаби резултати и най-вече неубедителни игри, напрежението е това, което диктува играта на Ботев. Футболистите от отбор, в който всичко все случваше по мед и масло, се събудиха в голям отбор, в който напрежението също е голямо и сякаш не бяха подготвени за това. Едва сега усещат какво е да носиш фланелката на Ботев, отговорност, за която като че ли не са подготвени психически, не са подготвени и за критиката от страна на многобройната публика.

Не е нормално да играеш като домакин в Любимец и да те е страх да играеш. Именно това лъхаше от играта на "канарчетата" вчера - страх. С изключение на един-двама футболисти, всички останали ги беше страх да играят, страх да разгърнат възможностите, страх да поемат отговорност, да не би да сгрешат и те да са виновни. Не може крилата да правят пробиви до малкото наказателно поле и вместо да завършват, да подават, да се освобождават от отговорност. В момента на Ботев му липсват лидери, хора готови да си сложат главата в торбата, за да измъкнат отбора от трудностите.

Всеки отбор минава през трудности, но разчита на своите лидери, за да го измъкнат от блатото на посредствената игра, а сред футболистите на Ботев в момента липсват такива, футболистите се оказаха неподготвени за тази криза, оказаха се неподготвени да носят отговорност.

Такъв футболист може да е Иван Цветков, но след дългото лечение на него му трябва време. Такъв футболист може да е Тодор Неделев, който е юноша на клуба и знае какво значи райето, но и той е извън строя.

Лесно е сега вината да се прехвърли върху Стоилов, но с наличния ресурс толкова. Друг е въпросът, че му бе дадена свобода в селекцията и той трябваше, освен качество, да се подсигури и с бойци, които в моменти на криза ще се хвърлят с главата напред за отбора. Дали един Георги Андонов от Берое не би свършил повече работа в момента, отколкото Домо и Сърмов? Всеки от феновете може да посочи поне по един боец, знаещ какво е да се носи "жълто-черното" райе, който можеше да бъде привлечен и да свърши работа в този тежък момент.

Когато колата се обърне, пътища много, както гласи една стара поговорка.

Изводите, които направихме по-горе, сме сигурни, че могат да си ги направят и от ръководството, ако вече не са. Важното е от спортно-техническият щаб да седнат, да си признаят грешките и да намерят решение възможно най-бързо, докато нещата са не са станали необратими за голямата цел - Лига Европа.

Още по темата: общо новини по темата: 284
04.03.2014
04.03.2014
24.02.2014
20.02.2014
19.02.2014
19.02.2014
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За всички в страната е ясно че тези треньори са свързани с определени мениджъри и им играят по свирката Трагедията на Пловдив е че за толкова години не успя да произведе поне един треньор на средно ниво въпреки цял факултет в ПУ и два отбора във елита на страната просто липсва политика в спорта на града и адекватно ръководство в Общината
+2
 
 
Просто отбора е разделен на групички и има бойкот срещу Мъри. Вижте Разград същите играчи който при Петев падаха от Любимец сега надиграват със лекота отбори от Европа и са със класа над българските си колеги но Домуса бързо се усети и щитна Петев въпреки заслугите му.Само не мога да разбера защо само защо нашите се правят на ущипани моми и не го сменят.
на 12.11.2013 г.
+1
 
 
Ами Ботев с този бюджет и президент не може да бъде жертва на каквито и да било очаквания! Неможе средната заплата в отбора да е 10 бона и да се оплакваш че от тебе искат много а ти даваш толкова че те бият дебютанти в групата и отбори сформирани няколко седмици след старта на първенството са пред тебе в класирането! Един изкопчия с кирка и лопата днес копае 30 метра канал 80 на 40 и в края на месеца се разписва за под 1000 лева и питам се аз нашите играчи и треньори дали ще им е по спокойно ако имат днес задача да изкопаят 30 метра? А за 10 палки май трябваше да са 300! Тъй че който не понася напрежението и тренировките нека разговаря с ръководството и да помоли да го преместят в раковски при тамошните финансови и тренировъчни изисквания,вярвам молбата му ще бъде удовлетворена.
+2
 
 
Проблема е в спада на физическата форма и на хората които отговарят за нея . Ако бяхме мачкали , като първото полувреме през целият мач , със сигурност щяхме да спечелим мача . Защото малшанса пред гола от 5 полужения през първото , нямаше как да ни убегне и през второто , ако бяхме създали още 5 полужения . . ,, Лудогорец ,, трета поредна година доминират не толкова игрово , отколкото физически и може би използват недостижими за другите отбори , възтановителни медикаменти .
+4
 
 
ДАМИ И ГОСПОДА БОТЕВИСТИ !!!! Искам да ви припомня нещо...
на 11.11.2013 г.
+3
 
 
Проблема ви е Неделев и ако не беше играл в дербито,едва ли щеше да свърши мача така.Факт и по-големите фенове ще се съгласят с мен.
+4
 
 
Чета коментари, които са много глупави. Хулят хора, които са си изразили мнението, нали затова са тези форуми да се обменят мнения, не е комунизъм да забранявате на някои ваши фенове да пишат коментари по ръководството и отбора.
+3
 
 
Сега ще си проличи кои са истински фенове на Ботев. Които да подкрепят отбора в трудните моменти. Да и на мен мие неприятно да падаме от селски отбори като дините но какво да се прави това е.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: