ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Именникът Йордан Христов: И мечтите няма да помогнат за титла на Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:12 / 06.01.2014Коментари (7)4016
© Plovdiv24.bg
Най-сърцатият футболист на Ботев Йордан Христов говори пред "Мери­диан Мач" за представянето на от­бора през есента, амбициите му с жълто-черната фланелка и ситуацията около договора му. Защитникът коменти­ра и информациите, че може да получи капитанската лента.

Навръх Йордановден какво си пожелава Данчо Христов в професионален и личен план за 2014 г.?
- Пожелавам си здраве за мен, се­мейството ми и съотборниците ми в Бо­тев, а в професиона­лен план ново изжи­вяване в евромачове.

Каква е разлика­та между двубоите у нас и в Лига Европа?
- Тръпката. Да се докоснеш до срещи извън граница просто е мечта за всеки един футболист. Мотивацията е друга. Заслужава си да го усе­тиш. Пожелавам го на всеки и се надявам след края на шампио­ната Ботев да е дос­тигнал до нови мачо­ве в евротурнирите.

Къде ще е по-лесно да постигнете тази мисия - през шампионата или през Купата на Бъл­гария?
- Радостното е, че и през двете места все още имаме шанс. Всичко зависи от нас. Ще се борим до край.

Какво става с новия ти договор?
- Договорът ми из­тича през лятото. Ако от ръководството преценят, ще седнем отново на масата за преговори.

Йордан Христов би ли играл в друг български отбор освен в Ботев?
- Всичко е божа ра­бота. Ние, футболис­тите, сме професионалисти и не знаем какво би ни се случи­ло занапред. Но аз обичам Ботев.

За какво съжа­ляваш през измина­лата година?
- За това, че сме на седмо място и шест отбора са пред нас. Не смятам, че Ботев заслужава това класиране. Все пак отбо­ри като Левски и Чер­но море ни изпрева­риха. А амбициите ни бяха по-големи.

Защо се стигна дотук?
- Вината за това класиране е в нас, футболистите. Гово­рим си в съблекалня­та, чудим се, но така се получи. Сега се съ­бираме за първа тре­нировка, започваме да работим, за да поправим грешката си.

А може ли Ботев да се окаже скрит фаворит за титла­та?
- Абсурд. Просто разликата в точките е много голяма. Лудогорец най-вероятно ще победи Нефтохи­мик в отложения мач, с което разликата става десет точки. Колкото и да мечтаем, ще е трудно. Едва ли ще поправим грешките си.

Добре ли е про­винциалният фут­бол да върви нагоре за сметка на Левски и ЦСКА?
- Разбира се, когато по принцип доста клубове се развиват, е добре за футбола у нас. Левски и ЦСКА да си гледат в техния двор, а ние - да про­дължаваме да растем. Така ще се развива футболът.

Появиха се ин­формации, че ще получиш капитанс­ката лента. Ще ти тежи ли тази отго­ворност?
- Никой не е разговарял с мен относно капитанската лента. Не мога да отговаря. Разбира се, че ако я получа, ще бъда двойно по-мотивиран, тъй като става въпрос за капитан. Но аз нищо не знам.

Играеш като краен защитник. В България все по-рядко бековете пра­вят рейдове и се включват в атака. Как си го обясня­ваш?
- Просто тактичес­ки изпълняваме ука­занията. Когато в да­ден мач ти е поставе­но условие да защи­таваш, а не да напа­даш - изпълняваш указанието. Едно вре­ме играта беше по-офанзивна. Сега се спазват тактики. Ко­гато имаш например бързо крило като Га­ри Родригес, не може често да правиш рей­дове по фланга.

Твоят близък приятел Тодор Неделев вече е футбо­лист на германския Майц 05. Трябва ли талант като него да бъде хвърлен ведна­га в мачовете на Бундеслигата, или трябва да се изча­ка?
- Треньорите в нем­ската Бундеслига най-добре знаят. Не смятам, че аз съм чо­векът, който трябва да ги учи. Надявам се Тошко да е жив и здрав и му пожела­вам успех. Сигурен съм, че той ще се справи. Смятам, че първо той трябва да бъде школуван в Бундеслигата и след това ще заблести. Си­гурен съм, че Тошко ще успее.

Още по темата: общо новини по темата: 284
04.03.2014
04.03.2014
24.02.2014
20.02.2014
19.02.2014
19.02.2014
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Честит имен ден Данчо! Желая ти само успех и сбъднати мечти! С любимия ни отбор ти желая да вземеш всичко за взимане в България! Успех!
+2
 
 
Браво, Данчо!!! Умееш не само добре за играеш футбол, но и да говориш умно и смислено! За разлика от някои твои шефове, например, но ти нямаш вина заради тях. УСПЕХ, ДАНА!!! БЪДИ ВИНАГИ ЗА ПРИМЕР НА ОСТАНАЛИТЕ СИ КОЛЕГИ!!!
+4
 
 
Дана честит имен ден. Първо да си жив из здрав без контузии и много радост в живота. Мисля че с повечко труд от твоя страна и от другите можем да постигнем нещо. Пожелавам ти само успехи с екипа на Ботев и националния.
+5
 
 
Честит имен ден Дана, пожелавам ти много здраве, късмет и да изживееш страхотни моменти с жълто черната фланелка и разбира се титла и купа на България. Ти заслужаваш наистина да си капитан на този отбор, със своето себераздаване и борбеност и не случайно и Любо те вика в националния отбор. Честит празник и нека ти е живо името, желая ти много успехи Дана, ти го заслужаваш!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 06.01.2014 г.
+9
 
 
ЧИД, Данчо! Здраве, и само хубави неща да ти се случват, капитане! Ти доказа, че когато футболист съвестно си гледа работата - има израстване, дори при всякакви треньори! Сърцат и борбен - ти си за подражание на всички твои колеги!
+10
 
 
Честит имен ден, Данчо! Бъди жив и здрав! Желая ти много успехи с жълто-черната фанелка! Имаш сърце да бъдеш истински капитан на любимия отбор.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: