ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Неделев е третия български футболист тръгнал от Пловдив към Майнц 05
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:49 / 03.01.2014Коментари (53)9955
© Plovdiv24.bg
Три дни след инвазията на Санта Клаус из комините в Германия за шефовете и феновете на Майнц 05 настана време да си разопаковат подаръка си. Първодивизионният клуб от областта Райнланд-Пфалц купи преди три месеца най-голямото бижу на футболна България в последните 5-6 години. Тодор Неделев, юноша на Ботев 2002 и звезда на Ботев (Пловдив), е вече официално играч на Майнц 05. Техничният халф с корен от Белозем днес трябва да направи първата си тренировка с "Карнавалния отбор" (прозвището на Майнц в Германия).

Мнозинството от феновете на жълто-черните може би не знаят, но Неделев е третият българин, свързан с Пловдив, който облича червено-белия екип на Майнц. Първият пловдивчанин в този отбор е Петър Курдов, който след успешни сезон и половина в Ботев Пловдив (33 мача със 17 гола) подписва с намиращия се тогава във Втора Бундеслига немски тим.

През сезона 1988/89 юношата на Марица изиграва 27 мача с 8 гола за Майнц. Точно кършиякалийският тим е забъркан с трансфера на втория българин на "Брухвегщадион" (старият стадион на Майнц). Точно десет години след Петър Курдов за Майнц тръгва и виновникът за Американското лято Емил Костадинов. Приключвайки контракта си с мексиканския Тигрес, като свободен агент той подписва договор с Марица (б.а. стопанисван тогава от Георги Георгиев), а само ден по-късно е продаден на Майнц 05. Там Коща има 11 мача и 3 гола в актива си.

Сега Тодор Неделев има шанса не само да играе с Майнц в Първа Бундеслига, но и да подобри постиженията на Курдов и Костадинов.
За това какво очаква най-голямата ни футболна надежда в Германия разговаряме с предшественика му Петър Курдов

"Честно казано, обстановката в Майнц не я познавам детайлно, все пак доста години са минали от моето пребиваване там. Въпреки това ясно е, че с труд всичко се постига. Виждаме, че Неделев игра добре напоследък, има натрупано самочувствие на играч. С оглед на нещата, които се случват в момента в германския футбол, мисля, че има още доста неща, които да подобри, за да е конкурентоспособен.

Наскоро четох някъде, че треньорите в клуба са обявили намеренията да го развият като играч. Още повече че има многогодишен договор (б.а. за 4.5 години). Не мога да пророкувам какво ще стане с него оттук нататък, но се надявам тай да поеме нагоре и да е сред най-добрите играчи там", заяви Петър Курдов пред "Марица".

Легендата на Левски смята, че Неделев има шансове за реализация в Майнц, само ако е добросъвестен в тренировките.

"Шефовете на Майнц са много точни във всяко едно отношение. Там никой не те пита дали имаш някакви проблеми, а гледат какво се случва в тренировъчния процес. След това, ако си заслужил, ти гласуват доверие на терена. При положение, че Тодор е съзнателен в тренировките, няма да има проблеми да играе. Не смея да давам прогнози обаче.Той все пак е млад човек, сменя обстановката и не е ясно как ще продължи напред.

Все пак обстановката и организацията в Майнц няма нищо общо с тази в Ботев, където той бе звезда. Там не мисля, че ще гледат със същото око на него. Той ще е един от многото, които получават шанс за изява. За него се плащат много пари и ако не оправдае доверието, нищо добро не го очаква. Имаме доста примери на перспективни играчи, които се провалят в началото, и треньорите престават да се занимават с тях в тренировъчния процес", казва още Петър Курдов.

Източник: Топспорт

Още по темата: общо новини по темата: 284
04.03.2014
04.03.2014
24.02.2014
20.02.2014
19.02.2014
19.02.2014
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
УСПЕХ Тошко.Ние сме с теб,а ти оставаш в сърцата ни.
+4
 
 
Успех на момчето заслужава си го.А всички насрани буфери със инфантилните си коментари искам да попитам коя ваша рожба на ДЮШ последно сте продали във голям отбор.Вие нещастна столюпеновска сган отричате всичко жълто черно но боготворите М. Камбуров но и той е продукт на ДЮШ на Ботев, и само благодарение на недъгавия и смачкан обичан от вас селски п...рас Митьо той заигра при вас иначе щяхте само да го сънувате.
+4
 
 
От цялото си сърце желая успех на Тошко. Но си мисля, че все в един момент трябва да започнем да задържаме талантите си тук, защото иначе големите успехи за Ботев, както и за пловдивския и българския футбол, ще останат мираж за неопределено време напред в бъдещето...
-3
 
 
Успех на Тодор Неделев и пълно разочарование на ЗЛОБНИТЕ жълтури!
+8
 
 
Успех на момчето в Германия Заслужава си го.
+7
 
 
Кучката да си погледне профила и да ми обясни,защо не е комплексар!И ако ще ми разказва как тук е смеха,да си спомни за марешки,трибуната ,левчето, терена,посещаемостта и т.н.Ако пък ще каже нещо за турци,да си види спонсора,левента,назифоглуто и надписите на табелите около стадиона!
12. 03 1912 г. – 12. 03. 2012 г. 100 години "Ботев" Пловдив Since 1912.
на 03.01.2014 г.
+10
 
 
Успех на Тошко. Пожелавам му да е новия Бербатов.
+8
 
 
Как пък един буфер не се намери да каже просто едно "Успех"... Жалки твари, до болка комплексирани, по-силно мразещи отколкото обичащи. Тъжен е живота на дребната, завистлива, черно-бяла изстрадала душица...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Отлична новина за стадионите на Локомотив и Ботев
Първо в Plovdiv24.bg: Юноша на Ботев с тежка контузия! Претърпя операция в столична клиника
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: