ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
С трансфера на Лукин и Куртеан замесиха Ботев в скандал за 300 хил. евро
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:02 / 12.01.2014Коментари (22)4689
© botevplovdiv.bg
Вчера Ботев Пд представи официално първите си нови футболисти. Румънците Алесандру Куртеан и Серджан Лукин пристигнаха при Канарите и подписаха за срок от 2,5 години. Халфът и централният защитник идват от румънския гранд Динамо Букурещ. Според изнесената информация от двата клуба, Куртеан и Лучин пристигат като свободни агенти без трансферна сума.

Алесандру Куртеан е на 26 години, играе като полузащитник, висок е 182 см и има силен десен крак. Юноша е на румънския Газ Метан, където играе до 21-годишна възраст. След това, в продължение на 3 сезона носи екипа на Политехника Тимишоара, а от януари 2012-а преминава в Динамо Букурещ, където записва на сметката си 72 мача и 9 гола. Централният защитник Серджан Лукин е на 27 г., висок е 184 см. Юноша е на Политехника Тимишоара, като за родния си клуб се състезава до лятото на 2011 г., когато преминава в Динамо Букурещ. За тима от столицата на Румъния записва 80 мача, в които бележи 4 гола. Лучин е част и от националния отбор на своята страна, където има на сметката си 9 мача и 1 гол.

Пристигането на двамата в Ботев Пд обаче разбуни духовете в Румъния и предизвика голям скандал. До преди 2 дни се смяташе, че пловдивчани ще платят 850 хил. евро за правата на двамата футболисти. Вчера обаче от клуба разкриха, че за тях не е платена трансферна сума.

Агентът на Серджан Лучин - Кристи Опреа, обаче хвърли яснота около трансфера.

"За мен Лучин е предател. Това ме нарани много, не защото не взех пари, а защото бях предаден. Някой ще си плати заради това, което се случи. Не съм взимал комисиона за него никога, дори платих от себе си 10 хил. долара, за да може да дойде от трета лига в Тимишоара. Преди дни заминах да преговарям за негов трансфер в Англия, след което разбрах, че ще подпише с Ботев Пд. За Лучин имаше оферта от 900 хил. евро и казах на Динамо за нея. Клубът щеше да спечели доста пари", обяви Кристи Опреа. Румънският агент по-късно обвини Динамо и своя клиент в престъпление.

"Всичко става без мой подпис. Нещата са много странни, тъй като бяхме постигнали договорка. Разбрах, че те са искали да прекратят договора му и да го пуснат като свободен агент в Ботев. По този начин не се плаща нищо на мен. Не ви ли изглежда странно?! Пускаш национален състезател да напусне като свободен агент. Да не би Динамо да не се нуждае от пари?!", коментира още Опреа.

"7 дни спорт" се добра до всички подробности около трансфера на Серджан Лучин. В договора на румънеца с Динамо Букурещ има клауза, според която 50% от правата му се държат от агента му Кристи Опреа. На практика мениджърът взима половината от следващия му трансфер, но не по-малко от 300 хил. евро. От обявените първоначално 500 хил. евро, които Ботев трябваше да плати за Лучин, Динамо щеше да вземе само 200 хил. евро и на практика да бъде губещата страна в сделката.

По информация на "7 дни спорт" Динамо и Лучин са изиграли Кристи Опреа, като футболистът е прибрал пари на ръка, за да разтрогне договора си. От своя страна Ботев Пд е платил на клуба от Букурещ. Румънците са използвали затрудненото си финансово състояние като претекст да разтрогнат договорите на Лучин и Куртеан по взаимно съгласие.

Кристи Опреа вече е задвижил делата си и ще сезира ФИФА за странните обстоятелства около трансфера. Ботев Пд обаче не може да бъде засегнат от евентуално съдебно действие, тъй като всичко е между футболиста, бившия му клуб и агента му.

Още по темата: общо новини по темата: 284
04.03.2014
04.03.2014
24.02.2014
20.02.2014
19.02.2014
19.02.2014
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Колкото повече опознавам хората ,толкова повече заобичвам животните. ♥ !
на 12.01.2014 г.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-1
 
 
То ако не с подмолни игри и кражби,как да стане иначе???Какъвто е собственика,такова е и ръководството,такъв е и отбора,а между феновете има и изключения.Утре ще прецакат и Аякс за Кастелион.После защо никой не искал да идва в Ботевъ или да му се обадят след 10 години както са му казали на Мъри.Номера мина,това е по-важното.
-5
 
 
Браво за това,което е свършило ръководството!
+1
 
 
Този трансфер, който успяха да финализират Мъри и Кривия, не знам дали щеше да е по силите дори на Мистър Сенко и Астор! За Лучин английски отбор предлага 900 хил. евро, Стяуа - 700 хил., искан също от Черноморец Одеса и от руски отбор, мисля че е Томск, възможно е да има и други. В Ботев ще е със заплата от 15 хиляди евро, наполовина от това, което е взимал в Динамо. Румънски национал, а всеки знае, че румънските футболисти са конвертируеми в Европа. От страна с по-силен и авторитетен шампионат, отива в страна с по-слаб. Основна заслуга за трансфера е имал Мъри! Успял е да го убеди, че много държи на него, че той ще е в основата на голям проект, и с честите си обаждания му е внушил, че мястото му е в Ботев. Силно са въздействали и ласкавите отзиви на Козмин Моци за нашия отбор, който е посъветвал двамата румънци, да приемат офертата на Ботев с вързани очи! Благодарности на всички!
+4
 
 
Пълна лудница - по-долу един циганин нарича българите "манговци"! А за другите ромляни дето ще злобеят - не се притеснявайте, тия двамата са за без пари и са много слаби - не са като вашите пелета. Дето се вика, гроздето е кисело :)
-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-13
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Отлична новина за стадионите на Локомотив и Ботев
Първо в Plovdiv24.bg: Юноша на Ботев с тежка контузия! Претърпя операция в столична клиника
ПФК Ботев: Нека закърмим децата си с тази истинска и безкористна любов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: