ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Адам Сотков до Plovdiv24.bg: Категорично заявявам, че никога не съм участвал в управлението на ФК "Миньор"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:06 / 08.12.2023Коментари (22)17421
© Plovdiv24.bg
Единият от двамата основни акционери в Локомотив Пловдив - Адам Сотков, изпрати официална позиция до Plovdiv24.bg. Реакцията на бизнесмена е свързана с публикуван от нас материал със заглавие "Адам Сотков оставил огромен дълг в Миньор след оттеглянето си от клуба".

Шефът на "черно-белия" клуб категорично заявява, че никога не е участвал в управлението на футболен клуб Миньор (Перник), както и това, че нито едно търговско дружество, което той управлява или контролира, не е участвало в дейността на този клуб

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса официалното писмо на Адам Сотков:

До редакцията на он-лайн издание PLOVDIV24.bg

ДО ФУТБОЛНАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ

ОТВОРЕНО ПИСМО

От АДАМ ЖИВКОВ СОТКОВ

Относно:

Опровержение на изнесена информация в статия, публикувана на сайта на он-лайн издание PLOVDIV24.BG от 04.12.2023г., 10:25 часа, с посочен автор: Екип Plovdiv24.bg, със заглавие "Адам Сотков оставил огромен дълг в Миньор след оттеглянето си от клуба“

УВАЖАЕМИ ДАМИ/ГОСПОДА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА PLOVDIV24.BG,

УВАЖАЕМИ ДАМИ/ГОСПОДА,

В статия, публикувана на уеб сайта на он-лайн медийното издание PLOVDIV24.BG на 04.12.2023г., 10:25 часа, с посочен автор: Екип Plovdiv24.bg, със заглавие "Адам Сотков оставил огромен дълг в Миньор след оттеглянето си от клуба" бе изнесена напълно невярна информация за мен и бяха направени манипулативни твърдения относно извършени от мен правни и фактически действия, които са свързани с влошаване на финансовото състояние на ФК "Миньор“ - град Перник.

Видно от съдържанието на посочената статия, същата се базира на официално съобщение, изпратено до редакцията на PLOVDIV24.BG, от страна на г-н Велизар Димитров, в качеството му на настоящ законен представител на ФК "Миньор“, като в своята позиция г-н Димитров се базира и на твърдения на г-н Павел Колев (изпълнителен директор на ПФК "Локомотив Пловдив“), касаещи пренасочването на средства от ПФК "Локомотив Пловдив“ към ФК "Миньор“ под формата на парични заеми.

В своето официално съобщение г-н Велизар Димитров посочва, че "бизнес структури“, свързани с мен са управлявали ФК "Миньор“ в продължение на 10 месеца и след тяхното оттегляне клубът е оставен във влошено финансово състояние, изразяващо се в натрупан паричен дълг от близо 200 000 лева. На следващо място е посочено, че въпреки изложеното от г-н Павел Колев, ФК "Миньор“ не дължи заплащането на суми към ПФК "Локомотив Пловдив“, нито към дружества, свързани с мен.

Всичко изложено в официално съобщение от страна на представителя на ФК "Миньор“ (макар и г-н Велизар Димитров да не посочва, че директно аз съм управлявал ФК "Миньор“ пред въпросните "10 месеца“) явно провокира автора на статията да посочи директно моето име, и да определи именно мен като лицето, което е оставило "огромен дълг в Миньор след оттеглянето си от клуба". Моя снимка бе поставена непосредствено под заглавието на въпросната статия.

УВАЖАЕМИ ДАМИ/ГОСПОДА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА PLOVDIV24.BG,

УВАЖАЕМИ ДАМИ/ГОСПОДА,

Категорично заявявам, че никога не съм участвал в управлението на ФК "Миньор“, нито търговски дружества, които управлявам и/или контролирам не са участвали в дейността на този клуб. Посоченото от мен е лесно проверимо в публично достъпните регистри, водени от Агенция по вписванията.

Категорично заявявам, че никога, по каквато и да било форма, не съм получавал плащания от страна на ФК "Миньор“, нито търговски дружества, които управлявам и/или контролирам са получавали плащания от този клуб.

За мен е напълно неизвестно какво има предвид г-н Велизар Димитров под понятието "бизнес структури“ и какво съдържание влага в последното.

С оглед на изложеното си позволявам да се обърна директно към заинтересованите лица от статията, както следва:

Моля г-н Павел Колев да посочи лично мен ли визира в своето изказване пред медиите след футболната среща на ПФК "Локомотив Пловдив“ с ПФК "Левски“, и лично аз ли съм му е посочил, че съм пренасочвал средства от ПФК "Локомотив Пловдив“ към ФК "Миньор“, както да представи доказателства за своите твърдения?

Моля г-н Велизар Димитров, в качеството си на представител на ФК "Миньор“ да посочи кои са т.нар. "бизнес структури“, свързани с мен, които би следвало да са участвали в управлението на клуба, както да представи доказателства за своите твърдения? Моля г-н Велизар Димитров да предостави информация кои "бизнес структури“, свързани с мен и по какъв начин (с какви свои действия и/или реализирани сделки) са довели до генерирането на посочения дълг от "около 200 000 лева“.

Моля редакцията на PLOVDIV24.BG да публикува настоящото отворено писмо.

Очаквам г-н Павел Колев и г-н Велизар Димитров да постъпят достойно и да предоставят изисканата от мен информация в съответен вид и в разумен срок.

В случай, че доказателства за изнесените твърдения липсва, очаквам публично извинение от страна на авторите на съобщението.

Вече съм уведомил своя правен екип за случилото се, като в оглед на предоставянето на изисканата информация и данни, ще предприема необходимите законоустановени действия за защита на моето име и репутация в Обществото пред компетентен съд.

С уважение: Адам Сотков
Още по темата: общо новини по темата: 780
05.05.2024
04.05.2024
03.05.2024
03.05.2024
30.04.2024
28.04.2024
предишна страница [ 1/130 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на traktorist69
премахни филтъра

0
 
 
Сладкодумец си, затова и си избран за тези отговорни постове и завъртането на чуждият за теб капитал на Варненските ти дружки.... дела трябват обаче, ние като ще сме без пари понеже не плащате няма смисъл да сте на Лаута... или действия или ауфвиедерзеен ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Шапки долу пред един от големите герои на Локо, който несправедливо бе наказан 8 месеца
Честито! Двама от Локо имат повод да почерпят днес
Пловдивски футболист с първи гол в Литва, попадна и в отбора на кръга
Стана ясно защо Левски не успя да привлече свободния вече Динко Хоркаш
Хеттрик за Даниел Маджаров и два гола на Петър Андреев при разгром на "Лаута"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: