ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Павел Колев: Очарован съм от хората в Локомотив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:21 / 06.07.2023Коментари (9)5001
© Plovdiv24.bg
Новият изпълнителен директор на Локомотив Пловдив Павел Колев даде специално интервю пред Дарик радио и dsport, в което говори за ситуацията в клуба в навечерието на старта на новия сезон в елита на България. Той коментира подготовката, селекцията и развитието на "черно-белия“ пловдивски клуб.

"Кратък беше периодът, откакто съм в Локомотив. Искам да кажа, че съм очарован от хората в клуба. Много бързо се синхронизирахме, гоним си задачите и правим всичко възможно не само отборът, но и клубът да е готов за първенството, което чука на вратата. Има точно 10 дни до пловдивското дерби. Натоварен период, такъв е за всички, защото това е момент, в който футболистите опитват да направят нещо като подготовка, но това не е класическата подготовка, защото почивката след края на предишния сезон беше доста кратка.

В същото време има и доста кратък прозорец за приятелски срещи за възстановяване на игрови ритъм. Трябва да се прави и някаква селекция, което също е сложен процес а българските клубове предвид ограничените финанси при повечето от тях. В това отношение Локомотив не прави кой знае какво изключение. Опитваме се да следваме някаква политика, която сме заложили с моето идване. Залагаме на български футболисти.

Радваме се на това, което успяхме да постигнем дотук, привлякохме младежки национал на България, който се прибра от Бенфика и има огромен потенциал за развитие в лицето на Калоян Костов. Привлякохме и перспективен краен защитник от Септември, а успяхме да си върнем и Георги Минчев, което моментално вдигна духа в съблекалнята, защото той е футболист, който е помнен с добро не само сред съотборниците си, но и сред привържениците. На този етап нещата се движат по план“, коментира Колев селекцията на отбора и подготовката за новата кампания.

"Кондиционното състояние – имаме проблеми, но те не могат да ни попречат да функционираме нормално и да ни попречат да влезем, надявам се, с летящ старт в първенството. Пред кой знае какви предизвикателства не виждам да сме изправени, всичко е въпрос на добро планиране и да осигурим финанси. В момента на "Лаута“ се строят две трибуни едновременно.

"Южната трибуна“, която ще е за гостуваща публика, но за съжаление няма да бъде готова до началото на първенството. "Спортклуб“ е по-назад, защото е започната по-късно. Това е процес, който трябва да се "преболедува“. Надявам се, че в момента, в който Локомотив разполага с чисто нов стадион, да можем да завъртим икономиката на клуба така, че този стадион да стане сърцето на този жив организъм и да го захранва със свежа кръв. Силно се надявам, че може да се случи това в обозримо бъдеще, без значение кой е директор и кои хора управляват клуба“, каза той за строежа на стадион "Локомотив“.

По повод продажби, той каза: "Конкретни оферти засега няма. Ако ви кажа, че не е възможно да се разделим с футболист, ще ви излъжа, няма да е коректно. Към днешна дата няма конкретно предложение за наш футболист. Интерес има, разбира се, но личното ми мнение е, че този отбор трябва да се запази в сегашния си вид.

Искаме да се подсилим в една от линиите. Шансът това да се случи е нищожен, защото няма смисъл да се бърза с привличането на футболисти на всяка цена. Ние, каквото си бяхме набелязали като решения на различни позиции, го свършихме на този етап. Излишно бързане предполага по-голям риск от грешка. Има доста време до затварянето на този трансферен период в България. Всичко е възможно да се случи, но на този етап конкретни оферти няма“.

"Трудно е, за съжаление има доста какво да се желае по отношение подготовката на децата и юношите в глобален мащаб, не само в Локомотив. По този показател Локомотив е сред водещите клубове, защото има доста момчета, които излизат непрекъснато от школата на "Лаута“. Идеята е да залагаме на български футболисти и да се привличат чужденци само, когато сме сигурни в качествата им и че ще вдигнат класата на отбора и по възможност да се планира привличането им поне един прозорец напред, а не да се мисли месец за месец.

Доколко това ще се реализира, предстои да видим, но концепцията е такава. Постепенно ще интегрираме млади момчета от школата. На подготвителния лагер в Банско имаше юноши от ДЮШ, които тренираха с първия отбор, и се надявам скоро да подпишем договори с тях, така че нещата и в това отношение стоят добре“, каза директорът за политиката на трансфери на Локомотив Пловдив.

По повод дербито на Пловдив в първия кръг, той бе категоричен: "Изключително важно е да започнем с победа. Дербито на Пловдив не се нуждае от представяне, нито аз съм човекът,  който да обяснява какво означава за града този мач. Ако гледаме представянето през изминалия сезон, някой би могъл да се подведе, че Локомотив Пловдив е фаворит.

Ние знаем, че тези мачове са непредсказуеми. Готвим се сериозно, с необходимото спокойствие и честно казано, усещам атмосферата и приповдигнатото настроение в съблекалнята и в целия клуб. Цари известна радост, че точно с Ботев ще е първият ни мач, на нашия стадион. Надявам се публиката да дойде и да ни подкрепи, защото в тези мачове атмосферата е изключителна и много често публиката накланя везните“.

"Да, има синергия. Аз не познавах Александър Томаш преди да започна работа в Локомотив Пловдив, имах наблюдения само от това, което виждах на терена, и то не ме изненадва. И преди да дойда, знаех, че Томаш е един от най-добрите млади треньори в България и се радвам, че имам възможност да работя с него и не само с него, но и с целия треньорски щаб, където е Христо Колев – Бащата, който е една от легендите на Локомотив, и има ценен принос за работата с футболистите.

Имаме един доста качествен треньорски щаб. Отборът е подготвен прекрасно, това се видя и в последната контрола с Университатя Крайова. Оценката за работата на треньора са резултатите в официалните мачове. Колкото и добре да играе отбора, ако няма резултати, нещата винаги се усложняват и напрежението се покачва. От моя гледна точка, в лицето на Томаш Локомотив е намерил сериозен треньор, който мисли за работата си, мисли за бъдещето на отбора и как да го развива, умее да работи с млади футболисти и практикува модерен и съвременен футбол, което е прекрасно. Безспорно е ясно на всички, че е важно какви ще са резултатите в първенството“, коментира Павел Колев треньорския щаб на "смърфовете“.

"Не толкова заради моята компетенция, тук колегите работят усилено по този въпрос. Всичко необходимо е направено, за да се уреди проблемът с Алфа Конте, предполагам за него намеквате основно. Такъв проблем няма да има сега, разрешен е този проблем и се надявам да го няма в бъдеще.

Там проблемът е комплексен и колкото и самият футболист не е подсигурил необходимите документи, толкова и е царял организационен хаос, да го кажем най-меко. Той е подпомогнал този проблем, но той вече е изчистен и няма проблеми. Силно се надявам Алфа Конте да бъде на линия и на разположение на Александър Томаш за първия кръг“, допълни Колев за картотеките на футболистите на Локомотив Пловдив.
Още по темата: общо новини по темата: 772
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
25.04.2024
предишна страница [ 1/129 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Дежурните кривоглави помаци пак се обаждат на слабо време. Бахурите и петата не им дават покой. Хак да им е!
-1
 
 
Тоя яко ги омагьосва потниците, вярвайте му той ще ви оправи ама отзад,те поне циганите са дашни.
0
 
 
Колев написах ,че е рано да се дават оценки .16 07 2023 ще реши дали Томаш да остане .
0
 
 
Как няма да си - тука сме МИНГЯН до МИНГЯН и АЛКАЖ до АЛКАЖ.. Топ дружинка с хомосексуални наклонности.
0
 
 
Страхотен профисионалист и човек. Уцелихме десятката с него. Ще вкара много ред и порядък в Локомотив, ще помогне много в израстването на клуба като цяло. Браво г-н Колев. Само напред и нагоре с Локо.
0
 
 
На 16 07 2023 г.е последния шанс на Томаш .Тогава ще говорим за къде е тръгнал Локо пд.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: