ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Здравко Лазаров: Който не е играл за Локо, много е изпуснал във футбола
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:30 / 24.10.2023Коментари (1)3572
© Plovdiv24.bg
Бившият нападател Здравко Лазаров е от тези футболисти, които носеха екипа на Локомотив Пловдив достойно, гордо и със страст, и това се оценяваше от компетентните привърженици на пловдивския тим.

Той остава и в историята на националния отбор на България, като един от малкото футболисти, играли и в трите му мача при последното участие на голям форум – финалите на Европейското първенство преди 19 години.

Електричката е бивш капитан на "смърфовете" и двукратен победител в анкетата на феновете за Футболист №1 на Локомотив (за 2010 и 2011 година).

Пред Nostrabet.com Здравко дава мнение за представянето на пловдивското Локо и за това как може да преодолее негативната серия в последно време и как да стане по-силен.

– Здравко, защо "черно-белите“ взеха само 2 точки от 12 възможни в последните си 4 шампионатни двубоя?

– Тук не бива да забравяме, че Локото игра срещу три от претендентите за челните места. Според мен отборът се представи на ниво в Разград и Варна, когато взе точки, дори срещу Черно море заслужаваше да спечели. Срещу ЦСКА пък се получиха пропуквания в защита през първото полувреме. За мен изненадваща и неочаквана е единствено загубата от Берое, така че не смятам, че трябва да се правят драми.

– Коя е причината за поражението от заралии?

– Може би умората и късата пейка повлияха, а и гостите бяха ефективни в атака и още през първото полувреме взеха солиден аванс, който успяха да запазят.

– Има ли мини криза в Локо?

– Не мисля. Просто липсата на равностойна и дълга пейка му се отразява. Един отбор обаче преминава през силни и по-слаби периоди по време на един сезон, и се надявам, този, по-слабият при Локо, да е отминал.

– Отразява ли се на Локо това, че Димитър Илиев не е в оптималната си форма?

– Митко е играч, който само с едно докосване на топката или отиграване може да направи разликата в един мач, а с присъствието си на терена дава сили и спокойствие на другите. Така че влиянието му върху отбора си остава огромно. В последните 2-3 мача той играе на инжекции и на антибиотици, а това може да го направи само играч, който обича този клуб.

– Ще успеят ли "черно-белите“ да запазят лидерската си позиция до Нова година?

– Надявам се да спечелят колкото се може повече точки, за да са на върха или близо до него, и да имат добри изходни позиции и точков актив за преследване на високо класиране напролет. То това беше и целта, да са най-горе в таблицата след есенния полусезон и да подсилят състава си през зимната пауза, за да са още по-продуктивни през пролетния.

– Казваш подсилване – на кои постове се налага да се привлекат попълнения?

– Това ще го реши спортно-техническия щаб, но е очевидно, че Локо има нужда от трима-четирима нови във всички линии. Все пак напред като централен нападател е само Георги Минчев, необходими са също нови идеи и повечко креативност в средата на терена, а защо не и един стопер в отбрана.

– Ако зависи от Вас, трябва ли да бъдат продадени Динко Хоркаш и Джовани през зимата?

– Силно се надявам, че те ще останат поне до лятото, за да помогнат на тима да изпълни своите цели. При положение че на Локо се е отдала възможност да постигне нещо значимо, ще е хубаво да ги запазят още няколко месеца. Аз лично не вярвам за това време цената им да падне, тъй като двамата показаха, че могат да поддържат постоянно добро игрово ниво. Дори мисля, че ще станат по-скъпи.

– Но двамата са може би най-конвертируемите играчи на Локо, а футболът отдавна се е превърнал и в бизнес, така че никой не може да упрекне ръководството, ако получи изключително изгодни оферти и ги трансферира?

– Това е вярно, но понякога с оглед на обстоятелствата може и да се изчака известно време. За Локо няма да е добре, ако за 6 месеца напуснат цели четирима играчи, които са вдигнали класата на отбора и са му много полезни. Тук визирам Матеус да Силва и Пиер Зебли, които си тръгнаха през лятото. От една страна Локо взе прилични суми за тях за родните стандарти, но от друга такива футболисти, които да дойдат, да заиграят веднага и да дърпат нагоре тима, не се намират всеки ден. Особено съжалявам, че Матуеус не остана по-дълго. Той беше страхотен десен бек и много го харесвах. Някои ще кажат, че във футбола няма незаменими и вероятно са прави, но за Локо няма да е хубаво, ако през декември или януари си тръгнат едновременно и Хоркаш, и Джовани.

– Ако се случи, означава ли, че това е краят на амбициите на тима за титла или медали?

– Не, разбира се, но тогава ще се надяваме да бъдат привлечени точните попълнения, каквито бяха Матеус, Пиер Зебли, Динко Хоркаш и Джовани. Защото всеки отбор прави селекция след края на един полусезон, но няма гаранция, че новите играчи винаги са правилните и ще паснат в отбора, както въпросните четирима в Локо. От друга страна обаче, аз като почитател на Локото, съм спокоен за бъдещето му, тъй като мъдрите му ръководители и способните треньори вече показаха, че могат да правят успешни входящи трансфери.

– Кои ще са конкуренти на Локомотив за призовите места и ако сравните тима с тях, какво бихте казали?

– Те вече се очертаха – ЦСКА, Лудогорец, Левски и Черно море. Мисля, че Локо и в този си вид не отстъпва спортно-технически на нито един от тях, но треньорите на другите четири клуба разполагат с по-широк избор за състава. Вярвам, че през втория дял и Александър Томаш ще има такъв.

– Вашето послание към феновете на Локо?

– Те са най-великата публика и аз им пожелавам през това първенство да изживеят същите емоции, които вече изпитваха вече няколко пъти този век – при титлата, двете Суперкупи, двете Купи на България, сребърните и бронзови медали, европейските мачове. Ако трябва да бъде честен, който не е играл за Локо и пред неговите фенове, повярвайте ми, много е изпуснал във футбола. Аз имах тази привилегия и съм благодарен на съдбата, че ми бе даден този шанс.

– Г-н Лазаров, Вие сте били и национал в едни по-добри времена за България. Как може да се оправи сега държавният ни тим?

– Не ми прави добро впечатление, че се пускаха играчи, които не играят редовно в клубовете си. А и това за тоталното подмладяване не го разбирам. По-правилно ще е да има обновяване и който и да е селекционер, да разчита на тези, които са в най-добра форма. Защото е задължително страната да бъде представлявана от най-силните наши играчи в момента. Няма значение дали са млади и стари, тъй като във футбола има можещи и неможещи.

– Според Вас, необходимо ли е да се лимитира броят на чужденците, които играят за българските клубове?

– България не може да се лиши от чужденци, след като сме в ЕС, а и законите не го позвляват. Но поне може да се ограничи тяхното присъствие в съставите. На терена например по всяко време да са петима легионери в един отбор и шестима нашенци. В противен случай аз не виждам как перспективните българи, каквито определено имаме, могат да развиват своята дарба, след като не играят редовно.
Още по темата: общо новини по темата: 773
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
предишна страница [ 1/129 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
И аз тва им казвам на апапити от изгревбойс
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Петкратен шампион на България, играл и за Локо (Пд), се сбогува с футбола
Александър Томаш не пожела да рискува здравето на Евандро
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: