ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ефективен Локомотив пречупи Славия, Димитър Илиев с решаващ гол
Автор: Стойчо Генов 14:43 / 16.03.2024Коментари (6)6081
Локомотив Пловдив отново показа ефективна и дисциплинирана игра и за втори пореден мач зарадва своите привърженици. Черно-белите победиха Славия с 2:1 като гости в мач от 25-ия кръг на Първа лига, който се проведе на стадион “Александър Шаламанов" в столичния квартал "Овча купел".

Евандро (42) и Димитър Илиев (72) бяха точни за пловдивчани, а Тони Тасев (70) се разписа за домакините. Мартин Петков пък записа официален дебют за Локомотив.

По този начин възпитаниците на треньора Александър Томаш се върнаха на четвърто място във временното класиране с актив от 47 точки. "Белите" останаха на 10-а позиция с 29 точки.

Първият точен удар в мача бе за локомотивци. Отправи го Евандро в 18-ата минута директно от фаул. Светослав Вуцов не успя да улови топката, но за негов късмет тя излезе в корнер.

В 33-ата минута домакините бяха много близо до откриване на резултата. След пробив по десния фланг и центриране Хорхе Сегура изби топката, но тя попадна право в Иван Минчев. Халфът шутира силно с левия крак, но в напречната греда. В последвалото меле Владимир Николов и Тодор Павлов се сблъскаха и играта бе спряна за около 5 минути, докато на двамата се оказва лекарска помощ.

В 42-ата минута Локомотив Пловдив откри резултата. Това стана след много груба грешка на Светослав Вуцов. Вратарят на Славия тръгна да избива дълго подаване на Ангел Лясков по левия фланг, но комично се размина с топката. Това позволи на Евандро с лекота да я прати в опразнената мрежа за 0:1.

Славия се върна в мача в 70-ата минута. Тумбак центрира отдясно в наказателното поле, където Камден позволи на Тони Тасев да го надскочи и бившият футболист на Ботев (Пд) прехвърли с глава вратаря Кристиан Томов за 1:1.

Само две минути по-късно обаче локомотивци отново поведоха в резултата. Оливер Камдем и Мичи Нтело дружно се пребориха за една топка почти на аутлинията, след което последва пас назад към Димитър Илиев. Капитанът с премерен диагонален шут с десния крак я прати в мрежата за 1:2. Лидерът на пловдивчани се разписва във втори пореден мач, а това бе негов трети гол през сезона.

Локомотив игра в състав:

Кристиан Томов, Тодор Павлов, Ефе Али (46- Мартин Петков), Хорхе Сегура, Оливер Камдем, Ангел Лясков, Мартин Райнов (46- Ивайло Иванов), Евандро (89- Мартин Паскалев), Бабакар Дион (90+2- Христо Иванов), Димитър Илиев, Мичи Нтело (74- Йоан Баи).

Още по темата: общо новини по темата: 772
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
25.04.2024
предишна страница [ 1/129 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кво да кажем. Класата си е класа. Чстита победа черно бели братя и сестри. Пловдив ще празнува тази вечер.
0
 
 
Добре е, че тотото се е завъртяло така, защото Славия останаха на четири точки след Ботев с мач повече. А програмата на Ботев не е лека...
на 16.03.2024 г.
-2
 
 
Браво машини , за пореден път доказваме кой е гордостта на Пловдив!
-2
 
 
Отрепката фекала с многото никове харесва това. 6-0! Плясссс!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: