ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Тодор Кючуков: Директор в клуба не ме послуша за Хоркаш, сега нямаше да имаме проблем
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:10 / 02.11.2023Коментари (0)8132
© Plovdiv24.bg
Треньорът на вратарите в Локомотив Пловдив Тодор Кючуков се съгласи да говори по повод серията от 5 мача без победа на "смърфовете", предстоящото градско дерби с Ботев, както и за работата си със смятания за най-добър страж у нас - Динко Хоркаш. Ето какво каза специалистът.

Тошко, прекрасната серия от 9 поредни победи вече е минало, а Локо Пд е в серия от 5 шампионатни мача без успех. Какво се случва с отбора?

- Знаехме, че в един момент ще дойдат равенствата и загубите. Винаги сме имали представа къде в развитието на отбора се намираме и сме си давали реална оценка с какъв потенциал разполага Локомотив. Основната задача на спортно-техническия щаб начело с Александър Томаш бе да наложи нов стил на игра, нови лица, да развие потенциала на играчите. И в тази връзка не би трябвало да сме недоволни. Поредните победи остават за историята и не можем да не се гордеем с тях, но по-големият ни успех бе, че тимът бе изцяло променен, а играчи като Хоркаш, Джовани, Сегура, Мартин Паскалев, Евандро са сред най-актуалните в родното първенство. Христо Иванов бе резерва в Арда, а сега получи повиквателна за националния отбор. Тошко Павлов, Ефе Али и Пепи Андреев станаха младежки национали... Нека не подминаваме и факта, че в последните два трансферни прозореца бяха продадени основни наши играчи.

Това е факт, но феновете искат резултати...

- Ние имаме щастието да работим в клуб, чиито фенове са малко по-различни от тези на другите отбори. Нашите привърженици оценяват на първо място желанието и начина на игра. Дори когато не печелим, но те са видели, че сме дали всичко от себе си, за да защитим емблемата, отново са зад нас и ни аплодират.

Не ви ли тежи това, че в 5 поредни мача не познавате вкуса на победата?

- Разбира се, че тежи, макар че в тези двубои ние се изправихме срещу шампиона, ЦСКА, които останаха на крачка от върха, настоящия лидер и отбора с най-голяма ширина в състава. Никой не е такъв мазохист, за да е доволен, когато не побеждава, но дори в тези мачове, в които не победихме, играхме добре. Тук може би трябва да изключа първото полувреме от мача с ЦСКА, когато допуснахме доста индивидуални грешки и излязохме прекалено респектирани и подвластни на емоцията от пълния стадион. Но ако погледнем статистиката на базата на целия мач, ще видим, че Локомотив има по-голямо притежание на топката и повече спечелени единоборства. Това остава на заден план, защото резултатът и впечатлението от първото полувреме са най-силни. Нека не се залъгваме - ЦСКА разполага с много по-класни, скъпи и опитни играчи. Това важи и за останалите отбори в челото. Ние не можем да си позволим скъпи играчи, но успяваме да открием момчета с потенциал, който те разкриват при работата с нас, а това вдига цената им.

Какво не ви достигна в тези двубои? Доста шокиращо дойде и загубата от Берое...

- Не заслужавахме да загубим от Берое, а срещу Черно море и ЦСКА 1948 трите точки ни прилягаха повече. Явно някой се притеснява от нас, защото има доста съдийски решения в наш ущърб. Надявам се да греша и това да е лошо съвпадение, но се наблюдава различен критерий при показване на картони, което за нас се оказва фатално. Въпреки това няма да се оправдаваме, а се стремим да поправим повредата в нашия телевизор и да повишим ефективността в завършващия удар. Берое ни отбелязаха два гола с няколко минавания на центъра, а ние от 15 удара успяхме да отбележим само един гол.

Но на вратата имате Динко Хоркаш, който е смятан за един от най-добрите на този пост у нас...

- Динко категорично е най-добрият вратар в България, който притежава потенциал да играе във всяко от Топ пет първенствата на Европа...

Договорът му изтича идното лято, а все още не е подновен. Има ли шанс той да поеме към някое от тези първенства?

- Аз казах, че има потенциал, но не съм казал, че е готов. Той трябва да остане още една година в Локомотив. С Динко имаме отлична комуникация и го посъветвах да не избързва и да не повтаря мои грешки от миналото.

Всъщност как се стигна до неговия трансфер?

- Беше предложен от един агент. По онова време аз изгледах доста видеа на вратари, защото търсехме втора опция освен Илко Пиргов. Статистиката му не беше впечатляваща и ако трябваше да взема решение на база цифрите, не бих го привлякъл. Но видях в него точно това, което търсех и знаех, че ако той ми повярва, ще успея да го развия. Тогава споделих с Томаш, че това е нашият човек, а старши треньорът ми има пълно доверие, когато става въпрос за вратарите, и заявихме пред ръководството, че искаме точно този вратар. Тогавашният изпълнителен директор поиска да дадем гаранции, че Динко ще се справи. Как? Това не е хладилник. Но поехме риска и дори посъветвах този директор да предложат на Динко договор за 3 години. За съжаление не ме послуша, а ако ме беше чул, сега нямаше да имаме проблем.

Преди няколко дни бившият защитник на Локо Пд Джовани Трупе даде интервю пред нидерландско издание, като сподели неприятни неща за клуба - финансови проблеми и това, че му се налагало само да върти обиколки...

- Хубаво е за всеки един играч преди да говори за бившия си клуб, да си даде ясна равносметка какво е направил и дал той от себе си. Трупе дойде с визитка, каквато притежават малко играчи в България. На база на тази визитка той имаше самочувствието и претенциите, че няма да тренира с отбора, преди да подпише договор. Аз съм сигурен, че ако беше провел само едно занимание и старши треньорът го бе видял как тренира, той нямаше да стигне до подпис. При Томаш име, визитка и протекции не важат.

Предстои дерби с Ботев Пд, в което Локомотив влиза от по-неизгодна позиция - на "Колежа" няма да има черно-бели фенове, вие сте в серия от 5 мача без победа, ще липсват контузените Лео Сена и Костов, Тодор Павлов е на едва няколко тренировки след контузия, Евандро и Лясков са наказани, а канарчетата сякаш полетяха, като в последните 2 мача отбелязаха 11 гола...

- Вече усетихме тръпката от този мач и сме наясно, че в него нищо друго освен битката и победата няма значение. Емоцията, адреналинът, зарядът са нещо велико. Участвал съм в дербито ЦСКА - Левски и съм категоричен, че битката за Пловдив не отстъпва по нищо. Дори напротив. Загубилите не могат да вдигнат глава до следващото дерби. Няма никакво значение кой от каква позиция влиза в този мач. Оправдания няма да търсим. Длъжни сме да направим и невъзможното, но да спечелим. Имаме зад гърба си вече три дербита, в които взехме 5 точки (победа и две равенства), а във всяко едно от тях влизахме от позицията на отбора с по-къса скамейка и по-нисък бюджет. Сега отново ще сме срещу вятъра. Няма да е лесно, но трябва да го направим и да продължим позитивното представяне. Дължим го на феновете.

Интервюто е на Явор Пиргов, "Тема спорт"
Още по темата: общо новини по темата: 771
26.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
25.04.2024
25.04.2024
предишна страница [ 1/129 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Зума разказа за оферта от 3 млн. долара от Юве и за гол от 40 метра срещу вратар №1 в света
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: