ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Зума: Колкото и години Томаш да бъде треньор на Локомотив, аз винаги ще го подкрепям
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:40 / 19.07.2023Коментари (24)10796
© Plovdiv24.bg
Когато иконите говорят, ние трябва да мълчим и слушаме. Именно поради тази причина потърсихме за коментар на пловдивското дерби почетният президент на Локомотив Христо Бонев. Ето какво каза легендата специално за “Тема Спорт".

Г-н Бонев, изигра се много емоционално пловдивско дерби. Поредното такова. Какво видяхте вие?

– Моят най-кратък коментар за мача е, че първото полувреме бе изцяло в наша полза. Момчетата играха много добре. През второто тази доминация се загуби. Не знам каква точно е причината, но според мен е от решението на БФС да се играят мачове при изключително високи температури. Да караш и футболисти, и публика да се измъчва при подобни толкова тежки условия е неприемливо.

Споменахте публиката… Локомотив не победи, но феновете създадоха страхотна атмосфера и дори Александър Томаш каза, че привържениците са били “уау"…

– Откакто играя футбол с Локомотив, което е от 1964 година, не съм спирал да се прекланям пред тези фенове. За всичките тези години те винаги са били верни до гроб. И в този мач ми напълниха душата. И дори когато противникът поведе в резултата, моят поглед бе към “Бесика". Аз знаех, че те няма да предадат отбора си.

Липсата на фенове на Ботев попречи ли да се създаде още по-прекрасна атмосфера в това дерби?

– Макар и наши съперници, те също имат своята заслуга за атмосферата. Да, липсваха, но сигурността и здравето на хората са най-важни. Надявам се скоро и нашият стадион да позволява да ставаме свидетели на това велико съперничество, както на терена, така и на трибуните.

Вие намерихте причина в изключително топлото време. След мача Александър Томаш каза, че също може да опита с някакви оправдания, но вместо това той отказа да го направи и пое вината, казвайки, че е сбъркал, че толкова рано е извадил Дион, пускайки в игра Георги Минчев, и се извини за това…

– Томаш е един млад, много честен и коректен треньор. Той признава грешката си, защото обича и футболистите, и професията си. Смятам, че доста треньори в България трябва да последват неговия пример. Относно самата смяна и това, че той смята, че е сгрешил, аз никога няма да коментирам решението на наставника. Колкото и години Томаш да бъде треньор на Локомотив Пловдив, аз като човек, който обича този клуб от дете, винаги ще го подкрепям.

Вие лично какъв Локомотив искате да виждате – този от неделя вечер – открит и атакуващ, или като Ботев – изчаквателен и прибран?

– Аз като пловдивчанин никога досега не съм си позволявал да коментирам Ботев, тъй като и по мое време, и сега имам приятели от жълто-черния лагер, с които продължаваме да сме в отлични отношения. Моето желание е Локомотив винаги да играе така, както игра през първото полувреме, а резултатите ще дойдат. Мисля, че Томаш ще помисли много добре и ще направи всичко възможно да намери човек, който да оползотворява усилията на отбора. Имаме нужда на всяка цена от голаджия. Много се радвам, че Георги Минчев се върна при нас, тъй като много разчитаме на него.

След мача единият от собствениците на клуба Христо Крушарски заяви, че в Локомотив има играчи, които са взети от пазара “Кирков" и той може да намери много по-качествени…

– Господин Крушарски явно е бил под влияние на емоции и се е оставил да го води афектът от това, че не успяхме да победим. Това си е типичният негов стил.
Още по темата: общо новини по темата: 773
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
предишна страница [ 1/129 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Без плюнки мангали. Казва ви се истината за свинаря и започвате да серете през устата. След тива изказване на дементния, Томаш е пътник до месец. Запомнете това лилави венци. Сега продължавайе с пети и бахури, а пък аз съм ви еб@л майката нещастна!
-2
 
 
След 2 кръга когато 100те потника в локомотив започнат да му искат оставката, този изкуфял измекяр веднага ще скочи срещу Томаш. Винаги е бил сметкаджия и подлец.
+1
 
 
ава бай зуме , много та й напекло слънцето .кви са тия хвалби за манекена . не виждаш ли чи за нищо не става и затъвами , затъвами
0
 
 
Зума какво виждаш толкова в Томаш.Кой мач ти хареса и това пето място успех лие?
-1
 
 
Ах, колко жалко е да си черно-бял мангал!!!
-1
 
 
гледал съм на живо как Томаш води тренировка като беше в Берое-уникален-за мен е най-добрия в БГ и не съм фен нито на Локо нито на Ботев за тези които ще пишат глупости
0
 
 
Най-важното е че Томаш изклати жълтите мингяни и ги погреба живи за пореден път. Браво Томаше, и ти наиба индианците без вазелин.
0
 
 
Зума, отново е прав. Иначе много мауриньовци има, много тесни специалисти, от треньорство разбират, тактики правят, смени въртят, абе българите сме опасни. Томаш добре играе отборът то не става от раз. Само напред и нагоре. Успех.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Петкратен шампион на България, играл и за Локо (Пд), се сбогува с футбола
Александър Томаш не пожела да рискува здравето на Евандро
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: