ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Стефан Генов: Казаха ми, че когато стадионът ни бъде готов, ще е по-красив от този на съседите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:27 / 27.07.2023Коментари (2)6786
©
Стефан Генов е отдал целия си футболен живот на Локомотив Пловдив. Той е от дете в клуба, а по-късно е свързан и като треньор с черно-белите близо четвърт век. През този период е бил също наставник на представителния тим. Като всеки локомотивец сега и той се радва на успешното начало на отбора в новата кампания.

Локото е трети след втория кръг след равен и победа, но още този уикенд има възможност да се изкачи на върха. В интервю за Nostrabet.com Стефан Генов изразява своята гледна точка за първите изяви в първенството на Локо и очакванията от любимия си тим през сезона.

Г-н Генов, как ще коментирате този мощен старт на Локо?

– За мен това не е изненада, защото бяха взети доста добри играчи, а и се завърна Георги Минчев. Той още не е влязъл във форма, но в бъдеще ще върши прекрасна работа. Отделно запазихме силните си изпълнители, колективът е сплотен, а доколкото зная и атмосферата в съблекалнята е страхотна.

Какво мислите за Александър Томаш?

– Определено треньорът ни се справя и което ми прави добро впечатление е, че налага млади играчи, основно наши кадри. Мартин Паскалев е титуляр още от миналия сезон, Тодор Павлов има контузия, но и той е основен играч. Ангел Лясков, Христо Иванов, Петър Андреев, това са все обещаващи млади играчи и като цяло това е добре за футбола ни. Отделно на 4-5 перспективни момчета от дубъла на Локо също се обръща внимание и се следи тяхното развитие. Адмирации за това, че разчитаме на нашата школа.

Съжалявате ли, че Локо не успя да вземе битката за тепетата?

– Вижте, това е дерби и крайният изход е непредсказуем. Ако трябва обаче да съм честен, в последното дерби равният беше най-справедливият резултат, тъй като и двата отбора си размениха по едно полувреме. Първото беше за нас, въпреки че изоставахме в резултата, но през второто дали заради умора или нещо друго Ботев имаше превес. В крайна сметка е добре, че изравнихме, въпреки че като локомотивец съжалявам, че до почивката не можахме до осъществим обрат, когато създадохме положения за голове.

Какво послание дава Локото с тези четири гола, които вкара на столичен терен във втория кръг?

– Това показва, че отборът не се съобразява на кой терен играе и кой му е съперник, и иска да печели точки от всеки мач. С цялото ми уважение към столичня Локомотив, това беше най-малкото, с което се отърваха, защото нашите пропуснаха поне още три чисти положения. Заслужено победихме, но по-важно е, че показахме едно привлекателно лице.

Къде е силата на Локо?

– Ние разполагаме с ярки индивидуалности и сплотен колектив, и играем като отбор. Имаме и невероятен лидер в лицето на Митко Илиев, момче, което израсна пред очите ми. Когато новите се обиграят с другите и когато Гошо Минчев си върне оптималната форма, се надявам да станем по-силни.

Опасявате ли се, че класата на отбора може да падне, ако се продадат основни играчи, както се говори?

– След тези успешни игри, не само сега, но и през миналия сезон, ненапразно има интерес към към Динко Хоркаш и Матеус. Ако могат да ги запазят, Локомотив ще продължи да има стабилен отбор, с който да преследва целта си – участие в евротурнирите. От друга страна обаче не може да спреш напсукането на Хоркаш, при положение че получи изгодна оферта. Но има хора, които работят по тези въпроси и ако той напусне, с част от парите за него, бихме могли да вземем нов качествен вратар за негов заместник.

Доволен ли сте, че Джовани набира скорост в атака и бележи?

– Разбира се. За мен той е уникален футболист за родните стандарти. Такъв класен играч трудно ще успеем да го задържим дълго, но да не забряваме, че футболът е и бизнес, и ако един ден той си тръгне, ще даде възможност на други да блеснат.

Съгласен ли сте, че Евандро сякаш изглежда преобразен?

– За него ръководството взе правилно решение, като го пусна под наем миналата пролет да играе редовно. Момчето вкара голове, придоби увереност и сега започва в нашия състав.

Кои ще са конкуренти на Локо за евровизи?

– Тази година ще е трудно самото влизане първо в шестицата, тъй като ако изключим Лудогорец и ЦСКА, за другите четири места и апетити да играят Европа имат още 7-8 отбора. Това са нашият Локомотив, ЦСКА 1948, Левски, Черно море, Арда, Славия, Ботев Пловдив. Да не забравяме и Берое. Заралии събраха играчи в движение, още не се познават по имена, но започнаха силно и тепърва ще подобряват синхрона между отделните линии.

Ако трябва да сравните Локото с тези отбори, какво е Вашето мнение?

– Не мисля, че като качество и отборен потенциал отстъпваме на някой от тях. Надявам се да съумеем да поддържаме постоянно добро игрово ниво и да играем така, че другите да се съобразяват с нас.

Как ще се справят "черно-белите“ в двете си поредни домакинства?

– Няма съперник в елита, който да бъде подценен. Затова мисля, че няма да допуснем главозамайване срещу Ботев Враца, който в предния кръг победи Славия. Срещу Левски също очаквам да сме на високо ниво. Това са две стратегически срещи и ако постигнем позитивни резултати, това ще вдъхне самочувствие и увереност в силите на играчите за следващите важни битки.

Какво бихте казали на феновете на Локо?

– Те дават най-големия импулс на футболистите ни. Не само са 12-ият играч на отбора, но и публика е номер едно в България. Не се съмнявам, че ще продължат да подкрепят по този начин отбора и аз това нещо го знам, че ще е така, тъй като това е моят роден клуб. Много добре познавам тази публика, а най-хубавото е, че тя подкрепя Локо и в най-трудните и най-тежки моменти, а не само когато води в резултата.

Знаете ли, кога стадион "Локомотив“ ще бъде в завършен вид?

– Знам само, че сериозно, бързо и качествено се строи, тъй като познавам добре човека, чиято фирма тотално обновява нашия дом. Казаха ми, че когато стадионът ни бъде готов, той ще е по-красив от този на съседите в града. Единствено ме притеснява тренирвъчната база и това е огромен проблем за Локомотив повече от 20 години. Не може да имаме само един терен за подрастващите и един изкуствен такъв, защото сега имаме и дублиращ тим. Дано по-скоро изградят новата ни база в "Тракия“. Г-н Христо Крушарски е сериозен човек и аз вярвам на неговите думи.
Още по темата: общо новини по темата: 772
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
25.04.2024
предишна страница [ 1/129 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Естествено.Всичко циганско е баш,баш.
0
 
 
Е хубаво бай Стефане, щом са ти казали? Навесите изглеждат добре. Само че, навеси, не стадион.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: