ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Мартин Петков: В Локо има всички условия за успех - добър треньор, страхотна публика, отлични футболисти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:39 / 28.03.2024Коментари (2)3503
©
Футболистът на Локомотив (Пловдив) Мартин Петков сподели, че бързо се е разбрал с ръководството на тима и е щастлив, че е част от него. Той заяви, че в отбора атмосферата е добра и има отличен колектив. Нападателят коментира и престоя си в Азербайджан, където игра за Туран Товуз и впечатленията му за нивото на футбола там.

Мартине, преминаването ти в Локо Пд бе изненада за футболните хора... Доволен ли си как се развиха нещата при теб?

- Да, щастлив съм, че съм на "Лаута" и мога да кажа, че много бързо се разбрахме. Условията в клуба са на едно много добро ниво. Момчетата в отбора ме приеха отлично. С доста от тях се познаваме и сме играли и преди заедно. Всеки един играч в Локомотив е добър футболист и всички се отнасят страхотно към мен. Атмосферата тук е такава, че мислим само за футбол.

Александър Томаш ли бе най-важният фактор за твоя трансфер в Пловдив?

- Да, треньорът е добре запознат с качествата ми. Като цяло всички в клуба знаят какво умея. Те смятат, че мога да помогна на отбора и качествата ми пасват на стила на игра на тима. Аз също мисля, че мога да помогна на Локо Пд. Ще направя всичко възможно да успея да се докажа и да съм полезен. Тук има всички условия за успех - добър треньор, страхотна публика, отлични футболисти. Сега всичко зависи от нас.

През зимата в Локо се промениха много неща. Най-вече целите - преди няколко месеца отборът бе сочен дори сред фаворитите за титлата. Сега какви са целите?

- В отбора в момента цари спокойствие, поне що се отнася до целите. Нямаме конкретна задача и това ни помага да се освободим от напрежението. Нашата цел в момента е да побеждаваме във всеки отделен мач и да се развиваме в правилната посока като отбор и клуб.

Паузата в първенството може би ти дойде добре, защото ти дава време да свикнеш с Локо?

- Да. Радвам се, че ме приеха бързо и всеки един от отбора ми помага да се адаптирам. Започвам да свиквам с треньорските указания и изисквания. Каквото каже треньорът, се старая да го правя и максимално да изпълнявам неговите указания. Паузата за мен е доста позитивна, за да мога да наваксвам и да съм на 100% свикнал с всичко. Честно казано, мисля, че вече съм се приобщил към обстановката в отбора. За мен най-важно е да съм здрав и да помагам колкото мога повече, за да радваме феновете. Това е най-важното. Искам да показвам по-добри игри.

В края на седмицата играете с Лудогорец. Може ли да ги победите? Евентуален успех срещу шампиона ще върне интригата в първенството.

Очаквам много труден двубой. Уверен съм, че можем да победим Лудогорец. Няма непобедими тимове. Можеш да спечелиш срещу всеки. Понякога може да загубиш от неочакван противник. Ние сме мотивирани и фокусирани за тази среща. Ще се опитаме да ги победим.

Срещу Славия направи дебют за "черно-белите". Победата бе изненадваща за мнозина...

- Това беше изключително важна победата за нас. На "Александър Шаламанов" се играе много трудно. Не всеки отбор може да спечели на този стадион. Негостоприемно място е и беше важно за нас да вземем трите точки. Оценки не мога да давам, защото не е моя работа. Най-важното е, че си взехме победата.

След срещата с Лудогорец ви предстоят още трудни такива. Играете с ЦСКА и Черно море. Какви са ти очакванията за тях?

- Първо мислим за срещата с Лудогорец, а след това ще се фокусираме за другите два мача. Отборът излиза във всеки мач за победа. Опитваме се да играем силно.

Задава се мач с "червените" от София. Какво е по-различното за теб в този двубой?

- Със сигурност има по-голям заряд. Не бих казал, че ще е много по-специален за мен, но ще играя на 100%. Ще дам всичко от себе си в този двубой, както във всеки друг. Искам да си свърша работата, както трябва. Дано да успея да им вкарам гол. Това ще ме зарадва.

Разкажи ни малко за Азербайджан, където игра последно?

- Престоят ми в Азербайджан е позитивен за мен. В началото ми беше непознато и нямах много познания за футбола, който се играе там. Бях разговарял единствено с мои познати, които са играли в тази страна. Симеон Славчев ми е близък приятел и ми е разказвал за футбола там. Много неща ми сподели за първенството и отборите. Нивото на футбол е добро. Карабах е водещият отбор и видяхме докъде стигнаха в Лига Европа. Не бяха далече от това да отстранят Байер Леверкузен. Доста български футболисти са играли там. Беше полезен опит за мен.

Интервюто е на "Мач Телеграф"
Още по темата: общо новини по темата: 772
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
25.04.2024
предишна страница [ 1/129 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ето го и този... Кога стана циганин, кога ти почерня г*за...
0
 
 
Истина е. А който не вярва да пита индианците петата и 6те бахура колко болят :)))
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: