ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
БГ Мбапе: Мечтая да накажа "канарчетата", правил съм го при юношите!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:49 / 05.04.2024Коментари (13)9500
©
Един от големите таланти на Локомотив (Пловдив) Петър Андреев даде обширно интервю, в което разказа доста интересни неща. 19-годишният нападател блесна с няколко попадения за "смърфовете" в първенството и е амбициран тепърва да радва "черно-бялата" половина на Пловдив. Младежкият национал припомни и първите си стъпки във футбола.

- Пепи, поздравления за победата над ЦСКА с 2:1 насред София. Ти обаче не взе участие в мача, как видя отстрани представянето на съотборниците си?

- Играхме много добре. Тотално доминирахме срещу ЦСКА и заслужено спечелихме. Важното е, че победихме, защото преследваме целта си - класиране в евротурнирите. Да, не взех участие, но бях готов да помагам. Винаги съм готов за игра за Локомотив (Пловдив). Това е отборът на сърцето ми, локомотивец съм. Ще дойде време, когато ще получавам повече шанс, и ще се възползвам. Силно се надявам в понеделник да победим и Черно море. Само на една точка сме зад Левски, амбициите ни са да се изкачим още по-нагоре в класирането.

- Изтъкваш колко много обичаш Локомотив, от колко годишен си на "Лаута"?

- От 10-годишен съм в школата на клуба. Тръпката винаги я има. Първият ми треньор беше Апостол Костадинов. Във всеки мач на мъжете бях край терена и гонех топките. Тогава започнах да мечтая и си поставих за цел някой ден да играя пред уникалната ни публика. Представях си как вече съм в първия състав и вкарвам голове, хвърляйки в екстаз хилядите ни фенове. Покрай мача с Тотнъм се амбицирах още повече да пробия при мъжете. На "Лаута" дойдоха Жозе Моуриньо и доста други звезди. Защо да не докараме още силни отбори, като се класираме в евротурнирите.

- Вече имаш няколко гола за мъжкия тим в официални мачове. Кое е най-сладкото ти попадение до момента?

- Есента вкарах за равенството 1:1 с Лудогорец в Разград, но най-сладкият ми гол е срещу Арда. На 18 август миналата година влязох като резерва и след по-малко от минута в игра успях да се разпише - още с първото ми докосване на топката. Радвам се, че спечелихме с 1:0 с мой гол. Мечтая да вкарам и на Ботев (Пловдив), правил съм го при юношите, но при мъжете все още не. Това е голямо нещо за всеки локомотивец - да накаже "канарчетата".

- На върха на атаката ли е силата ти?

- Да, но и по дясното крило смятам, че се справям силно, защото ми се открива повече пространство. Треньорът решава къде съм най-полезен. Винаги се стремя да надграждам, искам да продължавам да се развивам. Целта ми е този сезон да вкарам 7 гола в първенството, в момента съм с 3. Благодарен съм на Александър Томаш и на целия ни треньорски щаб. Той винаги ни мотивира много добре преди мач - с точните думи и с правилните неща. 

- Oт кои футболисти се учиш? 

- От Митко Илиев съм научил доста и продължавам да уча. Също така много ми помага Илко Пиргов - за тренировките, живота, режима... От бившите ми съотборници Джовани, Ивайло Димитров-Косъма, Бирсент Карагарен, Мартин Камбуров и Дани Кики също съм научил доста. Биската ми лепна прякора БГ Мбапе. Случката беше доста интересна. Когато отидох на третата ми тренировка с мъжкия отбор, Карагарен пред всички каза "Ето го Мбапето". И оттогава всички в Локомотив така ме наричат.

- А Мбапе ли ти е любимец или някой измежду Лионел Меси и Кристиано Роналдо? 

- Да, фен съм на Мбапе. Страхотен футболист е.

- Част си от младежкия ни национален отбор. Поздравления за сладката победа в гостуването на Полша. С момчетата гледате ли вече по-смело към класирането на Евро 2025?

- Силно се надяваме да успеем. Когато отидох за първи път в младежкия национален отбор, това си помислих - че искам да се класираме на европейското първенство. Благодарен съм, че Александър Димитров ме включва в състава. Той е много добър треньор, винаги ни помага и ни подкрепя. Ще имаме много важен мач с Полша в България, задължително трябва отново да ги победим. С момчетата много искаме да класираме България на Евро 2025 и да имаме шанса да се покажем пред цяла Европа. Да защитаваш герба е мечта за всеки футболист. От дете мечтаех да бъда национал и съм много щастлив, че сбъднах тази мечта. Още когато видя, че съм в състава, се амбицирам да дам всичко от себе си, не ми е нужна допълнителна мотивация. Научавам доста от Александър Димитров и от Ивайло Йорданов, който ми показва как да играя правилно с глава. Постоянно отиграваме различни ситуации. Помощникът на Томаш - Константин Мирчев, също ми отделя много внимание, винаги оставаме след тренировка.

- Чувстваш ли се любимец на феновете на Локомотив (Пловдив)?

- Да. И изгарям от желание да ги радвам. Усещам подкрепата им. Когато вкарам гол, пеят името ми, което е прекрасно. Това ми дава още повече самочувствие. Феновете ни са страхотни, винаги ни подкрепят докрай, независимо дали побеждаваме или губим. 

- Имаш ли планове да заиграеш в чужбина или още ти е рано?

- На този етап не мисля за това, предпочитам винаги да съм в Локомотив (Пд). В даден момент обаче може и да направя трансфер, бъдещето ще покаже. Всеки се стреми да излезе в чужбина и да се развива. Където и да отида, Локомотив винаги ще бъде в сърцето ми.

- Какъв автомобил управляваш?

- Карам Голф 2. Имам и Голф 7, но съм предимно със старата кола, на която съм се учил да шофирам. На мачовете винаги съм с "двойката". Обичам си ретро колата. Може би и от суеверие ходя с нея преди мачовете. Скромен съм, не съм от хората, които имат за цел да се показват и да изтъкват каква кола имат. Да, имам самочувствие, но не парадирам, че съм футболист. Винаги отстоявам мнението си и все искам аз да бъда прав.

Интервюто е на Пламен Славов, Блиц
Още по темата: общо новини по темата: 775
28.04.2024
28.04.2024
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
предишна страница [ 1/130 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на dedoto
премахни филтъра

-2
 
 
Кривоглави стрямски тикви, момчето е от кв.Смирненски.Баща му е полицай и е в пъти по-умен от мутантите пишещи отдолу.
+2
 
 
А на мен ми викат Донарумата, нищо, че на оня не са му вкарвали от центъра. А ти, Пепи, още доста гуми трябва да изгориш, за да докараш поне на цвят Мбапе.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев с обичайна глоба от БФС, "черно-бял" любимец пропуска мача с ЦСКА-София
Илиев, Павлов, Златински и Пиргов със специален "черно-бял" призив
Бивша звезда на Локо пак хвърли в екстаз китайците
Юношите на Хебър и Локомотив Пловдив си размениха по едно полувреме в Пазарджик
Става банално! Томаш за пореден път обясни загуба на своя отбор с липса на класа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: