ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (29) | Вчера (20)
Легенди на Ботев и Локо присъстваха на основаването на нов футболен клуб в Пловдив
Автор: Стойчо Генов 17:33 / 26.04.2024Коментари (1)3782
Нов футболен клуб се появи в света на детско-юношеския футбол в Пловдив. Той бе учреден под името ФК "Старт“. Този инициативен ход обещава да бъде едно положително начало за спорта в район "Източен“, каза президентът на клуба Димитър Джевизов. Той допълни, че във футбола талантът и елегантността не означават нищо без строгост и прецизност.

Затова клуб "Старт“ залага на заложбите, точността, здравето и бъдещето на децата. Повишаване на мотивацията има да спортуват, насърчаване на чувство им за колективизъм, взаимопомощ, приятелство, съпричастност, уточниха учредителите.

Откриването на клуба уважиха председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, зам.-кметът “Спорт и младежки дейности" Николай Бухалов, легендите на Ботев (Пд) Костадин Костадинов и Георги Георгиев – Гецата, както и на Локомотив Пловдив Георги Василев – Гочо.

Ето какво споделиха те:

Атанас Узунов: "Спортът обединява, той не разделя. Район "Източен“ няма спортен клуб в момента. Нека не забравяме че този район не е малък. Трябва всички да се обединим, независимо каква етническа принадлежност имат хората. Мисля, че ще се получи един добър футболен клуб. Трябва да загърбим политическите си принадлежности и да решаваме всичко в полза на спорта. Успешен старт на "Старт“ в "Източен!“

Николай Бухалов: "Спортът възпитава. Подкрепям идеята за създаване на такъв клуб в район "Източен“. Различното е, че той ще се развива по различен модел, т. е ще включва и други спортове, не само футбол. Създаването на един клуб изисква постоянство, много енергия и усилия. Спортът се гради с години, нищо не се случва ден за ден и се започва от най-малкото“.

Георги Василев: "Особено важно е да се подберат точно базата и треньорите, за да може децата да желаят да играят футбол.“

Костадин Костадинов: "Единственият начин децата от "Столипиново“ да се привлекат в училище е чрез спорт и по-точно футбол. Така те спират да създават проблеми в клас. Най-важното нещо, на което трябва са се научат е да бъдат постоянни.“

Георги Георгиев: "Никак не е лесно да се развива футболен клуб. Една година пропиляна във футбола се равнява на 10 за създаване на нещо ново. Най-важни са тренировките и редовното посещаване на училище, за да имат децата успех. Образованието е ключово.“

Първоначално клубът започва занимания с футбол, но впоследствие ще се включат и други спортове - лека атлетика, баскетбол, волейбол, бокс.

В момента текат разговори с Община Пловдив за тренировъчната база.

Учениците от ОбУ "Пенчо Славейков" представиха екипите на клуба - фланелки в червено и бяло, черни гащета и чорапи. Директорката на училището Екатерина Делинова заяви, че нейните ученици първи са изявили желание да се запишат в клуба. Според нея той трябва да е мост между родителите и училището.

В логото на клуб "Старт“ са изобразени житен клас и лъв – символи на богатство, сила и смелост.
Още по темата: общо новини по темата: 780
15.05.2024
11.05.2024
10.05.2024
09.05.2024
09.05.2024
08.05.2024
предишна страница [ 1/130 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на локомотив пд
премахни филтъра

0
 
 
Кой е отбора на район Централен или на Западен ?Източен нямал отбор .А ст. Хр.Ботев в кой район е Узунов ???Район Източен не е само Столипиново .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев прегърна Купата! "Канарчетата" подчиниха Лудогорец в спиращ дъха спектакъл
Най-великата пловдивска спортистка идва в родния си град
Жълто-черно "море" заля улиците на София
Ботев с много атакуващ състав, Лудогорец изненада със стартовите 11
Огромно признание за пловдивски съдия, скоро може да измести съгражданина си Кабаков
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: