ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (26)
60 деца участваха в спортен празник в Пловдив
Автор: Стойчо Генов 10:36 / 19.04.2019Коментари (0)2657
В спортния комплекс на Младежки център в Пловдив се проведе третият от серията турнири по футбол и народна топка в рамките на Европейската футболна седмица на Спешъл Олимпикс‘2019.

За шестнадесета поредна година в рамките на инициативата ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО! в периода от 16 април до 30 май 2019 Спешъл Олимпикс България, под патронажа на Министъра на младежта и спорта и партньорството на Министерството на образованието и науката, съвместно с Българския футболен съюз, Федерация Народна топка България, Българския съюз по физкултура и спорт, фондация "ПроСпорт“, организира спортни празници по футбол и народна топка.

Седем обединени отбора от близо 60 деца с и без интелектуални затруднения взеха участие в спортния прaзник в Пловдив – от СУ "Методи Драгинов“ – с. Драгиново, СУ "Черноризец Храбър“ – Пловдив, ОУ "Димитър Талев“ – Пловдив и обединеният отбор на Център за специална образователна подкрепа – Пловдив и НУ "Климент Охридски“.

Церемонията по откриването на Регионалните игри по футбол и народна топка в Пловдив започна със специален поздрав от г-н Георги Титюков заместник кмет по "Спорт, младежки дейности и социална политика“ на община Пловдив.

Участие в официалното откриване и в церемонията по награждаване на отборите взе и г-н Петър Зехтински, директор на дирекция "Спорт и младежки дейности“ в община Пловдив.

Специален гост на турнира в Пловдив бе атлетът Лиляна Аврейска, която завоюва четвърто място в индивидуалната надпревара и в тази по двойки в тениса на корт на Световните игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби‘2019.

"С желание и радост се включвам в провеждането на Регионалните игри в Пловдив. Ще участвам в един от обединените отбори по народна топка. За мен предизвикателството е футбола за жени“, сподели Лили Аврейска преди началото на турнира.

Първи във футболната надпревара се класира отборът на СУ "Методи Драгинов“ – с. Драгиново, втори бе отборът на СУ "Черноризец Храбър“ – Пловдив, трети – ОУ "Димитър Талев“ – Пловдив и четвърти се класира обединеният отбор на ЦСОП – Пловдив и НУ "Климент Охридски“.

В народната топка първи се класира отборът на СУ "Методи Драгинов“ – с. Драгиново, на второ – отборът на ОУ "Димитър Талев“ – Пловдив и на трето - обединеният отбор на ЦСОП – Пловдив и НУ "Климент Охридски“. Отборите по народна топка играха с нови топки, благодарение на Федерция Народна топка България. Новите топки са много леки и по-безопасни. Това прави играта с тях по-лесна и забавна за всички.

"Акцент в игрите тази година е развитието на футбола и за жени с подкрепата на програма ЕРАЗЪМ+ на Европейския съюз. Началото е обещаващо. Всички са много заинтригувани и позитивно настроени към инициативата“, сподели Емил Иванов, спортен администратор на Спешъл Олимпикс България, непосредствено след турнира в Пловдив.

Всички момичета – участници в регионалните игри се включиха в иновативното състезание по индивидуални футболни умения - дриблиране с топка, стрелба с топка и бягане и удар с топка.

Целта на регионалните спортни празници е да се насърчи приобщаването и толерантността между децата, а образователните институции - да предложат нови възможности за децата да играят заедно. В промоционалните спортни празници ще вземат участие над 60 смесени отбори на младежи с и без интелектуални затруднения.
Още по темата: общо новини по темата: 769
26.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024
предишна страница [ 1/129 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: