ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
60 деца участваха в спортен празник в Пловдив
Автор: Стойчо Генов 10:36 / 19.04.2019Коментари (0)2600
В спортния комплекс на Младежки център в Пловдив се проведе третият от серията турнири по футбол и народна топка в рамките на Европейската футболна седмица на Спешъл Олимпикс‘2019.

За шестнадесета поредна година в рамките на инициативата ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО! в периода от 16 април до 30 май 2019 Спешъл Олимпикс България, под патронажа на Министъра на младежта и спорта и партньорството на Министерството на образованието и науката, съвместно с Българския футболен съюз, Федерация Народна топка България, Българския съюз по физкултура и спорт, фондация "ПроСпорт“, организира спортни празници по футбол и народна топка.

Седем обединени отбора от близо 60 деца с и без интелектуални затруднения взеха участие в спортния прaзник в Пловдив – от СУ "Методи Драгинов“ – с. Драгиново, СУ "Черноризец Храбър“ – Пловдив, ОУ "Димитър Талев“ – Пловдив и обединеният отбор на Център за специална образователна подкрепа – Пловдив и НУ "Климент Охридски“.

Церемонията по откриването на Регионалните игри по футбол и народна топка в Пловдив започна със специален поздрав от г-н Георги Титюков заместник кмет по "Спорт, младежки дейности и социална политика“ на община Пловдив.

Участие в официалното откриване и в церемонията по награждаване на отборите взе и г-н Петър Зехтински, директор на дирекция "Спорт и младежки дейности“ в община Пловдив.

Специален гост на турнира в Пловдив бе атлетът Лиляна Аврейска, която завоюва четвърто място в индивидуалната надпревара и в тази по двойки в тениса на корт на Световните игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби‘2019.

"С желание и радост се включвам в провеждането на Регионалните игри в Пловдив. Ще участвам в един от обединените отбори по народна топка. За мен предизвикателството е футбола за жени“, сподели Лили Аврейска преди началото на турнира.

Първи във футболната надпревара се класира отборът на СУ "Методи Драгинов“ – с. Драгиново, втори бе отборът на СУ "Черноризец Храбър“ – Пловдив, трети – ОУ "Димитър Талев“ – Пловдив и четвърти се класира обединеният отбор на ЦСОП – Пловдив и НУ "Климент Охридски“.

В народната топка първи се класира отборът на СУ "Методи Драгинов“ – с. Драгиново, на второ – отборът на ОУ "Димитър Талев“ – Пловдив и на трето - обединеният отбор на ЦСОП – Пловдив и НУ "Климент Охридски“. Отборите по народна топка играха с нови топки, благодарение на Федерция Народна топка България. Новите топки са много леки и по-безопасни. Това прави играта с тях по-лесна и забавна за всички.

"Акцент в игрите тази година е развитието на футбола и за жени с подкрепата на програма ЕРАЗЪМ+ на Европейския съюз. Началото е обещаващо. Всички са много заинтригувани и позитивно настроени към инициативата“, сподели Емил Иванов, спортен администратор на Спешъл Олимпикс България, непосредствено след турнира в Пловдив.

Всички момичета – участници в регионалните игри се включиха в иновативното състезание по индивидуални футболни умения - дриблиране с топка, стрелба с топка и бягане и удар с топка.

Целта на регионалните спортни празници е да се насърчи приобщаването и толерантността между децата, а образователните институции - да предложат нови възможности за децата да играят заедно. В промоционалните спортни празници ще вземат участие над 60 смесени отбори на младежи с и без интелектуални затруднения.
Още по темата: общо новини по темата: 740
16.03.2024
15.03.2024
13.03.2024
11.03.2024
08.03.2024
07.03.2024
предишна страница [ 1/124 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: