ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
ФК Марица става АД, вижте решенията на Общото събрание
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:32 / 28.06.2016Коментари (0)5299
© Фейсбук страница на Марица
Христо Христов (вляво) и Христо Николов по време на събранието
На стадион "Марица" се проведе вчера Общо събрание на ФК "Марица". На него бе направен отчет за изминалата година от УС на клуба, както и бяха приети някои решения.

За водещ на събранието бе избран един от членовете на УС Христо Христов, а след това бяха избрани протоколчик и секретар, както и комисия за преброяване на гласовете.

Първа точка на провелото събрание бе отчетът за изминала година. Председателят на УС Христо Николов, както и Христо Христов, информираха присъстващите, че след последното събрание през миналата година в клуба е била назначена ревизия, която е установила липси в размер на 37 000 лева, за които и в момента се водят дела.

Установени са и множество задължения за медицински, комунални услуги, такси и глоби към БФС, както и към НАП. Към настоящия момент всички задължения са изчистени и клуба няма такива.

През изминалата година клубът има приходи на обща стойност 254 000 лева. Голяма част от тях са дарение от Христо Николов (82 000 лв.) и Христо Христов (91 000 лв.) и техните фирми. Освен даренията, двамата членове на УС са сключили, чрез фирмите си и рекламни договори с клуба на доста сериозни суми.

Общият приход от реклама на клуба е на стойност 58 000 лева, като договори са сключени с близо 10 големи фирми. Разходите за периода на клуба са 220 000 лева, като те са разходвани за заплати, охрана, транспортни услуги, такси към БФС, комунални услуги, екипировка, ремонт на централната трибуна и съблекалнята за гости и други.
Извършени са и ремонти на друга част от съблекалните на стойност 50 000 лева за сметка на Община Пловдив, чиято собственост е стадион "Марица".

В следващата точка от дневния ред, чрез гласуване бяха изключени членове на сдружението, които не са плащали своя членски внос през годината, като бяха приети и нови такива.

Бяха гласувани и промени в състава на УС на клуба. Като членове на УС бяха освободени Георги Попов-Тумби и Иван Кехайов, които нямат възможност да участват дейно в работата на ръководния орган. На тяхно място бяха избрани Александър Алексиев и Петър Вангелов. Други промени в УС не бяха направени и председател на УС ще продължи да бъде Христо Николов, останалите членове на УС също ще продължат своята дейност в клуба.

Бяха направени промени в устава на сдружението с цел оптимизиране на работата на общото събрание и УС.
На събранието бяха изказани различни идеи за отбелязване на 95-та годишнина от основаването на "Марица", които УС ще обсъди и ще изготви програма за честванията през септември.

След дискусия беше гласувано и решение за учредяване на акционерно дружество, в което акционер ще бъде и сдружение ФК "Марица". По този начин ръководството иска да се последва успешния модел на другите футболни клубове.

Събранието премина в добър тон и завърши по светло.

След неговия край бяха раздадени новите членски книжки. Те са направени по подобие на първите такива, които са притежавали членовете след създаването на клуба, съобщава официалната Фейсбук страница на Марица.

Още по темата: общо новини по темата: 740
16.03.2024
15.03.2024
13.03.2024
11.03.2024
08.03.2024
07.03.2024
предишна страница [ 1/124 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Марица опита, но не успя! "Жълто-сините" остават в опасната зона
ФК Марица: Подкрепете отбора в тежкия домакински двубой срещу Спартак (Варна)
БФС пусна програмата за Втора лига, Марица с тежки изпитания
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: