ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (26)
Новият треньор на Гигант: Тимът има амбиции за високо класиране! Ще дам шанс на всички футболисти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:09 / 21.12.2023Коментари (0)2449
©
Новият треньор на Гигант (Съединение) Манол Георгиев даде и първото си интервю пред официалния сайт на клуба. Ето какво каза наставникът само няколко часа след назначението си:

-Господин Георгиев, добре дошли в Гигант (Съединение). Пожелаваме Ви много победи и успехи.

-Добре заварили, благодаря Ви. Надявам се и през пролетта да се представим толкова добре, а и защо не още малко по-добре в първенството.

-С какви амбиции пристигате в Съединение?

-Последните две години отборът се представя страхотно. Най-силните години на Гигант. Първо трябва да запазим това класиране и представяне, а след това да го надградим.

-Тоест, това временно четвърто място, само на четири точки от лидерите Несебър и Спартак (Пловдив), може да бъде подобрено?

-По принцип винаги може още малко по-напред и нагоре, въпросът е да имаме потенциал и сили да го направим. Но и това моментно класиране е повече от добро постижение за Гигант.

-В групата ще се изправите срещу отбори, в които сте оставили следа с престоя си – Спартак Пловдив, Сокол Марково и т.н.?

-Навсякъде съм навсякъде приятели, уважаваме се и поддържаме връзка, но когато дойде време за мач забряваме приятелството. Всеки иска неговият отбор да победи и така трябва да бъде!

-Какво е мнението ви за състава на Гигант (Съединение)?

-Отборът играе добре, има добри футболисти и изграден стил. Моята задача и цел е да запазя това ниво и да се опитам да го подобря.

-В тази връзка, ще има ли нови попълнения или напускащи футболисти?

-Дайте ми още няколко дни, за да проведем разговори и ще имаме яснота около състава. Но мисля да дам шанс на всички, които ще бъдат в отбора, по време на зимната подготовка?

-Напуснахте Сокол (Марково) след доста дълъг период. Там водехте малко срещана политика – да налагате предимно млади футболисти в първия състав. Ще опитате ли да я продължите и в Съединение?

-Шест години и половина бях в Марково и не е лесно да се разделиш просто, ей така. Относно политиката за налагане на млади момчета – да, в Марково и тази есен играеха предимно момчета, родени 2003, 2004 и 2005 година. Нашият състав беше на възраст почти като на вторите юношески отбори, които са в нашата група. Това отдавна е мой начин на работа, да давам път на младите и един ден да ги видя в професионалния футбол и някой от грандовете.

-В годините доста футболисти са минали през вашите ръце, но кажете някои, които са стигнали до по-високо ниво?

-Не искам да назовавам имена, защото тези момчета са тренирани в своята детска и юношеска възраст от други колеги, които имат основен принос за развитието им. След това в някакъв период от кариерата им аз съм им бил треньор.

-Имате доста сериозен опит именно с работата си в детско-юношеския футбол. Къде се работи по-лесно – с деца или с мъже, където обаче се искат резултати?

-Аз продължавам да работя и с юноши, освен че водех мъжки отбори. Разбира се, че по-лесно е с мъжете, защото при децата се иска много повече внимание, при тях си и треньор, и баща, и психолог. Не че при мъжете не отделяш внимание, но те вече би трябвало да са научени и изградени футболисти и ти работиш в съвсем друга насока с тях. Докато децата и юношите ги учиш на първите стъпки във футбола. Но пък е и най-сладко, когато видиш "твое“ дете да продължи и стигне до професионалния футбол.

-Ще опитате ли да налагате млади футболисти и в Гигант?

-Отборът е доста добре изграден, но аз ще опитам да внедря още млади момчета, стига и резултатите да ни го позволяват. Защото тимът има своите амбиции за високо класиране и едното не бива да става за сметка на другото.

-Весели празници, пожелаваме ви много здраве, късмет и благоденствие?

-Весели предстоящи празници и на Вас и на всички, които обичат футбола.
Още по темата: общо новини по темата: 769
26.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024
предишна страница [ 1/129 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Легенди на Ботев и Локо присъстваха на основаването на нов футболен клуб в Пловдив
Стана ясно кога Григор Димитров започва участието си в Мадрид
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: