ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (12) | Вчера (28)
Борислав Караматев: Асеновец излиза за победа срещу Марица
Автор: Васил Динев 11:52 / 25.02.2016Коментари (0)6906
Асеновец излиза за победа в дербито срещу Асеновец. Това увери в интервю за Plovdiv24.bg играещия старши треньор на асеновградчани Борислав Караматев. Двубоят от Югоизточната "В" група е тази събота от 14:30 часа на стадион "Шипка" в Асеновград.

Регионалното дерби е с много силен емоционален заряд за двата отбора. Всичко в двете съблекални е отлично. Отсъстват наказани и за двата отбора, а в редиците на асеновградчани ще се завърне изтърпелият наказание Тодор Тимонов

През есента Асеновец се наложи с 2:1 над Марица на стадиона край Захарната фабрика, но тази година маричани са твърдо убедени, че ще вземат нещо от мача. Очаква се голяма подкрепа на верните фенове на тима от града на булчинските рокли след победата им над Първомай. Ето какво сподели играещият треньор на Асеновец Борислав Краматев:

- Какви са очакванията ви за регионалното дерби срещу Марица?
- Да стане един добър мач. Да бъдат доволни феновете от играта ни. Да бъде коректен и естествено да спечелим трите точки.

- Има ли контузени в отбора или други проблеми?
- За моя радост след тежкия мач в Първомай всички са на линия, с изключение на Мартин Христозов, който се контузи в предсезонната подготовка. Друг основен проблем мога да отбележа и липсата на подготовка, заради случващото се в клуба. Сглобяването на тима в движение, сработването на тима за този кратък период. След победата над Първомай атмосферата в съблекалнята се приповдигна, защото всички момчета знаеха през какво преминахме, знаеха какво може да се случи с клуба и знаеха, че може да ни няма. Сега ние сме здраво стъпили на земята и знаем, че ни чака труден период, през който трябва да преминем. Тук е моментът да поздравя всички играчи, които сега са в отбора за мъжеството, което показаха ,защото въпреки всичко останаха в клуба, а Асеновград можеше да остане без представителен тим. Те доказаха, че сме колектив. Надявам се феновете в града да оценят това, което правим и да повярват в нас. Ние имаме нужда от тяхната подкрепа и винаги сме се раздавали за тях и за Асеновград.

- До каква степен са мотивирани играчите за предстоящият двубой с Марица?
- Запознавам състезателите за важността на всеки мач, а не само за дадения. Аз гледам малко по мащабно на нещата. Опитвам се да им втълпя, че всеки мач е важен за тяхното развитие, а и не само, защото е изключително важно и за развитието на клуба. Всеки мач трябва да растем като колектив, личности и характери. Това ще ни изгради като футболисти и ще ни помага в бъдеще. Както казах, те са момчета с характер и когато излезнат на терена, знаят за какво излизат.

- Тодор Тимонов изтърпя наказанието ще поведе ли отбора към победа?
- Той не игра заради натрупани жълти картони, но за дербито с Марица, е на линия. Всички знаят колко е важен за нашия отбор и се радвам, че той също остана да помогне на отбора в този труден момент. Искам да изкажа моята благодарност.

- Как протича подготовката ви за предстоящия мач?
- В момента подготовката протича нормално. Абстрахирахме се от проблемите в клуба и се готвим на пълни обороти, за да вкараме момчетата колкото се може по бързо в добра кондиция. Програмата, която бях предвидил, пропадна заради проблемите, които имахме. Ще се сработваме в движение, заради малкото мачове, които изиграхме в предсезонната подготовка. Ще разучим отбора на Марица, понеже са с абсолютно нов състав и нов треньор. Стоян Димитров е доказан специалист и вярвам, че срещу нас ще излезнат пределно мотивирани.
Още по темата: общо новини по темата: 741
19.03.2024
16.03.2024
15.03.2024
13.03.2024
11.03.2024
08.03.2024
предишна страница [ 1/124 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Насрочиха полуфинала за Купата на Аматьорската Лига
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Ботев отвори една трибуна за контролата с Марица
Треньорът на Марица: Готови сме за плейофи през два-три дни
Трогателно! Фенове на ЦСКА помагат на юноша на Марица
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: