ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Историческа драма във Варна! Девет от Локо запазиха първото място в луд мач на "Тича"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:25 / 07.10.2023Коментари (69)12313
© ПФК Черно море
Един от мачовете на сезона! В това се превърна битката за първото място между Черно море и Локомотив (Пловдив), завършила наравно 2:2. Срещата от 13-ия кръг на Първа лига се игра на стадион "Тича" във Варна.

"Смърфовете" изоставаха в резултата след попадение на Димов, но с два гола на Евандро в края на първата част стигнаха до обрат. Дълбоко в добавеното време на втората част Атанасов вкара за 2:2. Локомотивци получиха два червени картона в течение на второто полувреме и завършиха срещата с девет футболисти.

Изключителна футболна атмосфера посрещна двата отбора. Домакинските фенове пуснаха мощна заря в първите секунди, а пловдивчани бяха подкрепяни от солидна агитка. Локомотив игра в своя резервен червено-черен екип.

Първият удар дойде в 50-ата секунда, но Сула стреля далеч от вратата на "смърфовете“. В 3-ата минута нов удар, този път на капитана Димов, не намери целта.

В 11-ата минута Локомотив бе близо до откриване на резултата. Опасна атака отляво прати топката към Минчев, който бе блокиран, кълбото се озова в Иванов и той стреля технично от точката на дузпата, но покрай гредата.

В 13-ата минута Хорхе Сегура се намеси решително, пресичайки извеждащо подаване към Атанас Илиев, който оставаше очи в очи с Хоркаш. В 17-ата минута "моряците“ на свой ред направиха голям пропуск, след като Сула получи на чиста позиция в наказателното поле и стреля, но слабо по земя и Хоркаш улови.

В 21-ата минута далечен изстрел на Александър Василев мина на метър от вратата на пловдивчани. 4 минути по-късно "зелено-белите“ направиха нов голям пропуск, след като Илиев пусна към Сула, който от 15-16 метра стреля над вратата на гостите.

В 30-ата минута нова грешка при изнасяне на топката от Локомотив доведе до бърза атака на Черно море, а в нейния край Атанас Илиев шутира далеч от вратата. В 38-ата минута Сула отново бе забъркан в голям шанс пред вратата на локомотивци, като 8-цата шутира пред наказателното поле, а Хоркаш с върха на пръстите си изби в корнер.

Натискът на домакините даде нужния ефект в 39-ата минута, а в герой за "моряците“ се превърна Даниел Димов. Сериозно меле във вратарското поле прати топката в капитана Димов, който търкули топката във вратата за 1:0. Попадението дълго време бе гледано от системата VAR, но в крайна сметка бе зачетено.

В първата минута на добавеното време Локомотив стигна до равенството с гол от близо 40 метра. Евандро центрира от фаул в близост до централния кръг на терена, никой не игра с кълбото и то влетя в мрежата за 1:1.

Истинската еуфория за "черно-белите“ настъпи след по-малко от 120 секунди. Атака като по учебник бе завършена с двойно подаване между Джовани и Евандро, а бразилският нападател от близка дистанция вкара второто си попадение в срещата, като при този резултат завърши първата част.

Второто полувреме стартира с домакински натиск, но възпитаниците на Илиан Илиев не се възползваха от създадените положения и стигнаха единствено до суматоха в наказателното поле на "черно-белите".

В 51-ата минута като по чудо Локомотив не стигна до трети гол. Джовани се устреми по левия фланг и пусна отличен пас към Минчев, но нападателят не успя да играе с кълбото от малкото наказателно поле.

В 60-ата минута в двата тима бяха направени множество промени, а най-значимата бе появата на Димитър Илиев на терена. Именно Илиев стреля опасно в 62-ата минута, но Дюлгеров спаси.

Секунди по-късно Минчев и Конте осъществиха двойно подаване и Конте шутира от добра позиция, но ударът бе много неточен. Серията от положения продължи в 65-ата минута, когато Камдем отправи истински снаряд към вратата на Дюлгеров, а топката профуча покрай гредата.

В 74-ата минута Локомотив остана с човек по-малко на терена. Хорхе Сегура събори набиращия скорост Сула и съдията Георги Давидов показа втори жълт и респективно червен картон за бранителя на "смърфовете".

В 81-ата минута ситуацията за пловдивчани стана още по-тежка. Евандро също бе изгонен с червен картон за бурни протести срещу съдийско решение на Давидов.

Секунди по-късно Дакай се озова на отлична позиция в наказателното поле, а само добрата изява на Хоркаш запази аванса на локомотивци. Напрежението ескалира минута по-късно, когато се стигна до сериозни сблъсъци на терена между играчи на двата отбора.

В 85-ата минута центриране отляво бе засечено с глава от Дакай, вратарят Хоркаш демонстрира брилянтен рефлекс и изби кълбото, а то се спря в напречната греда. 4 минути по-късно Попов центрира към Исмаил Иса, който стреля неточно.

Главният съдия Георги Давидов назначи 10 минути добавено време, а в първите минути натискът на "зелено-белите" стигна единствено до хаотични центрирания и блокирани удари. В 5-ата минута на добавеното време центриране отляво хвана неподготвена отбраната на Локомотив и Живко Атанасов от непосредствена близост се разписа за 2:2.

След по-малко от 120 секунди нов удар с глава на Атанасов рикошира в бранител и излезе в корнер. При последвалото изпълнение шут на Попов бе спасен без проблеми от Хоркаш. Дълбоко в добавеното време удар на Тейшейра бе избит от хърватския вратар.

Така се стигна до 11-ата минута на продължението, в което стадион "Тича" избухна в бурна домакинска радост. Топката се озова в Алекс Фернандеш, който стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в Ангел Лясков и влетя в мрежата. Попадението на Фернандеш обаче бе отменено след намесата на VAR и срещата завърши наравно - 2:2.

СЪСТАВИТЕ НА ДВАТА ОТБОРА:

Черно море: Дюлгеров, Атанасов, Дробаров, Попов, Панов, Димов (к), Панайотов, Василев, Пашеко, Сула, Илиев

Резерви: Славков, Фернандес, Дакай, Тейшейра, Стефанов, Мустафа, Дичев, Милушев, Алвес

треньор: Илиан Илиев

Локомотив: Хоркаш (к), Лясков, Сегура, Паскалев, Камдем, Хр. Иванов, Сена, Евандро, Джовани, Конте, Минчев

Резерви: Томов, Али, Ив. Иванов, Каракашев, Пешов, Дион, Илиев, Андреев

треньор: Александър Томаш

Още по темата: общо новини по темата: 772
27.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
25.04.2024
предишна страница [ 1/129 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на MEH
премахни филтъра

-3
 
 
Благодарим ти Георги Давидов за отменения гол в последната минута. Най-доброто за ЦСКА беше и двата отбора да загубят по 2 точки. Циганките както в Пловдив не им дадохме никакъв шанс, така и в София ще ги боцнем, така че титлата все повече почва да придобива червен оттенък. Само ЦСКА!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: