ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Може ли Локо да спечели Купата точно 15 години след титлата?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:19 / 12.04.2019Коментари (32)6853
© Plovdiv24.bg
В рамките на 12 дни Локомотив Пловдив и Септември ще се изправят един срещу друг на три пъти. Най- скорошният от тези двубои - този от група Б на долната осмица изглежда като генерална репетиция преди полуфиналите в турнира за Купата на България, където вероятно ще са концентрирани по-голямата част от силите и на единия и на другия тим.

Последната среща между тези съперници завърши щастливо за столичани - успех с 2:0 на стадиона в парк "Лаута" благодарение на попадения на Асен Чандъров и Борис Галчев, но от там насетне Локомотив се задвижи с пълна сила напред. Бе допуснато поражение от Етър с 0:2, но след него отборът се намира в серия от пет срещи без поражение. Бруно Акрапович и компания постигнаха три поредни успеха, последвани от две равенства.

Реализираните попадения бяха 13, а допуснатите 4. За пръв път от началото на кампанията пък "черно- белите" са и в серия от 5 мача, в които неизменно успяват да се разпишат. В последния шампионатен двубои - равенството 1:1 със Славия, Акрапович направи девет промени в стартовата единайсеторка и не скри задоволството си от показаното от неговите футболисти и дълбочината в състава с която разполага.

Локомотив е лидер в своята група и едно от първите две места изглежда гарантирано. Именно тези факти вдъхват увереност на "смърфовете" за срещите от тук до края на сезона, както в Първа лига, така и за Купата. Амбициите на треньорския щаб и ръководството остават немалки, както в по-краткосрочен, така и в по- дългосрочен план.

"Искам да победим и в трите мача срещу Септември. Имаме шанс да стигнем до финала за Купата. Нямам място за сметки. Не искам рискована игра, искам умен и качествен футбол от моя отбор", коментира Акрапович.

"Знаете моят отговор какъв ще е. Целта е да спечелим Купата и да се класираме на седмо място… ако спечелим Купата в 15 годишнината от шампионската титла", каза шефът на Локомотив Христо Крушарски.

В Септември ситуацията е малко по-различна, а емоциите са на обратния полюс в сравнение с тези в пловдивския Локомотив. Последният успех на воденият от Христо Арангелов и Мариян Христов отбор дойде на 20ти февруари - именно срещу "смърфовете".

В следващите шест мача столичани записаха 3 равенства и три поражения при голова разлика 4 на 15, но и достигнаха до полуфиналите в турнира за Купата на България отстранявайки втородивизионния Струмска слава, което бе светъл лъч в сезона на отбора до момента. В група Б на втората осмица отборът остава на предпоследната трета позиция само с точка пред четвъртия Дунав.

Поглеждайки към сблъсъците с Локомотив в Първа лига до момента Септември има добри показатели- 3 победи, две равенства и 3 поражения в досегашните 8 мача, пише "Гонг". В София, където ще се изиграе и следващата среща тимът е постигнал един успех, два двубоя са завършили наравно, а веднъж Локомотив е отпътувал с трите точки. И въпреки неблагоприятната ситуация в отбора остават оптимистично настроени за позитивен завършек на сезона, като приемат участието и в Първа лига и за Купата като допълнителна възможност за младите футболисти да се доказват.

"Нашите мачове за купата са за момчетата. Те си ги заслужиха и ще ги изиграят. Повече мачове е по- добре за момчетата", коментира Мариян Христов.

"Преди мача винаги казваме, че може иначе няма да излезем на терена, всичко може да стане, те са фаворити, ние бяхме най-желани от всеки, ние пък искахме един от трите да ни се падне и ни се падна".

Септември София приема Локомотив Пловдив в двубой от 29-ия кръг на Първа лига (втора осмица, група Б) в петъчната вечер от 19:30 часа на Националния стадион "Васил Левски". Столичани са трети в групата с актив от 23 точки, а "смърфовете" са първи с 37.
Още по темата: общо новини по темата: 516
21.05.2019
21.05.2019
20.05.2019
19.05.2019
13.05.2019
10.05.2019
предишна страница [ 1/86 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не , още Септември ще ги преземи, а аграрите от задният двор на селскостопанският институт ще нададат зверски вой срещу Бруно и Мосю Крюшо.
0
 
 
Няма може ли.Задължително великия ден трябва да се повтори.
12. 03 1912 г. – 12. 03. 2012 г. 100 години "Ботев" Пловдив Since 1912.
на 12.04.2019 г.
+3
 
 
Мечтайте си шльоковци за купа. Няма кой да ви купи такава. Най-малко пък мизерника клошарски, който не плаща редовно заплати.
-2
 
 
Локомотив е на Финал,а Индианците в Резерват Куматюву!
0
 
 
Лапайте селяни!Накрая пак вие ще му ядете главата
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 12.04.2019 г.
0
 
 
Преди 15 века, когато сте били БЕСИ, сте пропуснали шанса да спечелите титла в Римската империя! Сега вече е късно, немате шанс!
+2
 
 
Локомотив Пловдив не е печелил никога титлата на България. През 2004 г. тя бе спечелена от преименувания и преместен в Пловдив отбор на Велбъжд Кюстендил. Това са факти, които е редно да се отбелязват.
-3
 
 
Всичко е възмижно, но в България титлите отдавна не се печелят на терена, а се решават предварително! Най-много до финал ще стигнем! И нека индианците да си гледат племето...
-3
 
 
Сакън, не пишете такива работи...индинците с кривите кратуни, няма да могат да го преживеят. Те още сънуват кошмари от 2004 сега и това :))))Естественно, че имаме абсолютно всчики шансове, да вдигем купата на България и то по честен начи, не както го направиха индианците, след като големия им брат им подари купа. Локомотив е много силен отбор и ЦСКА ще го усети на финала.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Голова суша тормози любимеца от "Лаута" Ален Ожболт, тимът му не вкара в 6-и пореден мач
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: