ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Акрапович за футболист на Локо: Той е феноменален!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:37 / 05.10.2018Коментари (0)6130
© Plovdiv24.bg
Треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович, който е начело на тима от около година, се съгласи да даде интервю за Блиц. В него човекът, който изведе "смърфовете" до победи над Лудогорец, Левски и Ботев (Пловдив) през този сезон, бе крайно откровен и говори за упреците, футбола, треньора на Ливърпул - Юрген Клоп, както и за своите цели.

- На първо място поздравления за добрата Ви работа в Локомотив до момента. Много хора ви отписваха в началото на сезона, като наричаха отбора с различни епитети, искаха вашата оставка, тази на  президента... вие обаче не се разколебахте и успяхте да доведете Локомотив до победи над Левски, Лудогорец, Ботев (Пловдив) и загубихте много трудно от ЦСКА. Как се случи това? 

- Ами вижте, много хора говорят, но много не разбират как функционира футболът. Футболът е много интересен спорт. В него най-важно е да имаш мотивация и добра спортна форма. Трябва да имаш качествени играчи, с които ние разполагаме, но те трябва да се напасват. Най-важно от всичко е работа, работа и пак работа. Дисциплина също. Ние нямахме много време, тъй като всички знаят каква беше ситуацията при нас. Благодаря на всички играчи. Отборът играе до максимум и затова се получават тези резултати. Може би за някого е изненада, но за нас не е. Това е плод на много работа.

- Търпението ли бе определящ фактор в случая или пък нещо друго? Сам го споменахте.

- Много неща може да са фактор в този случай. Няма нищо случайно в живота. Всичко, което работите, ви се връща така, както го правите. Ако работите добре - печелите, ако е зле - губите. Трябва да се работите здраво и със същата дисциплина всеки ден, без да се отпускате. Всички в клуба го правим добре и това се вижда.

- В състава Ви има немалко чужденци, за което ви упрекват. Вие как ще коментирате тези упреци?

- Чужденците са нещо нормално. Това го има в цяла Европа. Ако можеш да намериш някого от друга страна, който може да повиши качеството на твоя отбор, го взимаш. Аз лично харесвам да работя с местните футболисти, които са крайно мотивирани, и знаят какво значение има клубът. Може би никой не знае, но аз съм говорил с Димитър Илиев да се върне тук. Аз първо съм комуникирал и с Бирсент Карагарен да се върне в Локомотив. Говорил съм и с други, но тези се върнаха в Локомотив.

- Много силно впечатление от тях правят Анте Аралица и Игор Банович. Очаквате ли оферти през зимната пауза за тях и бихте ли се разделили с толкова полезни футболисти?

- За оферти е рано да се говори. Нормално е да се интересуват отборите от Анте Аралица. Той е много качествен футболист, но трябва да продължи да работи, за да стане още по-добър. Това ще го накара да се чувства още по-добре, а и ще вкарва повече голове, което ще засили интереса към него от другите отбори. За нас също е важно, тъй като ние планираме бъдещето с него в състава. Същото се отнася и за Игор Банович.  Той е феноменален футболист и е важна част от нашия отбор. За всички е много важно той да бъде на терена. Всички се радваме, че е с нас, защото Игор играе за отбора и нищо не му е трудно.

- Имате ли някакви конкретно поставени цели за този сезон? 

- Вижте, всеки трябва да си е поставил някакви цели, които да са реални. Мисля, че нашите такива са влизане в първата шестица и стабилизиране в бъдеще. Ако се случи това, би било нещо перфектно, защото никой не ни броеше за опасен конкурент, за отбор, който би могъл да влезе в Топ 6. Аз искам да изглеждаме все по-добре и всеки, който гледа нашите мачове да казва: "Това е правилно, което се прави в този отбор". С всеки сезон съставът трябва да бъде по-добър от миналата година.

- Кой според вас е фаворит за титлата в България?

- Според мен най-големи шансове имат Левски и Лудогорец, защото стилът им на игра ми харесва много. Да не забравяме все пак и за ЦСКА, но техният стил не ми допада. Най-добър е Лудогорец, но те имат мачове и в Европа, което със сигурност ще ги поизмори. Ако те се справят с тази ситуация, то те ще са най-големият конкурент. Все пак да не забравяме и ЦСКА, и Левски, които със сигурност ще направят всичко възможно също да се борят за титлата.

- Нека ви върна малко назад във времето, когато бяхте действащ футболист. Имаше един слух за  символика в номера, с който играехте - 8. Ще разкажете ли малко за това?

- Да (смее се). Когато пътувах в самолета за Германия, навсякъде виждах 8, 8, 8, а освен това всичко това се случи на  8.08.88 - 8 август 1988-а. Бях доста изнервен и си казах, че ако играя в Германия, то ще го направя с номер 8. Затова я взех. Във всеки клуб, когато подписвах договор, винаги питах дали е свободна "осмицата", защото тя ми даваше късмет. Това беше.

- Играли сте с Юрген Клоп в Майнц. Разкажете какъв човек беше преди и сега променил ли се е според вас?

- Не, не се е променил. Той няма как да се промени. Такъв човек си е - живее за футбола, харесва футбола. Емоциите, които показва край тъчлинията, са такива и извън терена. Той е много добър човек с много добър характер и аз му пожелавам късмет. Той промени много неща във футбола. Имахме чудесни моменти в Майнц и прекрасни победи.

- Имате син, който е записвал мачове за Италия до 17 години, възможен ли е евентуален негов трансфер в Локомотив?

- Да (смее се). Всичко е възможно в живота, но това ще бъде като една дървена печка. Много е трудно баща и син да работят в един клуб. Тук има и друго нещо - как хората ще гледат на това. За мен би било трудно, за него - също. Може би е по-добре да потърсим друго решение за него. Той играе в Италия сега и е щастлив там, така че всичко е наред.

- Имате добър национален отбор, който преди няколко години игра бараж за Евро 2016, но загуби от Ирландия. Имате ли желание един ден да сте начело на Босна и Херцеговина?

- Това е целта, която съм поставил на себе си. Бях титуляр за националния отбор на 31-32 години и съм играл всички мачове докрай. Направих 20 мача за Босна и бях много щастлив. Казах си, че ако е възможно още един път да помогна на моята страна като треньор, това би било най-хубавото в моята кариера. 

- Последен въпрос. Да очакваме ли евентуални нови попълнения в Локомотив? Трансферният пазар е затворен, но в България е практика да се привличат свободни агенти.

- Гледаме, гледаме нови футболисти. Наблюдаваме на тези позиции, на които ни трябват такива. В момента съставът не е пълен. Вчера имахме 18 футболисти на тренировката, от които двама вратари. Това не е оптимална бройка. Всички обаче са здрави и това е добре. Трябва да мислим за в бъдеще за някого, коогото ще повдигне класата на отбора, но това не е лесно. Трябват много контакти. Работим по въпроса, но в момента няма нищо актуално.
Още по темата: общо новини по темата: 516
21.05.2019
21.05.2019
20.05.2019
19.05.2019
13.05.2019
10.05.2019
предишна страница [ 1/86 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: