ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Величия от цяла България идват за откриването на скулптурата на Аян Садъков
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:36 / 30.11.2018Коментари (4)13144
“Скулптурата на Аян Садъков е един изключително важен за мен проект, към който подходих с много отговорност и любов, защото Аян беше велик играч, той беше интелектуалец на терена“. Това заяви скулпторът Трифон Неделчев по време на провелата се днес пресконференция по повод предстоящото откриване на паметника на легендата на Локомотив Пловдив Аян Садъков, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Брифингът се състоя в конферентната зала на стадион "Локомотив" и в него се включиха още говорителят на фенклуба на "черно-белите“ Борис Добрев, представителят на инициативния комитет Владимир Владимиров, административният директор на Локомотив Пловдив Атанас Узунов и основният инициатор за увековечаването на легендата – Аян Садъков –младши.

Присъстващите на пресконференцията изказаха своите благодарности на всички, които са откликнали и с дарения са подкрепили реализирането на проекта, чиято главна цел да запази жив споменът за великите родни футболисти. "Инициативата получи подкрепа от локомотивската общност, но и от хора, които не са свързани с футбола. Това показва мащабността на личността на Аян Садъков.“ – подчерта Борис Добрев. Административният директор на Локомотив Пловдив Атанас Узунов пък отправи специални благодарности към Община Пловдив, за оказаното съдействие за поставянето на паметника.

Аян Садъков-младши изказа своята искрена благодарност за безусловната подкрепа от страна на президента на Локомотив Пловдив Христо Крушарски. "За пореден път Локомотив показа, че е специален и харизматичен клуб, в който феновете имат водеща роля. Показахме, че можем да се обединим за една добра кауза. Чувствам се изключително горд“, заяви Аян Садъков – младши.

Той не спести суперлативите си за работата на скулптора Трифон Неделчев, който понастоящем живее и работи в Германия, но покрай работата си по проекта се наложило в рамките на три месеца и половина да пътува 8-9 пъти до България. Самият майстор пък сподели, че това е било истинско предизвикателство за него, предвид краткия срок, в който е трябвало да го реализира.

Скулптурата - паметник ще бъде открита на официална церемония, която ще се състои  от 15:00 часа на 4 декември – денят на дербито на Локомотив с градския съперник Ботев. Изпратени са покани до Министерски съвет и Българския футболен съюз, а освен това всички привърженици на българския футбол също могат да присъстват на откриването.

Още по темата: общо новини по темата: 516
21.05.2019
21.05.2019
20.05.2019
19.05.2019
13.05.2019
10.05.2019
предишна страница [ 1/86 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аян Садъков бе изключителен футболист,човек,баща.Поклон.Д-р Пешев.
+1
 
 
Поклон !!! Огромна благо-дарност на инициаторите!! АЗ СЪМ ГОРД ЛОКОМОТИВЕЦ!!!
0
 
 
Не е ясно, колко хора го проумяват, но това деяние със статуята е нещо велико и уникално! Не само, заради това, че статуята е първата такава на пловдивска легенда, а заради самата инициатива от страна на фен клуба на Локото и семейството на великия Аян Садъков! За кой ли път, феновете на черно-белите показват, че са много повече от всички останали!? Колко велики футболисти и спортисти от всички клубове си отидоха от този свят, а никой не се сети да ги овековечи!? А заслужават! Г. Славков-Бенкса, Т. Диев, И. Кънчев.....да не говорим за състезатели и треньори от други спортове...Нито фенове, нито община! А Пловдив има плеяда от какви ли не величия, не само във спорта! Пколон пред всички, които направиха реалност тази уникална инициатива! САМО ЛОКОМОТИВ Пловдив!
+3
 
 
Респект поклон пред статуята на Аян! Беше голям човек и футболист!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: