ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Торино пожела още един юноша на Локо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:25 / 18.01.2019Коментари (0)4608
©
Още един юноша на Локомотив Пловдив е попаднал в полезрението на скаутите на елитния италианския клуб Торино. След като миналата година "биковете“ от Серия А привлякоха Иван Чалъков, сега може да вземат на проби и младия талант от школата на Лаута Петър Шопов. Това съобщава специализираният спортен сайт www.CalcioWeb.eu .

Шопов е попаднал в полезрението на главния скаут на "Торо“, отговарящ за партньорството с източнoевропейските държави Фабрицио де Микеле.

Въпреки, че е едва 18-годишен, Петър Шопов е една от звездите на юношеския отбор на Локомотив (Пловдив) до 19 години, воден от треньора Димитър Палазов. 

През есента младият халф се отличи с цели 4 гола и две асистенции за разгромната победа на черно-белите с 8:2 над "Сливен“ в мач от Елитната юношеска група. 

Преди това пък, Петьо донесе успеха на "черно-белите“ с 1:0 над Ботев в дербито на 24-тия кръг отново при юношите, след брилянтен  диагонален изстрел. 

Отличните изяви на не останали незабелязани от екипа на "Торо“, който от година следи изкъсо представянето на всички юноши на от школата на Лаута.  

Както е известно Локо Пд и "Торино“ имат договор за сътрудничество, подписан по време на визитата на делегация от петима представители на елитния италиански клуб, начело с главния координатор Теодоро Копола, шефът на футболната академия на "биковете" Марко Рицери, треньорът в школата Андреа Бишеля и сътрудникът, отговарящ за партньорството с източнoевропейските държави Фабрицио Де Микеле.

"Петьо наистина е талантливо момче и много добър футболист, показа голямо развитие в последните 1-2 години. Разбира се, има още върху какво да работи, но се надявам в най-скоро време да пробие в мъжкия футбол, защото има качества. 

Радвам се, че "Торино" проявява интерес към него, но до мен като директор на Детско-юношеската школа нищо официално не е пристигнало от тяхна страна като намерения“, коментира треньорът му Димитър Палазов.

Нека припомним, че Петър Шопов дебютира в началото на първенството и за представителния мъжки тим на Локомотив (Пловдив), при загубата от ЦСКА с 0:2 на стадион "Българска армия" в мач от първия кръг на Първа лига. Младокът  появи през второто полувреме на терена на мястото на Парвиз Умарбаев.  

Сериозен интерес към Шопов има и елитният "Ботев“ – Враца, който го покани на едноседмични тестове в началото на зимната подготовка и пловдивчанинът се представи на високо ниво.
Още по темата: общо новини по темата: 516
21.05.2019
21.05.2019
20.05.2019
19.05.2019
13.05.2019
10.05.2019
предишна страница [ 1/86 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Страхотно! Треньор от школата на Локомотив на стаж в Барселона
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: