ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Капитанът на Локо: Стремя се да съм по-добър баща, отколкото футболист
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:13 / 10.04.2019Коментари (0)2955
© Plovdiv24.bg
Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев даде интересно интервю, в което говори за случващото се в пловдивския клуб след успешните игри на тима в последно време. Опитният футболист на "смърфовете" сподели очакванията си за предстоящия 1/2-финален сблъсък със Септември (София) в турнира за Купата на България, а също така призна пред Sportal.bg, че е готов да помогне на българския национален отбор, ако получи повиквателна от националния селекционер Петър Хубчев.

Здравей, Митко! Първо, поздравления за доброто ти представяне и това на Локомотив в последните мачове! Какво се промени в отбора от мача с Етър в края на февруари, когато загубихте за последен път?

Благодаря, след мача с Етър всички в отбора си дадоха сметка, че Локомотив не може да изглежда по този начин. Преди мача с Берое си казахме в съблекалнята, че е точният момент да покажем, че можем да играем добър футбол. Оттогава нещата вървят, надяваме се до края на сезона да е така.

Локомотив е един от отборите с най-много чужденци в Първа лига. Лесна ли е комуникацията в съблекалнята и какво е да си капитан на “смърфовете" в този период? 

Няма проблем с комуникацията, защото 90% от момчетата се оправят добре с българския. Що се отнася до лентата, да си капитан на "Локомотив" е голяма чест и отговорност.

Преди дни отборът се класира на 1/2-финал за Купата на България, а ти отбеляза изравнителното попадение и една от решаващите дузпи. Как видя мача през твоите очи? 

Смятам, че мачът беше изключително тежък и за двата отбора. И ние, и Етър показахме доста нервност, което е нормално предвид залога на мача. Радващо е, че показахме силен характер в изключително труден момент. Разбира се и късметът беше с нас, но знаем клишето - при кого е късметът.

Жребият размина Локо с ЦСКА-София и Ботев (Пловдив). Септември ли бе най-лекият противник, който можеше да се падне на отбора? 

Септември отстъпва като класа както на Ботев, така и на ЦСКА, но това не означава, че мачът ще е лек - напротив. Трябва да дадем максимума, за да стигнем финала. Няма да е толкова лесно, но сме длъжни да се възползваме от шанса, който ни се открива.

Ако можеш да избираш, кой за теб е мечтаният финал в турнира? 

Лично аз си пожелавам пловдивски финал.

Играеш един от най-добрите си сезони до момента. Каква е тайната на добрата форма? 

Наистина в личен план сезонът до момента е добър за мен. Няма тайна, просто се чувствам добре на "Лаута", у дома съм си. Чувствам доверието на треньора, което също е важно за всеки футболист. В личен план също се чувствам щастлив, което също допринася за добрата форма.

Смяташ ли, че имаш място в националния отбор на България и готов ли си да помогнеш на представителния ни тим в евроквалификациите? 

Ако трябва да съм честен, смятам, че имам качествата, за да получа повиквателна. Разбира се, ако бъда повикан, ще дам всичко от себе си. Националната фланелка е огромна чест за всеки футболист. 

Реална е възможността Локомотив да играе в Европа след края на сезона. Доколко е готов отборът да излезе на европейската сцена? 

Пътят до Европа е доста дълъг и труден, но факт е, че ни се отваря възможност. Ако успеем, това ще е награда за усилията на всички в клуба. Евентуално класиране би било огромен успех. Що се отнася до евентуално участие, времето ще покаже дали сме готови. За съжаление обаче, като цяло, българските представители, изключвайки Лудогорец, се докараха до положение да се мъчат срещу отбори, които преди десетина години биеха с двуцифрен резултат от двата мача. 

Как обичаш да прекарваш свободното си време и има ли футболист, на когото се възхищаваш? Както в България, така и в големите европейски първенства. 

Почти всяка свободна минута е за семейството и по-точно сина ми, който скоро навършва годинка. Общо взето се стремя да съм една идея по-добър баща, отколкото футболист. Иначе напоследък преди тренировки играем дартс в съблекалнята и не съм лош, може да попитате Ален Ожболт... (смее се).  Футболистът, на когото се възхищавам, дори не знам дали може да се нарече футболист, защото се наложи наскоро Папата да пояснява, че не е Бог, е Меси. Всички сме късметлии, че сме негови съвременници. Смятам, че такъв талант няма да се роди скоро. 

Искаш ли да кажеш нещо на привържениците на Локомотив (Пд) преди важните битки на отбора оттук насетне? 

Към феновете искам да се обърна с апел. Нека напълнят стадиона срещу Септември, за да победим заедно и заедно да се преборим за финала. Всяка победа се обезсмисля, ако ги няма на стадиона и не са с нас.
Още по темата: общо новини по темата: 516
21.05.2019
21.05.2019
20.05.2019
19.05.2019
13.05.2019
10.05.2019
предишна страница [ 1/86 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Голова суша тормози любимеца от "Лаута" Ален Ожболт, тимът му не вкара в 6-и пореден мач
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Футболист на Локо за свой съотборник: Той е "перде", има много хъс и голов усет
Фенклубът на Локо с важен призив към привържениците на всички отбори
След обрата от 2:0 до 2:5 Локо не загуби в 9-о поредно гостуване на Славия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: