ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Трета домакинска загуба! Ботев не успя да изненада Лудогорец пред празните трибуни в "Коматево"
Автор: Стойчо Генов 16:53 / 06.05.2022Коментари (36)7488
Футболистите на Ботев (Пд) имаха огромно желание, но въпреки това не успяха да спечелят втора шампионатна победа над Лудогорец в близо 11-годишната хегемония на тима от Разград, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Жълто-черните отстъпиха на шампионите с 1:2 в мач от 29-ия кръг на Първа лига, който заради наказание на домакините се проведе пред празни трибуни на базата в "Коматево".

Спас Делев (39) се разписа за гостите, а Джеймс Етоо (56) си отбеляза автогол. Точен за ботевистите бе Па Конате (45).

При започването на мача на терена имаше общо четирима българи (по двама за всеки тим), но още в 27-ата минута единият от тях - Доминик Янков, получи контузия и бе сменен. Това едва ли се хареса на селекционера на националния отбор Ясен Петров, който изгледа мача заедно със своя помощник Костадин Видолов. На трибуните бе и собственикът на Ботев Антон Зингаревич.

Поражението бе трето за възпитаниците на треньора Азрудин Валентич в "Коматево" през настоящия сезон. Така те пропуснаха възможността да направят решителна крачка към спечелването на бронзовите медали. Ботев остана с актив от 49 точки, а до края на сезона предстоят само два мача - гостуване на ЦСКА-София и домакинство на Славия.

Лудогорец откри резултата след куриозен гол в 39-ата минута. Спас Делев нахлу отдясно в наказателното поле отляво, финтира Виктор Генев и шутира. Топката имаше съвсем друга посока, но рикошира в Супрайен и влезе в мрежата зад Ханкич за 0:1. Попадението бе записано на Делев, въпреки че може да се приеме като автогол на бранителя на Ботев.

В самия край на първата част жълто-черните възстановиха равенството. Реда Рабей овладя една топка отдясно и центрира остро към малкия пеналт. Там Па Конате бе оставен непокрит и от близко разстояние засече за 1:1.

Десет минути след почивката Лудогорец отново взе аванс в резултата. Това стана след куриозен автогол на Джеймс Етоо. Мануел Шоу проби през центъра и комбинира с Текпетей. Той опита да подаде към Спас Делев, но Етоо отклони топката неспасяемо към своята врата за 1:2.

Ботев игра в състав:

Хидайет Ханкич, Па Конате, Виктор Генев (61- Антоан Бароан), Дилан Мертенс (85- Точукву Ннади), Тодор Неделев, Мохамед Брахими (78- Джак Лейн), Емануел Току, Джеймс Етоо, Самюел Супрайен, Реда Рабей (85- Димитър Тонев), Роберто Пунчец.

Още по темата: общо новини по темата: 656
30.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
28.05.2022
28.05.2022
предишна страница [ 1/110 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на avatar_n1
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Ботев с последна тренировка преди Славия
Добри новини за Стамен Белчев преди дербитата с Левски и Ботев
Ботев урежда с документи зимно попълнение
Емблематичен футболист на Ботев: Пожелавам на Спартак да спечели първенството
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: