ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Па Конате: Всички в Ботев искаме трофеи! Не сме много далече от Лудогорец и ЦСКА
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:15 / 08.11.2021Коментари (2)3145
© Plovdiv24.bg
Основна заслуга за трансфера ми в Ботев (Пд) имаше треньорът Азрудин Валентич. Той е работил в моята родина Швеция и от мои колеги бях чувал колко качествен наставник е той и как ръководи своите отбори. Казаха ми, че се държи страхотно със своите футболисти. Малко преди да се случи трансферът ми, разбрах, че от Ботев имат интерес да ме привлекат и след като говорих с Валентич, вече нямах никакво съмнение дали да приема предложението“, коментира в предаването "Код Спорт“ футболистът на "жълто-черните" Па Конате.

"Нямах представа, че футболът в България може да бъде на толкова добро ниво. В нашия отбор всеки иска да побеждава и да печели трофеи. Всеки от нас се подчинява на идеята, че отборът трябва да побеждава и това е една от големите разлики в сравнение с миналата година“, добави бившият играч на Малмьо и Розенборг.

"Да си призная, никога досега не съм вкарвал толкова голове за един отбор. Много съм щастлив, че с представянето си успявам да помогна. Мисля, че не сме много далеч от Лудогорец и ЦСКА. Начинът, по който Валентич иска да играем, съвпада много с моите разбирания за футбола. Най-важното за него е да играем красиво и изисква от нас да се учим от грешките си. В тренировъчния процес набляга много на работата върху детайлите и разработва тактическия план спрямо всеки отделен противник. Със сигурност той вдига много качеството на отбора ни и мисля, че това се вижда от начина, по който играем през този сезон, особено у дома. Спокойно мога да кажа, че водещите отбори в България са на добро средноевропейско ниво. Това се вижда и в мачовете им в европейските клубни турнири. Затова смятам, че идването ми тук е крачка напред“, добави Конате.

"С Малмьо имах някои страхотни постижения. Бях част от отбора, когато той се класира за групите на Шампионската лига през 2014 г. Бях титуляр в плейофа срещу Залцбург и след това изиграх 3 срещи в груповата фаза. Станах шампион на Швеция 4 пъти. Това беше незаменим опит за мен. Малмьо е отборът, който ми даде шанс да пробия във футбола, така че няма как да не бъда щастлив от това, че се класира за групите на Шампионската лига. Ясно е, че за българския футбол не беше добре, че Лудогорец беше отстранен. Сега играя в България, така че искам и футболът тук да постига успехи в Европа, но без да си кривя душата, бях много щастлив за Малмьо“, разкри още левият халф-бек, който през 2019-а избра да играе за националния отбор на Гвинея, въпреки че като юноша е играл за Швеция.

"По това време бях в отбора на СПАЛ в Италия. От гвинейската федерация се свързаха с мен и ми казаха, че много искат да заиграя за националния отбор на страната. Дори част от ръководството на федерацията дойде да се срещне с мен в Италия. По това време не бях викан в националния отбор на Швеция от две години, а исках да представям страната си. Усещах, че имам какво да дам на гвинейския национален отбор и затова взех това решение. Изобщо не съжалявам за него и съм много щастлив. Сега получих повиквателна за предстоящите световни квалификации на Гвинея и нямам търпение да взема участие в тях“, разкри Па Конате.

"Страхотно е да играеш с футболисти като Тодор Неделев. Той има убийствен ляв крак. Аз също съм левичар, обаче неговият ляв крак е просто невероятен. Той е страхотен и като човек и със сигурност е най-подходящият човек да бъде капитан на нашия отбор. Щастлив съм, че имам шанса да играя с него“, призна един от новите любимци на бултрасите.
Още по темата: общо новини по темата: 656
30.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
28.05.2022
28.05.2022
предишна страница [ 1/110 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: