ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Важни подробности и условия около прехвърлянето на акциите в Ботев
Автор: Стойчо Генов 09:38 / 06.07.2021Коментари (13)6505
© Plovdiv24.bg
Бившият вече едноличен собственик на ПФК Ботев - Сдружение "ПФК Ботев“, съобщи важни подробности относно условията по прехвърлянето на акциите. Както Plovdiv24.bg информира вчера читателите си, руският бизнесмен Антон Зингаревич придоби вчера 99 процента от ценните книжа. "Жълто-черните" имат и нов Борд на директорите.

Ето какво съобщиха официално от Сдружение ПФК Ботев:

Компания на руския предприемач г-н Антон Зингаревич придоби 99% от акциите на Ботев Пловдив от досегашния едноличен собственик - Сдружение "ПФК Ботев“. Цената на трансакцията е символичният 1 лев, като за същата сума новият собственик се задължава да върне ценните книжа на Сдружението, ако реши да напусне клуба.

Сделката се случва след неколкомесечни преговори в напълно приятелска и партньорска атмосфера и след като Сдружението, благодарение на феновете, изкупи задълженията към "Рент Мениджмънт“, а след това, на 21 февруари придоби и 39% от книжата, дотогава собственост на ТЦ-ИМЕ АД - в несъстоятелност.

Сделката по продажбата на акциите е придружена и от други промени, например в Устава, съобразени с исканията на новия собственик, но ненарушаващи принципите на Ботевизма.

Сдружението предоставя ексклузивни права за ползване на емблемата на клуба за времето на действие на договора, както и право новият собственик да поиска да я придобие до 3 години след подписването на споразумението. Ако това се случи, Общо събрание на Сдружението трябва да реши дали да разреши придобиването.

Сдружението също така, като член на БФС, предоставя правото на клуба за участие в Ефбет лигата.

Промяната в собствеността на най-стария съществуващ футболен клуб в България е придружена и от промяна в Борда на директорите. Новият мениджърски екип се състои от трима члена – г-н Антон Зингаревич, г-н Даниел Серехидо, който е и изпълнителен директор на клуба, както и адв. Слави Микински.

"Щастлив съм, че дългоочакваната от всички привърженици на Ботев новина е вече факт. Радвам се, че Ботев има нов собственик и мениджъри с модерна визия и голям опит“, каза председателят на Сдружение "ПФК Ботев“ г-н Радослав Кошински.
Още по темата: общо новини по темата: 656
30.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
28.05.2022
28.05.2022
предишна страница [ 1/110 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сподели какво ново....
на 06.07.2021 г.
-2
 
 
С новия собственик пак ще ги ш***ме яко. Дано ги научи да играят казачок . И не забравяйте петата на Ожболт!
+1
 
 
Дано е за добро! Комплименти за Сдружението,свърши добра и компетентна работа!
-2
 
 
Новият парван на Ачо сълзата. Забавата предстои с пълна сила. Ще има да се смеем и забвляваме на воля с новите комедийни сериали от Коматево.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 06.07.2021 г.
+2
 
 
Прекрасна/ очаквана разбира се/новина!За себеподобните индивиди на първия "коментатор"...цитирам реплика от великолепния сериал "Капитан Петко войвода"- "Разбрали невежо говедо,или не разбра?".Само "Ботев"!
+3
 
 
Честито, ботевисти! Да си пожелаем много успехи с новия собственик, толкова много, че инвестицията му да бъде на плюс, че и да реинвестира печалбата! Това е начинът да го задържим. Вписването вече е формалност.
-3
 
 
Антон Зингаревич е взел акциите на Ботев с фирма „Лусид футбол холдинг БГ ЕООД. Едноличното дружество е регистрирано специално за целта на 14 май с адрес Футболен комплекс Ботев 1912.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Ботев отвори една трибуна за контролата с Марица
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: