ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Валентич: Ботев никога не е имал треньор, който да е подобрил толкова много неща, колкото аз
Автор: Стойчо Генов 16:23 / 14.10.2021Коментари (14)6870
© Plovdiv24.bg
Треньорът на Ботев (Пд) Азрудин Валентич даде обширно интервю за Диема спорт, в което говори за хармонията в отбора, за целите, които си е поставил, както и за собственика на клуба Антон Зингаревич.

Ето по-интересните моменти от изказването на босненския специалист:

Зная, че не сме най-добрият отбор в лигата. От гледна точка на състезатели, нямаме на пейката футболисти с качества, равностойни на титулярите и затова за мен е важно да подготвя добре играчите, за да бъде всичко оптимално. Нашата работа е да намерим стратегия, за да може всеки да даде максимума от своите възможности.

Искам 6 точки от мачовете с ЦСКА и Лудогорец, всеки треньор го иска. Без значение кой е съперникът, винаги се целиш в победата. В бокса например, когато съперникът вдигне гарда, си казваш "ще бъде трудно". Това искам да се случва и с нас. Когато излезем на терена, искам всеки съперник да си казва "ще бъде трудно да вземем поне точка от този отбор".

Аз знам кой е ЦСКА и кой е Лудогорец и ако не загубим от тези два отбора трябва да си доволен, че не си далеч по класа от тях.

Този клуб, Ботев Пловдив, е специален и в него нещата са винаги в двете крайности - или еуфория, или трагедия. Навсякъде на Балканите е така. Искаме да изградим изцяло професионален Ботев Пловдив с европейски стандарт. Това е голямата цел.

През миналия сезон, когато бяхме засегнати от коронакризата и нещата не вървяха, хората тук ме гледаха сякаш искат да ме убият. Това обаче не ми влияе. Дори е нормална човешка реакция, защото никой не иска да губи. Когато обаче печелиш, следва - уау Вали и всички са щастливи.

Да бъдем в Топ 3 ще е невероятно. Подписах договор за 2,5 години и начертахме 3 етапа. Първият беше да останем в елита за сезон 2021/2022. Направихме го с частица късмет.

Вторият етап е да изградим добър титулярен състав и това правим в момента. Третият е да имаме тотално окомплектован състав, който да спечели трофей или място в европейски турнир.

През миналия сезон, когато бяхме засегнати от коронакризата и нещата не вървяха, хората тум ме гледаха сякаш искат да ме убият, това обаче не ми влияе. Дори е нормална човешка реакция, защото никой не иска да губи, когато обаче печелиш, следва - уау Вали и всички са щастливи. Всички имаме една цел - да издигнем Ботев на следващото ниво.

Топ 3 ще е невероятно. Подписах договор за 2,5 години и си поставихме 3 етапа, първата беше през сезон 2021/2022  да сме в елита на българския футбол- направихме го и с частица късмет. Втората фаза е да изградим добър титулярен състав и това правим в момента. Третата фаза е да имаме тотално окомплектован състав, който да спечели трофей или европейско място.

Срещах се с феновете и им казах, че не съм тук да се харесвам на тях. Открито обаче мога да кажа, че Ботев никога не е имал треньор, който да е подобрил толкова много и никой досега не е работил колкото мен и моя екип. В последните 8 месеца работя по 24 часа на ден, а дори семейството ми не е тук с мен. Никой не може да отрече това.

С Антон Зингаревич се срещнахме в Лондон, когато искаше да работя за неговия отбор в Дания. Само добрите резултати ме задържат на работа. Ако не работя и не постигам резултати, той няма да има сантименти да ме махне.

Зингаревич е земен човек, без охрана. Може да седне на пейката и да яде хамбургер или да наеме чартър, за да иде в Холивуд. Той обича футбола до лудост. Аз не съм тук, защото сме приятели със Зингаревич, а защото си върша работата. 

За 8 месеца работа с Даниел Серехидо видях един невероятен професионалист, който работи доста. Всичко, което съм искал, ми го е осигурявал веднага. Не мога да намеря нищо лошо, което да кажа за Дани. Какви вече са очакванията на мистър Зингаревич към него, аз не мога да кажа.
Още по темата: общо новини по темата: 656
30.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
28.05.2022
28.05.2022
предишна страница [ 1/110 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
АБЕ ХОРА НЕКА ДА СИ РАБОТИ ЦХОВЕКА АКО НЕБЕ6Е ТОИИ И РУСНАКА КАДЕ 6РЫАКСМЕ ДА БАДЕМ БОТЕВИСТ САМ 1975 ГОДИНА.
+2
 
 
Вали, да не забравяме как отпаднахме от купата. Този сезон нищо не може да се постигне. Най-доброто нещо, което може да стане е поне да хванем място за ЛЕ. Ти си работи и остави хвалбите на нас. Сам да си хвалиш работата не става. Доста далеч си от Мъри, Киров и други. Отбора не е лош, но имаш още толкова работа, че ти е бедна фантазията. Наздраве.
0
 
 
Може само да лъскаш обувките на Сашо Тунчев и да се учиш на тактика от него.След необяснимото(кой бяга от хубавото) бягство на Бруно, нашият специалист издигна отбора ни до големи висоти.Имаме завършен облик, стил и класа да сме първи, а ти Вале какво направи? Едно голямо нищо!!! Класирането е нереално. Само Локо, БОКО и Тунчев до ГроП !
+2
 
 
По-бързо го окомплектовай тоя отбор за трофей, щото тая година такъв няма как да вземеш. Освен ако не спечелиш титлата, което няма как да се случи с твоята игра и играчи.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
"Канарчетата" се похвалиха с повиквателни за националните отбори за девойки
Черно море загрява за Ботев с отбор от Втора лига
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Ботев отвори една трибуна за контролата с Марица
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: