ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Шеф на Ботев: Живея в квартал с повече фенове на Локомотив и затова винаги излизам с охрана
Автор: Стойчо Генов 11:10 / 30.08.2021Коментари (41)11001
© Plovdiv24.bg
Изпълнителният директор на Ботев (Пловдив) Даниел Серехдо коментира по изключително любопитен начин футболната ситуация в България. Испанецът каза интересни неща за престоя си в Пловдив, както и за феновете на двата местни гранда Ботев и Локомотив. Той даде обширно интервю пред испанското издание libertaddigital.com.

Plovdiv24.bg представя на читателите си част от изказването на Даниел Серехидо:

Организацията, която съществува в България, няма абсолютно нищо общо с тази на петте големи първенства - Англия, Испания, Италия, Германия и Франция. Дори руската Висша лига вече има по-добро ниво на организация от тази на футболния шампионат в България. В Българския футболен съюз има двама или трима души, които организират шоуто тук, така че на организационно ниво още са с памперси. Нещо подобно на това, което е било в Испания преди 25 или 30 години.

Ботев Пловдив е вторият отбор с най-добра инфраструктура в България след Лудогорец. При останалите отбори инфраструктурите са много по-лоши. Ние имаме база за клубната академия, която е с шест футболни игрища. Тя е малка, но пък останалите клубове нямат и такава. Проблемът е, че някои от младите таланти искат да напускат, когато са на 14, 15 или 16 години. Така например нашият клуб загуби футболисти, които отидоха в Парма, Интер (Милано) и Хееренвеен.

Ултрасите на Ботев Пловдив, и по-радикалните фенове като цяло, се опитват да контролират клуба и да наложат желанията си "по много български начин“. Отношенията между ултрасите на Локомотив Пловдив и тези на Ботев Пловдив са изключително войнствени. Веднъж месечно в Ботев правя срещи с нашите фенове, за да обсъждаме различни въпроси и връзката ни засега е сърдечна. Няма насилие в ежедневието, но това е постоянен натиск при вземане на решения от треньора, играчите, ръководството ... Феновете се опитват да окажат натиск върху мениджмънта и се създава впечатление, че те могат да контролират ситуацията, ако поискат.

Въпросът за ултрасите е "труден за решаване проблем“, защото има голяма разлика с това, което Флорентино Перес и Джоан Лапорта направиха в Испания с Ultras Sur и Boixos Nois съответно в Реал Мадрид и ФК Барселона. В България няма подходяща инфраструктура, за да може правителството да постанови определени мерки за сигурност. Също така няма икономически потенциал, така че опитваме да поддържаме най-добрите отношения с феновете, така че да няма проблем от всякакъв вид.

Тук всичко зависи от спортните резултати. Ако отборът спечели 5:0, вие сте Бог. Ако загубите 0:5 - прецакани сте ... въпреки че това се случва навсякъде по света.

Тук фойерверките и ракетите по време на мач са напълно забранени, но често се хвърлят такива на терена. Невъзможно е да се контролират феновете, защото няма достатъчно мерки за сигурност или достатъчен бюджет. Обикновено българският футболен съюз налага глоба на клубовете за такива действия на феновете.

Живея в затворен район с охрана на входа. Когато излизам на улицата, взимам някого със себе си, защото публичното ми присъствие се увеличава и много хора вече ме познават. В ​​Москва никой не ме познаваше, но ето, че съм в по-малък град. Винаги довеждам местен агент или охранител, защото все пак съм в квартал с повече фенове на Локомотив и мога да се окажа в някаква бъркотия. Аз обаче не съм човек, който често е навън. В нашата база имам 18 часа работа всеки ден. Тук си има ресторант, фитнес и това е достатъчно, за да не излизам често навън.

Когато имам малко повече свободно време, вземам самолет и отивам в Москва да видя приятелката си и дъщеря си. Или хващам полета за Мадрид, за да се видя с родителите си.
Още по темата: общо новини по темата: 656
30.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
28.05.2022
28.05.2022
предишна страница [ 1/110 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Горките мургавелковци...всеки ден пропаганда,агитация и фантазии!Комплексите от "Ботев"Пловдив нямат край.Апропо, 15,000 е повече от 5,500,нали?
-4
 
 
Живееш в град с повече привърженици на Локомотив, така че в който и български квартал да отидеш ще е така. Хубавото за теб в случая е, че на никого не му пука кой си, така че спокойно!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 30.08.2021 г.
+3
 
 
5 кръга - 2 точки! Егатии отбора, егатии треньора, играчите. И имате очи да лаете тук? Комплексари!
0
 
 
Няма край Сиганската завист о комплекси... Цял живот му викаш ти манго, той не турчин съм... Ти му викаш от Столипеново си, той не истинска п???а майна съм... изнасилена с пожълтял бахур шест пъти а мегдана в Стряма...Ти му викаш че сме много повече навсякъде от тях и това го видя цяла България, той не е вярно в селата има три пъти повече хора отколкото в града... Лъжливи фенове-измислен обор... оп'с отбор. Та последно кои сте вие мърши... 19?6 и за кого (Ювентината или Наполито)? Споко, отговор не искам тъй като и вие не знаете...
-2
 
 
Истината боли, повече сме от вас, но няма болка като Петата и шестицата...
+2
 
 
Доколкото знам Даниел Серехидо не живее в Столипиново, така че няма как да е прав в случая. Това е единственият квартал, в който буферите са мнозинство пред нас. Попитайте бат зума, той го каза преди години. Във всички други квартали е жълта зона.
-3
 
 
Колега, Петата и 6те бахура остават за цял живот. Не е за 25 години. От 15 май те нито спят спокойни, нито се хранят нормално, само кошмари, Пети и 6таци им се въртят пред очите.
0
 
 
Гнусните, некъпани небългари от Столипиново, Аджисана и Шекера отново са нападнали темите на ГРАНДА, ама нещо никакви ги няма в темите на циганския им отбор, който тоя сезон явно ще завърши пак на второ място, ама отдолу-нагоре. Ей, ДЪННИ РИБИ, 3 точки кога?????
-4
 
 
Ботев Пловдив е вторият отбор с най-добра инфраструктура в България след Лудогорец. ХАХАХАХ ПАЛЯЧО, пропусна да кажеш, че отборът ти НЯМА СТАДИОН, а и играе на тренировъчна база вече 7 години
-3
 
 
Каква охрана бе, палячо? Кой те брои за жив теб ... поредният анонимник дошъл в България да се прави на фактор сред селяците.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
"Канарчетата" се похвалиха с повиквателни за националните отбори за девойки
Черно море загрява за Ботев с отбор от Втора лига
ПФК Ботев с остра позиция: Безобразно и тенденциозно съдийство!
Ботев отвори една трибуна за контролата с Марица
Ботев го иска, ЦСКА-София го включи в трансферния списък! Кой ще спечели?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: