ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Ботев към Европа със Зингаревич и войната в Украйна
Автор: Любомир Минчев 14:35 / 26.05.2022Коментари (14)8575
©
Възможно ли е и с бронзовите медали сезонът на Ботев да бъде обявен за нулев? Като на Локомотив, например. Възможно е, ако в събота вечер след 20,15 часа отборът не е сред участниците в европейския клубен турнир, спечелен от Рома в сряда. Загуба от Берое ще превърне бронзовите медали в кухи дрънкулки. Да, след 27 години Ботев отново е призьор и това остава във футболните ни хроники като успех.

Само че идва бараж за европейско участие и третото място бързо може да изветрее, ако "жълто-черните“ не получат мечтания подарък за края на сезона. В такива решителни моменти не са излишни и приказките за новия клубен дом – "Колежа“. Когато се заговори за него, Ботев беше на 103-104 години. Днес е на 110. И вече се говори за седалките, за тревното покритие, за козирката. Новият дом добива реални очертания. Това може да е без значение за гастрольорите в Ботев, които утре няма да ги има, но за жълто-черното щастие, за жълто-черната мъка и за жълто-черните мечти  "Колежа“ е решителна битка.

Затова мачът в събота е от онези, след които или оставаш гастрольор, готов да се изнижеш с един бронзов медал, или оставаш ботевист завинаги. Представяте ли си на какво прилича един отбор с медали, но недорасъл да играе в Европа? Това е отбор от гастрольори. В събота ще стане ясно.  

А и улисани в битката за третото място и европейската квота, през ум не ни минава, че Ботев е руски актив. Никой не знае какво мисли руският собственик за войната в Украйна. А какво мислят ботевистите?

"Ботев не е сив, а жълто-черен. Радва се и блести в цвета на слънцето, плаче и тъгува в този на мрака. Но винаги е с гордо вдигната глава и остър, вперен в бъдещето поглед“. Това написаха ботевистите преди години за един от клубните празници. Дали е така?  Тогава в събота да опънат един транспарант с надпис: "Вън агресорите от Украйна“ и да чуят аплодисментите на Антон Зингаревич. Важно е за отбора, важно е за клуба, важно е за "Колежа“.

Който не разбира, че това е по-важно и от победата в събота, да се радва на бронзовите медали.

Още интересни анализи може да четете в ZaPlovdiv.bg!


Още по темата: общо новини по темата: 656
30.05.2022 »
29.05.2022 »
29.05.2022 »
29.05.2022 »
28.05.2022 »
28.05.2022 »
предишна страница [ 1/110 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Не смесвайте политиката със спорта!Стига популизъм! Тъпо предложение...,,
на 26.05.2022 г.
+1
 
 
Много тъпо и безсмислено предложение. Тоя, който го е "измислил", сега щеше да се казва Мехмед, ако не беше Русия да спаси България от пет века турско робство! Политиката няма място на стадиона, там трябва да се подкрепя отбора, а не да се издигат политически лозунги!
+1
 
 
Не виждам защо искате да замествате собственика с войната .Нима той я води и как ще ръкопляска "на вън от Украина".Той дава парите си за един отбор от България .Папагалите съществуват благодарение на Зингаревич.
-2
 
 
ООО нещастни жълти пе****си оооо калъфки 27 години без медали без ниЩо,само калъфки и сянка на ЛОКО Пловдив!А ЛОКОТО ШАМПИОН И СУПЕРКУПА 2004,БРОНЗОВИ МЕДАЛИ 2005,КУПА 2019 С ПЕТА ТОЧНО НАД СГАНТА,КУПА СРЕЩУ ЧОРБАТА И СУПЕРКУПА НАД ЛУДОГОРЕЦ И ПОСЛЕ СРЕБРО.ЛОКОМОТИВ ИГРА ЕВРОПЕЙСКИ МАЧОВЕ С БРЮЖ,БОЛТЪН,ВИТЕС,СТРАСБУРГ,ТОТНЪМ,КОПЕНХАГЕН.....
+2
 
 
Напротив! Именно медалите отиват в музея и историята! Няколко мача в Европа са от значение най-вече за собственика на клуба...
-3
 
 
Класирането на селските в ЕКТ е 99% сигурно. Берое нямат желанието и ресурса да играят там. Но това участие в случая е силно преекспонирано. Локомотив игра 3 години подред в ЕКТ, като взе 3 купи и се представи повече от достойно. Даже взе и сребърните медали, но подобни словоизлияния не се чуха и видяха нито веднъж , въпреки грандиозните успехи на черно-белите.Локото постигна всичките си успехи с 10 пъти по-малък бюджет. Това не бива да се пренебрегва.За кой ли път, жълтия балон се надува предварително?За кой ли път отново ще се спука мощно!? Копнежа обаче е обвид в облак от проблеми, а само със статии и желание те няма да бъдат решени. Странно, защо никой не пише за тези проблеми?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Животните на Фокус
Туризъм
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: