ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ексклузивно: Промяна на историята! Ботев е създаден през 1907 година! Преди това е имало други футболни клубове в Пловдив
Автор: Стойчо Генов 11:07 / 18.06.2021Коментари (24)9759
Футболен клуб Ботев Пловдив не е създаден през 1912 година, както се смяташе досега, а 5 години по-рано - през 1907 година. Това обявиха на специална пресконференция в Историческия музей на Пловдив организаторите от Сдружение ПФк Ботев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Нещо повече - изцяло се променя досегашната представа за развитието на футбола в Пловдив. Оказва се, че преди Ботев е имало други футболни клубове в града - Тримонциум и Стрела, които са били основани през 1906 година, но по-късно прекратяват съществуването си.

На пресконференцията беше показан документ, с който от съда се иска да бъде регистриран "Ученически футболен клуб Христо Ботев". Това искане обаче е отхвърлено, като посочените мотиви в документа са "Вашето дружество може да бъде регистрирано само като доброволческо или въздържателско, но не и юридически".

След това бе показан самият учредителен протокол на въпросния "Ученически футболен клуб Христо Ботев" от 1907 година. Според представителите на Сдружение ПФК Ботев Учредител е Милан Куртев, а този протокол все пак е признат от съда, но през 1939 година.

"Началото на истинския футболен живот на ФК Ботев е от 3 март 1907 година, а клубът е регистриран по-късно през 1912 година. Основателите през 1912 година всъщност са били второ поколение ботевисти", обявиха на брифинга в Историческия музей.

Специален гост на събитието бе Боян Ботйов - почетен член на футболен клуб "Ботев“ и правнук на генерал Кирил Ботев, брат на безсмъртния поет и революционер Христо Ботев.

Гледайте в прикаченото видео подробности за изнесените исторически факти! 

Още по темата: общо новини по темата: 656
30.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
28.05.2022
28.05.2022
предишна страница [ 1/110 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
Прави ми впечатление, че типично по жълтурски се приема за чиста истина твърдението, че ботев е създаден през 1907 г, и удобно се пропуска другото твърдение, че е имало други отбори преди това. Но това е горе долу същото, като да твърдиш, че през 2003 са заличили Локомотив, а през 2010 са заличили Селския. Да ви е честита новата дата.
+3
 
 
Очаквайте "Столипиново отвръща на удара" - блокбастър на сичкуто сиган, от който ще стане ясно, че локуту е създадено от Адам и Ева.
+3
 
 
Когато нас ни е имало ... още е нямало цигани в Европа :) но след години се преселиха и създадоха мангалски отбор , САМО БОТЕВ Пловдив !!!
+1
 
 
Мангалите ОТКРАДНАХА историята на Спортклуб и си я преписаха и то БЕЗ НИТО ЕДИН ОФИЦИАЛЕН ДОКУМЕНТ. Ние си имаме всички възможни учредителни протоколи и законови доказателства, а сега даже и един неприет от още по-рано. Циганския отбор бе закрит официално през 2001 г. с постановление на Районен съд, а това нещо, дето играе в задния двор на Аграрния от тогава-насам е преименувания и преместен в Пловдив Велбъжд Кюстендил. Всякакви други твърдения са цигански измишльотини и простостии, породени от комплекси и завист. И преди да ми споменете нещо за Металик Сопот само ще ви кажа, цигани неграмотни, че сливането и преименуването са две тотално различни неща. Правоприемник на Ботев Пловдив официално и законно е Сдружението.
-5
 
 
Жълтите лъжи и измами, край нямат. Така си им мина животеца в мошенгии, измами и селски тарикатлъци. Хубавото е, че само те си вярват. Нормалните хора даже няма да обърнат вниание на тези жълти лъжи.
-3
 
 
Да се чуди човек, да се смее ли или да плаче? Тия жълтури съвсем изтрещяха. Освен смях и съжаление, друго не може да се изпитва към тях! Чакаме до 1-2 години нови "доказателства" за по-ранна дата? Абе, другия път направо да пишат, че Христо Ботев е цълал с дружината преди възстанието и ги е създал:::)))
+1
 
 
Сегашното Локо,урода от Кюстендил е създадено през 1919год!Тогава е създаден Велбъжд кн!Нормално е да променят годината 1926,на 1919!Лошо няма!Хахахахаха!!
+1
 
 
Докоспорт е създазен малко след пристигането на първите катуни дошли от индия и заселили се в столюпеново.
-2
 
 
Всъщност папагалите показват, че НЕ СА РЕГИСТРИРАНИ 1907 г., а не че са регистрирани. Показват документ за ОТКАЗАНА регистрация.Няма доказателства, че този опит са регистрация може да се свърже с ФК КОМАТЕВО, пребит с 6:0.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: