ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев вкара 2 дузпи на Зенит, грозни сцени в края на спаринга
Автор: Стойчо Генов 16:49 / 22.01.2022Коментари (5)7571
Ботев (Пд) записа престижно равенство във втората си контрола от подготвителния лагер в Дубай. Жълто-черните завършиха 2:2 срещу руския гранд Зенит (Санкт Петербург) в спаринг, който се игра в две части по 40 минути на спортен комплекс NAS.

Тодор Неделев (6-дузпа) и Маркиньос (79-дузпа) бяха точни за "канарите", а Артьом Дзюба (31) и Магомед Оздойев (58) се разписаха за шампиона на Русия.

Контролата обаче завърши с грозни сцени и масова разправия на терена с участието на двата отбора.

Ботевистите получиха дузпа още при първата си по-сериозна атака в мача. Мохамед Брахими проби по левия фланг и опита центриране в наказателното поле. Топката обаче се удари в ръката на футболист от Зенит и реферът посочи бялата точка. Тодор Неделев изпълни хладнокръвно за 1:0.

След половин час игра Зенит изравни след колективна грешка при центриране от корнер. Вратарят Ханкич тръгна да боксира топката, но закъсня, а в същото време отбраната в жълто и черно остави свободен Артьом Дзюба и той засече в мрежата за 1:1.

Веднага след почивката се отвори страхотен шанс за Ботев. Емануел Току премина на дрибъл половината терен и пусна наляво към Мохамед Брахими. Той залъга бранител и шутира от 10-ина метра, но вратарят на Зенит се намеси блестящо и отрази удара.

В 57-ата минута "канарите" имаха два страхотни шанса да отбележат. Първо Реда Рабей центрира след заучено изпълнение на корнер. Топката се насочи към задната греда, но Виктор Генев се размина с нея. Секунди по-късно прострелно центриране се отклони от бранител на руснаците и топката мина на сантиметри от страничната греда.

В 58-ата минута обаче Зенит стигат до пълен обрат в резултата. Центриране отдясно намери нападател, който отправи удар и след рикошет топката се насочи към вратата. Георги Аргилашки изби, но право в Оздойев, който от няколко метра прати топката в мрежата за 1:2.

В 78-ата минута Ботев получи втора дузпа. Топката бе подадена към вратаря на Зенит, който бе атакуван от Реда Рабей. В стремежа си да изрита надалеч, стражът фаулира Рабей и съдията не се поколеба да посочи бялата точка. С изпълнението на наказателния удар се нагърби Маркиньос, който вкара за 2:2.

При последвалата атака на Зенит се стигна до разбъркване пред вратата на Ботев и топката излезе в корнер. Последва сдърпване между Супрайен и играч в синьо, след което се намесиха почти всички футболисти на терена. Реферът веднага наду свирката за край на мача, а разправията продължи още няколко минути по целия терен.

Ботев игра в състав:

Хидайет Ханкич (46- Георги Аргилашки), Виктор Генев, Самуел Супрайен, Джеймс Етоо, Реда Рабей, Дилан Мертенс (46- Станислав Работов), Емануел Току, Маркиньос, Мохамед Брахими (74- Филип Филипов), Тодор Неделев (75- Лъчезар Балтанов), Николай Минков.
Още по темата: общо новини по темата: 656
30.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
28.05.2022
28.05.2022
предишна страница [ 1/110 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 22.01.2022 г.
+3
 
 
Рашъните са еднолични водачи в първенството и не са свикнали да бъдат надигравани. Затова нервите не им издържаха. Браво на нашите момчета!
+1
 
 
Много интересна и полезна контрола. Хубаво беше, че Зенит игра с титулярния състав.
+1
 
 
Ханкич трябва да получава повече шансове защото Аргилашки е страхлив вратар и според мен не трябва да бъде титуляр.За първия гол-колективна грешка,Брахими и Ето О се разминаха с топката на първа греда,Ханкич тръгна да ги покрива а Мертенс си изпусна човека.Добра игра,има още какво да се желае.
+5
 
 
Резултатът е отличен,но не е важен. Страхотен мач изигра отбора! Ето О,над всички.
на 22.01.2022 г.
+1
 
 
Играха сравнително добре но си пролича старата слабост след второто подаване обикновено се губи топката.Така и не разбрах защо се сдърпаха накрая
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: