ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ето как ПФК Ботев ще отбележи своята 110-годишнина, фенове благодариха на Зингаревич
Автор: Стойчо Генов 14:08 / 09.01.2022Коментари (0)3353
©
ПФК Ботев и Сдружение ПФК Ботев представиха пред обществеността целогодишна съвкупност от събития, с които "жълто-черният" клуб ще отбележи своята 110-годишнина. 

"И този път ние, феновете, сме единни, разчитаме на подкрепата на всеки един ботевист и пловдивчанин, а също така срещаме и подкрепа от страна на клуба и мажоритарния собственик г-н Антон Зингаревич, за което им благодарим“, подчертаха представители на Инициативния комитет, в който освен фенове влизат и бележити общественици и ветерани от жълто-черния отбор. 

Първото събитие ще стартира още през следващата седмица и то ще е конкурс за детска рисунка по темата Ботев, разкриха участниците в днешната пресконференция в Коматево. Децата ще са разделени в 3 възрастови групи, крайният срок за предаване на творбите е 15 февруари, а специално жури под председателството на художника Константин Константинов ще отличи най-добрите сред тях.

В периода между 11 и 13 март сдружение ПФК Ботев и ПФК Ботев АД ще организират награждаване на заслужили дейци и ветерани на футболния клуб. За точната дата, място и час ще бъдете информирани своевременно, уточниха организаторите.

Ето какво още информираха от Сдружение ПФК Ботев:

На 12 март ще бъде осъществено едно дългоочаквано от феновете и гражданите на Пловдив събитие – първата копка на "Мемориален парк 110 години Ботев Пловдив“, който ще бъде първият подобен проект, реализиран в спортна база в България. Този парк ще остане за поколения ботевисти като възможност за почитане историята на клуба и възпитание на младите таланти чрез поддръжката и развитието му. Паркът ще представлява комплекс от мемориални структури, много растителност и величествена гора на Ботев Пловдив.  

В началото на март предстои и организирането на фотоизложба със 110 фотографии, проследяващи историята на богатия ни на традиции клуб. Тя ще се проведе в галерия "Капана“, а след края ѝ творбите ще бъдат продадени на благотворителен търг.

Също през март предстои издаването на юбилейна пощенска марка по случай 110-годишния юбилей на клуба. 

Събитията продължават и през пролетта, като ще започнат с Пролетен благотворителен бал, който ще  се проведе през май. Със събраните средства ще бъде финансиран конкурс за изработката на идеен проект на паметник на Динко Дерменджиев – Чико. 

Около 1 юни, по случай деня на детето, ще бъде организиран Детски футболен турнир "Георги Славков – Бенкса“. Подробности за него ще бъдат предоставени на обществеността своевременно. 

Отново с мисъл за децата ще бъде издадена и специална, професионално изработена детска книжка, която ще бъде раздадена безплатно на най-малките за 1 юни.
Още по темата: общо новини по темата: 656
30.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
28.05.2022
28.05.2022
предишна страница [ 1/110 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Много специален мач за капитана на Ботев днес
Ботев следи млад нападател от Хърватия
Артур Платек: Аз доведох Попов и Конте, целта е да сме шампиони
Ботев търси успех срещу Славия с мисъл за реванша срещу ЦСКА-София
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: