ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Адвокат Тихомир Стойчев: За мен е тежко да наблюдавам разделението между феновете на Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:20 / 15.07.2021Коментари (12)9476
©
Адвокат Тихомир Стойчев е роден в Пловдив през 1974 г. Завършил е Английската гимназия и Право в ЮФ на Софийския университет. Управлява Адвокатско дружество, което работи в областта на данъчното, търговското и корпоративното право. Женен, с две деца. Член е на Сдружение ПФК "Ботев“. Той даде интервю за петия брой на "жълто-черния" бюлетин "Канарче".

- Как и кога откри любовта си към Ботев? Кой беше първият ти мач?

Баща ми ме заведе на стадиона, през 1981 г. мачът беше срещу Марек. Победихме с 3-1! Предполагам, както при много ботевисти, при мен "Ботев“ е страст, предавана от поколение на поколение. Имах шанса в тази детска възраст да гледам домакински победи с много голове и красива игра, при което въпросът беше не "дали“ а "с колко“. "Тракия“ тогава играеше красив и резултатен футбол, който ме заплени.

- Кой е любимият ти мач на Ботев, на който си бил?

Няколко са. Мачът с Байерн Мюнхен е незабравим, въпреки че не успяхме да ги отстраним! 8-1 срещу Берое с хеттрика на Пашев! 4-3 срещу Левски с лудия гол на Пепо Пенчев! 3-0 срещу Левски на полуфинал за Купата, след загубата 2-0 в първия мач и разбира се - спечеленият финал срещу Лудогорец през 2017 г!

- А кой е най-болезненият за теб момент, свързан с отбора?

Цялата ера Христолов. Тя нанесе дълготрайни щети и на клуба, и на фенската маса на отбора! При този "управник“ преживях изпадане на Ботев в "Б“ група, както и фалита на клуба и отиването при аматьорите. Спортно-технически, болезнени за мен са загубената титла след "лягането“ на Левски на Берое през онзи знаменит сезон, както и загубения финал за купата през 2019 г.

- Кой е любимият ти наш футболист? А такъв извън Ботев?

Ако говорим за футболистите от сегашния отбор, безспорно това е Тошко Неделев. От предишните поколения – Петър Зехтински. Извън Ботев любими мои футболисти са Андрий Шевченко и Рикардо Кака.

- Ти си един от най-разпознаваемите членове на Сдружението. Защо си член вече толкова време? Кои са най-трудните ти моменти в това ти качество на фен?

Мисля че Сдружението има призвание – то е да пази и разпространява ботевизма и идеите, с които е създаден клубът през 1912г Сдружението, освен това, на няколко пъти изигра решаваща роля за спасяването и опазването на самия клуб, а и то е безспорният юридически наследник на създадения през 1912 г. отбор. Считам, че идеалните цели на Сдружението са и мои лични такива и затова съм негов член. За мен е тежко да наблюдавам разделението между феновете и личностните конфликти в Сдружението, които често минават по оста на егото и желанието за себеизпъкване. Това е основен проблем, който се надявам членовете на Сдружението да бъдат достатъчно силни да не позволят да прекърши общия им стремеж да работят за благото на любимия ни отбор. Знам че за много хора идеята за обединение звучи еретично, но само обединени в името на любимия ни клуб можем да просперираме! Иначе сме обречени да бъдем използвани за всякакви цели, но не и за тези, свързани с Ботев. Нека всеки го разбира, както желае.

- Каква е мечтата ти, свързана с Ботев?

Да се върнем на Колежа! Мисля, че това е основен въпрос, който се отнася до идентичността на клуба! Връщането на стадион "Христо Ботев“ ще върне хората по трибуните, ще увеличи фенската ни маса, ще заздрави вярата на самите играчи в техните способности. След това всичко ще се нареди!
Още по темата: общо новини по темата: 656
30.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
28.05.2022
28.05.2022
предишна страница [ 1/110 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-4
 
 
Горкия, и на тоя ПЕТАТА му е останала в газо за вечни времена. Поне си признава човека. Няма отърване папагали, цял живот ще сънувате кошмапри за тая ПЕТА и Шест на Нула.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: