ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Балтанов: Най-сладки са головете ми срещу Локо! Надявам се да изпълня мечтата си!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:48 / 06.04.2022Коментари (11)4545
© Plovdiv24.bg
33-годишният Лъчезар Балтанов е роден на 11 юли 1988 година в София. Той акостира в Ботев (Пд) за първи път през сезона 2014/15, когато изигра 25 мача и отбеляза 7 гола. До този момент юношата на Левски е играл в общо 197 срещи за "канарчетата" и е отбелязал 35 гола.

Здравей, Лъчо! Много се изговори за завръщането ти в Ботев, но нека те попитаме открито - каква е разликата в отбора, в който си сега, спрямо отбора, който напусна през 2020 г.? Опиши ни атмосферата, начина на работа…!

Така е, завърнах се вкъщи. За мен е втори шанс да бъда част от любимия отбор. Разликата в отбора е, че сега има много добра организация – всичко е изпипано до най-малкия детайл. Работи се изключително професионално. Атмосферата е изключително добра.

Имаш няколко гола в дербита с Локомотив. Те ли са най-сладките ти с екипа на Ботев или имаш други фаворити?

Най-сладките са естествено срещу отбора на Локомотив, все пак това е дербито на Пловдив. В този мач зарядът винаги е по-различен. Друг любим гол ми е този срещу Бейтар (Йерусалим) заради факта, че мачът беше от европейските клубни турнири.

Кой е любимият ти футболист на Ботев от предишните поколения? Какво си научил или възприел от него?

Петър Зехтински е човек, от когото съм научил много за клуба. Костадин Видолов е другата легенда, която съм наблюдавал и е останала в съзнанието ми.

Неколкократно си казвал, че Ботев е отборът на сърцето ти. Но какво прави Ботев и Пловдив толкова важни и ценни за теб?

Това е факт и е така! След като се озовах тук, усетих колко голямо е влиянието на клуб като Ботев Пловдив. С огромната фенска маса, която притежаваме, и с начина, по който бях посрещнат след първите мачове, които изиграх с екипа на Ботев.

Разкажи ни малко и за това как прекарваш свободното време и за семейството ти! През лятото Ботев игра контрола с тогавашния ти отбор Царско село в София и на трибуните дъщеря ти викаше за канарите…

В свободното си време съм отдаден изцяло на семейството си. Взимам дъщеря ми от градина, общо взето изпълнявам семейните задължения. Тя още не можеше да осъзнае, че съм в Царско село и й беше странно, като ме видя с различен екип. Всеки път, когато тръгвахме за София и минавахме покрай базата, ме питаше защо не спираме тук, нямаме ли тренировка. Е, наистина й трябваше известно време, за да осъзнае, че вече не съм в Ботев, но сега вече е щастлива, от това, че се завърнах.

Вече имаш спечелена Купа на България с Ботев. Утопия ли е възможността Ботев скоро да стане и шампион? Какво според теб е нужно за постигането на тази цел?

Този сезон се представяме добре, дано се задържим в челните позиции. С играта, която показваме, мисля, че това ще се случи. Ако продължава да се работи по същия начин, защо не и Ботев да се бори за нещо по-голямо през следващия сезон.

От позицията на опита, който имаш, какъв най-важен съвет би дал на младите играчи?

Всеки ден контактувам с младите и им давам съвети да са трудолюбиви, упорити и да слушат най-вече какво изискват треньорите от тях. Да мислят колкото може повече за футбол, защото имат качества.

А как виждаш себе си лично и професионално след 10 години? Записа "Треньорски профил – футбол“ в ЮЗУ "Неофит Рилски“. Докъде стигна със следването и възможно ли е да те видим в ролята на треньор?

Предприемам стъпки за треньорски лиценз и ще започна своето обучение. Надявам се някой ден, дали ще бъда треньор на професионален клуб, или в ДЮШ, това да се случи.

За да затворим темата и с тръгването ти от клуба - много от феновете на Ботев не скриха разочарованието си от подписването на една декларация от онези дни. Нека сложим край на всички спекулации – какво се случи тогава?

За мен този въпрос е затворена страница. Към онзи момент в клуба имаше много неясноти. Дали е било правилно, или не – можем само да гадаем. Нашата идея бе само и единствено да се гарантира светлото бъдеще на клуба. За мен винаги Ботев е бил на първо място. Надявам се занапред да не се стига до подобни ситуации. Пожелавам на феновете на Ботев да бъдат обединени и да вървим заедно ръка за ръка към бъдещи успехи. Надявам се един ден да изпълня своята мечта – да играя за Ботев на стадион "Христо Ботев“.

Интервюто е на бюлетин "Канарче", издание на Сдружение ПФК Ботев
Още по темата: общо новини по темата: 656
30.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
29.05.2022
28.05.2022
28.05.2022
предишна страница [ 1/110 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на emamata
премахни филтъра

+4
 
 
Хахахха, циганите гущери бълват сега. Ама като им пълнеха мрежата бяха по-ниски от тревата!!! А ако крушата назначи пак Акрапович, от сърце ще се смея. Дето толкова го клеха навремето, когато им сложи пръста отзад!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
КПБП: Чака ни лято с много емоции и отговорности
Ботев започва селекцията за Лига Европа с френски защитник
Ботев вдига бюджета за Европа
Основен играч на Ботев с повиквателна за националния отбор
Заслужено! Ботев отпразнува луксозно спечелената купа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: