ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Денчо Денев: Мечтата ми е да видя скоро Ботев (Пд) шампион на завършения ни стадион
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:23 / 24.08.2022Коментари (5)6162
©
Денчо Денев е на 59 години от Пловдив. Запален ботевист от детските си години, а сега и активен член на Сдружение ПФК Ботев. Той е офицер от резерва на БА, с редица професионални квалификации от България и чужбина, работи като ръководител на търговски отдел в пловдивска фирма.

Денчо, през последните години си един от най-активните членове на Сдружение ПФК Ботев. Откога членуваш в организацията и какво те накара да се присъединиш?

Вече трета година съм член на Сдружението. Присъединих се късно към организацията, в едно турбулентно за клуба ни време, в което трябваше да се защити реконструиращия се наш дом "Колежа" от нечистоплътни опити за приватизиране, както и с ясното съзнание, че сме носителите на историята, емблемата и правото за участие в различните турнири на нашия славен клуб или казано накратко - гарант за бъдещото съществуване на Ботев Пловдив.

Кои според теб са най-силните страни на Сдружението и в какви дейности и инициативи смяташ, че можем да сме най-полезни?

Считам, че организацията има непреходно значение и своите силни страни в добри и лоши дни за клуба. И в близкото минало, след обявяването на отбора във фалит, както и след напускането на мажоритарния собственик Самуилов Сдружението успя да съхрани и преведе клуба през тези критични за съществуването му периоди. Организираните инициативи за събиране на средства за спасяване на клуба и откупуване на част от дълговете му мобилизираха цялата жълто-черна общност и позволиха предаването на собствеността на новия собственик да се осъществи с минимални задължения на клуба.

Сега, когато сме носители на 1% от акциите, Сдружението е коректен партньор на мажоритарния собственик и организира различни инициативи, които издигат идейно нивото на Ботевизма и срещат подкрепата на футболния клуб. Като миноритарен акционер Сдружението е призвано да следи представените данни за финансовото състояние на клуба и спазването на клаузите в подписания договор със собственика.

Какво би споделил за себе си?

На 59 г. съм от Пловдив. Работя като ръководител на търговски отдел в пловдивска фирма, занимаваща се с международна търговия на полимери, както и други бизнеси. Офицер от резерва на БА съм с много международни мисии. Завършил съм логистичен колеж в САЩ и езиков колеж в Канада. Владея английски и руски. Имам две внучета, от които едното е вече канарче на 7 години с мачове на базата, което обаче чака с нетърпение завършването на Колежа.

Откога датира любовта ти към Ботев Пловдив и как се запали?

Още на 4 години баща ми ме заведе на мач на Ботев на Колежа. Осъзнато съм ботевист от първите класове в училището. Играл съм футбол в Марица в един отбор с една от легендите на Ботев - Георги Георгиев - Гецата, но дори и там си бяхме ботевисти. Имам незабравими спомени с любимия отбор от трибуните на втория етаж на стадион “9 септември", сега стадион “Пловдив". По-късно на трибуна “Изток" имам много паметни моменти.

Кой е любимият ти наш футболист?

Много ми е трудно да отлича само един. През годините съм имал много любими играчи, като започнем от времето на Чико, минем през Добри Ненов, Славков, Костадинов, Зехтински, Бакалов, Пашев, Пехливанов и стигнем до Коце Видолов и сега Тошко Неделев.

Какво е за теб Ботевизмът?

Ботевизмът за мен е духовен начин на живот, емоция и страст.

Кой е любимият ти момент, мач или случка, свързан с жълто-черния отбор?

Навсякъде, където съм бил, съм търсил начини да слушам и гледам мачовете на отбора. Няма да забравя как през 2008 г. от пустинята в Чад слушах със сателитна връзка мач на Ботев с ЦСКА, който спечелихме в много труден период и ме направи много щастлив.

Имаш ли хоби извън футбола?

Когато имам свободно време, обичам да ходя за гъби в планината, както и за риба.

А каква е голямата ти мечта за Ботев?

Мечтата ми е да видя скоро Ботев Пловдив шампион. Ако това стане и на реновирания ни завършен стадион, мечтата ми ще бъде преизпълнена.

Интервюто е на Бюлетин "Канарче" - издание на Сдружение ПФК Ботев
Още по темата: общо новини по темата: 732
09.06.2023
07.06.2023
07.06.2023
06.06.2023
06.06.2023
06.06.2023
предишна страница [ 1/122 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Cyril Northcote Parkinson
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Нов ръководител в Ботев, ще отговаря за връзката с културните институции в Пловдив
КПБП: Чака ни лято с много емоции и отговорности
Ботев започва селекцията за Лига Европа с френски защитник
Ботев вдига бюджета за Европа
Основен играч на Ботев с повиквателна за националния отбор
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: