ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев победи Локо (Сф) след обрат и спря лошата серия
Автор: Стойчо Генов 19:24 / 01.06.2023Коментари (18)6143
© ПФК Ботев
Ботев (Пловдив) прекъсна негативната си серия в шампионата и спечели първи успех в плейофите за разпределение на местата от седмо до десето. Жълто-черните победиха Локомотив (София) с 2:1 в двубой от предпоследния кръг, който се игра на стадиона в столичния квартал "Надежда".

Антонио Вутов (34-дузпа) бе точен за домакините, а Николай Минков (39) и Абдулайе Траоре (50) се разписаха за гостите.

Така "канарите" сложиха край на серията от 5 поредни срещи без победа (4 загуби и едно равенство). Въпреки това те остават на 10-о място с 36 точки.

"Железничарите" започнаха по-активно двубоя и в 27-ата минута бяха близо до откриване на резултата. Бруно Франко проби отляво и центрира в пенала. Там Божидар Кацаров засече с глава, а Георги Аргилашки първо изпусна топката, но след това я улови. Малко след това вратарят на Ботев спаси и опасен удар на Карлос Франса.

В 34-ата минута Антонио Вутов подаде към Станислав Костов в наказателното поле, а Николай Минков при опита да направи шпагат го фаулира. Валентин Железов отсъди дузпа, която бе превърната в гол от Вутов за 1:0.

Само 5 минути по-късно ботевистите изравниха резултата. Рой Херман напредна с топката през средата на терена и пусна пас надясно към Николай Минков. Той изпревари Дуарте и се озова сам срещу вратаря, след което шутира покрай него за 1:1.

В последната минута на първата част Абдулайе Траоре беше изведен отлично в наказателното поле на Локомотив и шутира с десния крак, но топката се отби в левия страничен стълб на вратаря Гайе.

Шест минути след почивката Ботев стигна до пълен обрат в резултата. Николай Минков с дълъг пас изведе Абдулай Траоре, който надбяга Давид Малембана и с мощен диагонален шут прати топката в мрежата за 1:2.

В последната минута след шут на Малембана топката срещна ръката на Мартин Ситев. Валентин Железов отсъди дузпа, но бе повикан от VAR да преразгледа ситуацията. След това реферът правилно отмени решението си, тъй като ръката на младока бе в естествено положение, плътно долепена до тялото.

В добавеното време Франса от домакините бе изгонен за втори жълт картон.

Ботев игра в състав:

Георги Аргилашки, Рой Херман, Виктор Генев (65- Самуел Супрайен), Станислав Работов (61- Владимир Христов), Димитър Папазов, Джеймс Етоо (85- Константин Павлов), Николай Минков, Красиан Колев, Лъчезар Балтанов, Антонио Перера (61- Самуел Акере), Абдулайе Траоре.

Още по темата: общо новини по темата: 732
09.06.2023
07.06.2023
07.06.2023
06.06.2023
06.06.2023
06.06.2023
предишна страница [ 1/122 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 02.06.2023 г.
0
 
 
Стикс мангала сере ли сере в темите за БОТЕВ. Ще умреш бе, простако, от злоба! Няма кой да ни забавлява после!
0
 
 
А ве, да ва е*а в дънните риби, кой ви брои за живи?… Срам сте за Пловдив!!!6-0
+4
 
 
Ботев ще го бъде. Знае се. Ясно е. Защото това е: Големият Ботев Пд. Но вашата съдба е неясна "любимци".Разбра се, че мангизлията Адем Сотков "българина" ще оправя гей дружките ви от Подуяне. Вас кучета ви яли, нали разбрахте. База,терени щеше да ви прави. Ще ви направи, ама на кукуво лято. Дано поне Общината навесите до някъде да ви направи на Срутежа. Щото и там нещата са взели да отичат. Позаинтересувайте се и ще разберете. Всичко се връща на този свят кюстендилски швестери.
-3
 
 
Великите кънарие могат да бият само в контроли като днешната или да правят обръщалки като днес. В това са царе Тото Ботев. Ай ай кънариеееее
0
 
 
Защо няма снимка на гостуващия сектор в Надежда??? Нека всички видим 10-мата жълти в сектора. ВСИЧКИ ВЪН имаше ли?А МАХАЙТЕ СЕ???
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Момчета, не сме приключили още! У дома трябва да играем още по-добре!
Чико: Преди финала на 15 май фенове на Ботев ми показваха по 4-5 пръста, но тогава затворихме устите на половин Пловдив
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: