ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Балтазар: Философията ми не е като на Моуриньо! Валентич ми помага да се интегрирам по-добре в Ботев
Автор: Стойчо Генов 13:39 / 10.01.2023Коментари (15)6153
Жозе Моуриньо е човек, който изцяло може да промени облика на един клуб. Но със сигурност не мога да направя съпоставка с моята философия и тази, която изповядва Жозе. Това заяви треньорът на Ботев (Пд) Бруно Балтазар по време на първата си официална пресконференция начело на "канарите", предаде репортер на Plovdiv24.bg. В брифинга участие взе и капитанът на тима Тодор Неделев.

"Първите ми впечатления са много добри като условия и инфраструктура, която имаме тук на базата. Всички от моя щаб са щастливи от възможността да се запознаят с всички футболисти, виждам желание у всички в първите занимания. Разбирам отношението на феновете и разочарованието им от факта, че отборът не се намира на място, което те очакват. Имаме време до проверката срещу Гигант, за да разберем физическото им състояние и да се запознаем по-добре с тях", започна португалският специалист.

Ето какво още каза пред камерата на Plovdiv24.bg Балтазар:

След контролата в неделя ни предстои отпътуване за зимния лагер в Дубай. Изключително важен лагер за нас. Очакват ни три приятелски мача в Дубай – срещу Урал, Рига и Спартак Москва.

Ако преди да дойда бях убеден, че това е мястото, което Ботев заслужава. Сега мога да твърдя, че това не е така. Продължаваме с много работа. Ние като спортно-технически щаб, както и играчите разбират, че мястото в класирането не приляга на отбора.

Знам, че всички се интересувате от това кои играчи ще напуснат и кои ще привлечем, но на този етап е твърде рано за това. Бъдете сигурни, че аз и ръководството сме постоянно в контакт и проверяваме възможността кои футболисти ще могат да ни подсилят.

Трансферният прозорец е отворен и трябва да бъда готов за всичко.

Споменах Моуриньо, защото той е човек, който изцяло може да промени облика на един клуб. Но със сигурност не мога да направя съпоставка с моята философия и тази, която изповядва Жозе. Харесва ми отборите, които водя, да владеят повече топката. Когато я загуби, да направи всичко възможно да си я върне.

За втори път съм в България. Впечатлен съм и от Пловдив като град. Имам дългосрочни планове, да стоя до края на договора ми до 2024 година. Моята работа е да направя всичко възможно Ботев да върви нагоре.

В последния ми отбор играех в схема 3-4-3, тя е добра и постигнах много успехи с нея. Ще я адаптирам и към 3-5-2. В процес на подготовката ще видим коя ще пасне по-добре на Ботев. Искам да наложа мой стил на игра и моя философия.

Целите са ясни – да направим промяна и отборът да прогресира по възможно най-бързия начин. Сезонът е дълъг, има още много мачове. Няма да е лесно.

Със сигурност младите играчи в клуба имат изключителни качества. Ако сте проследили моята кариера, трябва да знаете, че съм налагал доста млади играчи, които в момента играят в големи първенства. Качествата нямат паспорт. Идвам с една отговорност – да наложа млади футболисти, които да прогресират в първия отбор. Не съм магьосник. Но ако имам в академията петима като Тодор Неделев, ще опитам да ги развия.

Чувствам се уверен в себе си. Притеснявам се за някой от семейството ми, но не за това колко дълго ще остана тук.

Делян Илиев остава като треньор на вратарите, Гилермо Рамос ще ми е помощник – с него спечелихме титлата в Кипър с Апоел. Карлос Маркес – той анализира противниците, познаваме се от много години, работили сме в Рочестър. И Денис Каван – той също е работил с мен в предишни мои клубове.

Разбира се, че познавам Азрудин Валентич. Той е човек, с който обменяме информация и който ми помага за по-добрата интеграция в клуба.

Преди няколко месеца бях с жена си и четох, че нещо се е случило в България. Бях шокиран, но сега съм щастлив, че Тодор Неделев е тук до мен. Разговарях с него. Споделих, че няма как да почувствам клуба, както той го чувства. Това идва като от баща към син, но има нещо, което ни свързва. И двамата искаме да печелим с Ботев и да радваме многобройните привърженици на отбора.

Гледайте в прикаченото видео цялата пресконференция на ПФК Ботев!

Още по темата: общо новини по темата: 732
09.06.2023
07.06.2023
07.06.2023
06.06.2023
06.06.2023
06.06.2023
предишна страница [ 1/122 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Занравих навеса…ши си суши люцерна и фустъци баберек за здравето на ПИМК… Гомнежът трябва да се кръсти на Зико!
-1
 
 
То мутрите ли да им гледа човек, екипите ли, футуристичния леген стадион ли, изказванията с ичето ма Моуриньо ли…. Няма такава паплач 1912 Стар Трек от КомативУ.
+1
 
 
Ако оставиш Валентич да ти помага, много скоро ще си тръгнеш.
+1
 
 
Тия двамата изглеждат като изкарани на свиждане от Пловдивския затвор ! Тошето с тоя поглед и изражение си е жив рецидивист без право на обжалване . А бг Моу изглежда като малко девствен !
-1
 
 
Тоя пуд мен май е искукуригъл... Гранда.. Ама с питъ и шест луканки в гъзо. Вай вай вай, ох мой Ботев..
+1
 
 
Само лилав цвят и лилави коментари за гранда. Чака се и лилав сняг над Лайнута
0
 
 
Да сравнявами тоя с Жозе е нисириозно. Ааай канарье, дугудина или шампиони или беее, квот сабя пукажи
-1
 
 
Кой се интересува от жълтите цигани. Само измислят някаква безмислени новини. Да си гледат средняшкия отбор и да не занимават хората с глупости
0
 
 
Петанчо бахура, да хване Тошко Центъра за шнура!
-1
 
 
Ей ги бре, цирк коматево, изпълзяха :))) Навеса готов ли е на Гомнежа, казаха ли нещо :)))
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Ботев с последна тренировка преди Славия
Добри новини за Стамен Белчев преди дербитата с Левски и Ботев
Ботев урежда с документи зимно попълнение
Емблематичен футболист на Ботев: Пожелавам на Спартак да спечели първенството
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: