ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев с втора поредна загуба на новия стадион, не успя да вкара и на Лудогорец
Автор: Стойчо Генов 22:17 / 07.05.2023Коментари (39)9465
Ботев (Пловдив) завърши със загуба редовния сезон в Първа лига, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Канарите" отстъпиха на Лудогорец (Разград) с 0:2 в мач от 30-ия кръг, който се игра пред 12 500 зрители на стадион "Христо Ботев" и бе ръководен от Георги Гинчев.

Кайо Видал (27) и Игор Тиаго (44) отбелязаха за шампионите. Поражението бе второ поред за домакините на новия стадион след 0:1 срещу Левски.

Така възпитаниците на треньора Бруно Балтазар останаха с актив от 32 точки на 10-о място и ще чакат до утре вечерта, за да разберат дали ще стартират плейофите с гостуване на Славия или на градския съперник Локомотив Пловдив. Лудогорец продължава да е на върха в класирането със 74 точки.

Още в самото феновете на Ботев запалиха доста факли и това принуди рефера да прекъсне мача за около 2 минути.

В 24-ата минута бе отсъден фаул на Антонио Перера срещу Кирил Десподов. В недоволството си Джеймс Етоо изрита силно топката, а след това посегна да удари Кирил Десподов с глава. Разправията приключи с жълт картон за Етоо.

Три минути по-късно Лудогорец откри резултата. Кирил Десподов проби отдясно и центрира в наказателното поле, където Кайо Видал засече с крак в долния ляв ъгъл на Ханкич за 0:1.

В самия край на първото полувреме гостите удвоиха преднината си. Гонсалвеш имаше доста пространство пред себе си и изписа топката към границата на малкото наказателно поле. Самуел Супрайен не бе заел правилната позиция и не успя да изчисти с глава, а зад гърба му Тиаго я засече в мрежата за 0:2.

Малко след почивката Кирил Десподов се озова сам срещу Хидайет Ханкич и го преодоля, но от много малък ъгъл не успя да отбележи.

След час игра ботевистите имаха добра възможност да намалят преднината на съперника си. След центриране от корнер испанецът Перера отправи удар, но топката срещна лявата греда на вратаря Падт.

В 70-ата минута жълто-черните имаха претенции за дузпа. Николай Минков падна в наказателното поле след контакт Пьотровски, но съдията даде знак играта да продължи, а очевидно не получи сигнал от VAR да преразгледа ситуацията.

Ботев игра в състав:

Хидайет Ханкич, Роберто Пунчец, Виктор Генев, Самюел Супрайен, Джеймс Етоо (46- Амаду Думбуя - 57- Абдулайе Траоре), Самюел Акере (46- Па Конате), Дилан Мертенс, Николай Минков, Антонио Перера, Красиан Колев (85- Рой Херман), Антоан Бароан.

Още по темата: общо новини по темата: 732
09.06.2023
07.06.2023
07.06.2023
06.06.2023
06.06.2023
06.06.2023
предишна страница [ 1/122 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Публика, билети, откривания, стадиони, потъпкване на закони...и накрая една огромна 0! Въпреки цялата държавна, медийна и общинска подкрепа дъното се копае от жълтите. Винаги съм казвал, съдбата никой не може да я купи или управлява. Сега им остават радостта от загубите на Локомотив и страхът да не паднат и от тях в предстоящите дербита.
-1
 
 
Батето правилно викаше десет малки негърчета 0002
на 08.05.2023 г.
-3
 
 
Смайлчо вика циганки сме хахахаххааахха
+1
 
 
Ние ромляните кога ще настигнем жалтурите? Чак в столюпинуу се чуваше.
-3
 
 
Картонени шапки и пепси раздаваха ли?? За едни индианци питам???
-2
 
 
Най-селската публика в България…Изключителна пошлост,селения и тъпотия…Нямам думи просто
-3
 
 
Все така да им върви на този стадион. Следващият мач-тройка !
-4
 
 
Нещо рехавко имаше в трибунките и ако не беше гениалния ход с пакетните билети щяха да лъснат селянките в пълния им блясък.Сега сме ние на ред да им се изредим за да има голям шлем.
-3
 
 
На трибуна " Истамбул " четерима типични ботевисти мургави и не пловдивчани се кефиха много на играта на не пловдивчаните на терена ! На тези в жълто ! Ужас майна !
+4
 
 
Слаби сме. Това е ясно. Започнахме да се мъчим да правим нещо след 0:2. Не е за пръв път това. И съдията не е главният фактор за този резултат. Но що за отбор си, щом трепериш от десетия и се надяваш всяка спорна ситуация да се свири за теб? Жалко шампоанче. Шампионче, де. Този сезон е изключително слаб, особено откъм битка за титлата. Едните печелят на късмет или липса на феърплей, другите - защото нивото им падна, но собственикът им си е капарирал титлата за 100 години напред. Затова и няма да е изненада да има ново "Милсами". Няма вътрешна конкуренция - няма и ниво за шампиончето по навик. А ние толкова можем. Доиграваме сезона. Необходими са спешни промени. И да не забравя... Валентич и всички чужденци (без Ханкич) - вън!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: