ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Най-после! Ботев пак вкара 3 гола, но този път това бе достатъчно за първа победа
Автор: Стойчо Генов 20:26 / 26.08.2022Коментари (4)6220
Чакането свърши! Отборът на Ботев най-после успя да зарадва своите фенове с първа победа през настоящия сезон в efbet  Лига, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Жълто-черните надиграха новака в елита Септември с 3:1 в двубой от 8-ия кръг, който се игра на базата в "Коматево".

Елвис Ману (26), Антоан Бароан (73) и Виктор Генев (76) се разписаха за домакините, а Симеон Александров (84) вкара за столичния тим.

По този начин възпитаниците на треньора Желко Копич имат вече актив от 4 точки, с който мръднаха едно място нагоре и сега са 14-и във временното класиране. "Канарите" вкараха 3 попадения за втори пореден мач (преди това 3:4 срещу Черно море), но сега това бе достатъчно за успеха

Още в 7-ата минута Елвис Ману проби отдясно и центрира по земя към Мохамед Брахими, който шутира в мрежата. Голът обаче бе отменен след намесата на VAR заради засада на Ману.

Все пак в 20 минути по-късно бившият нападател на Лудогорец се реваншира и отбеляза първото си попадение в официален двубой за Ботев. Той получи топката малко пред центъра, напредна в половината на Септември, като елиминира двама играчи и шутира с десния крак покрай вратаря за 1:0.

В началото на второто полувреме дойде най-чистото положение за гостите. Бившето "канарче" Асен Чандъров направи двойно подаване с Димитър Костадинов и стреля силно по земя, но вратарят Ханкич се намеси качествено и спаси.

Ботевистите убиха интригата в 73-ата минута, когато удвоиха преднината си. Рой Херман направи отличен пробив през центъра на терена и изведе Антоан Бароан между двама бранители. Французинът овладя добре и шутира по земя за 2:0.

Само 3 минути по-късно жълто-черните нанесоха още един удар на противника си. След центриране от фаул Виктор Генев засече с глава от 7-8 метра в мрежата. Страничният съдия сигнализира за засада, но след прекалено дълго разглеждане с VAR попадението бе зачетено - 3:0.

В 84-ата минута Симеон Александров от гостите бе изведен в добра позиция сам срещу Хидайет Ханкич и отбеляза за 3:1. 

Ботев игра в състав:

Хидайет Ханкич, Рой Херман, Виктор Генев, Дилан Мертенс (32- Димитър Тонев), Мохамед Брахими (55- Николай Минков), Емануел Току (85- Бисер Бонев), Антоан Бароан (85- Мартин Секулич), Джеймс Етоо, Самюел Супрайен, Реда Рабей, Елвис Ману.

Още по темата: общо новини по темата: 732
09.06.2023
07.06.2023
07.06.2023
06.06.2023
06.06.2023
06.06.2023
предишна страница [ 1/122 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Здравейте и от мен. Смятам,че победата беше много важна в този мач,за излезне от тази криза. За самият двубой,смятам че не може срещу децата на Септемри да играем по този начин. От 70-та минута на мача се виждаше,че физически не стоим добре и след всяко единоборство влизаше медицинския екип. Не знам каква подготовка е правена,ама противниковия отбор изграден от момчета на по 18-19 години стояха с повече физика от нашите “звезди”
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+1
 
 
Спортно-технически коментари за мача?
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Ботев с последна тренировка преди Славия
Добри новини за Стамен Белчев преди дербитата с Левски и Ботев
Ботев урежда с документи зимно попълнение
Емблематичен футболист на Ботев: Пожелавам на Спартак да спечели първенството
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: