ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев падна от руснаци с 1:2, Хамза с първи гол
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:49 / 05.02.2014Коментари (233)17009
©
Отборът на Ботев загуби втората си контрола от лагера в Кипър. "Канарчетата" паднаха с 1:2 от втородивизионния руски Енисей в приятелска среща, играна в Паралимни. Така възпитаниците на Станимир Стоилов продължават да са без победа от началото но втория си подготвителен лагер, след като в първата среща завършиха наравно 0:0 с полския Заглембе (Любин). 

И в днешната среща Мъри започна в схема 4-4-2. На вратата започна Адам Стаховяк, двойката централни защитници оформиха Сивард Спрокел и Алесандру Бенга, като крайни бранители действаха Йордан Христов и Артур Енрике. Карето в средата на терена бе съставено от Мариян Огнянов, Абел Анисе, Алесандру Куртеан и Вандер Виейра, а в атака си партнираха Иван Цветков и Юнес Хамза.

Проверката заради травми пропуснаха Георги Сърмов и Феребори Доре, като първият е през угрозата да пропусне и подновяването на шампионата в "А" група. Предварителните прогнози сочат, че Сърмов ще бъде извън игра за 3 седмици.

"Жълто-черните" стартираха на ниво срещата и владееха инициативата, но след грешка в центъра на терена руския тим откри резултата. Галаш беше изведен отляво по атаката на Енисей и с удар покрай излезлия да го пресреща Стаховяк откри резултата.

Пловдивчани бяха близо до възстановяването на резултата в 30-ата минута, когато след чудесен рейд на Вандер Виейра пред наказателното поле завърши с опасен диагонален удар на бразилеца, който вратаря Полотник изби с мъка в ъглов удар.

Въпреки, че Ботев диктуваше ритъма на игра втородивизионния тим достигна до втори гол без дори и да създаде голово положение. Това се случи в 36-ата минута, когато Адам Стаховяк не отигра добре върната му от отбраната топка, Иванов се възползва от грешката и удвои преднината на Енисей.

През втората част "канарчетата" опитаха всичко възможно по силите си, за да пропукат сгъстената защита на Енисей, но играчите на руския тим бяха безгрешни в днешната контрола и не позволиха това да се случи.

Все пак пловдивчани получиха прекрасна възможност да се върнат в мача в 66-ата минута, след като съдията показа бялата точка за нарушение на играч в "бяло" в наказателното поле срещу Анисе. Зад топката застана Вандер Виейра, но Плотников усети ъгъла и спаси удара на бразилеца.

В края на мача Ботев успя да достигне до почетно попадение. В даденото 6 минутно продължение, главният рефер посочи бялата точка в полза на "канарите". Хамза бе точен за крайното 1:2. Това е първи гол на тунизиеца с "жълто-черния" екип.

Следващата проверка на Ботев в Агия Напа е на 8 февруари, събота, срещу чешкия Дукла. 

Ботен - Енисей 1:2
0:1 Галаиш (16)
0:2 Иванов (36)
1:2 Хамза (90)

Ботев: Стаховяк, Христов, Бенга, Спрокел, Артур (Минев), Огнянов, Анисе, Куртеан, Виейра (Педро), Цветков (Кортзорг), Хамза

Още по темата: общо новини по темата: 284
04.03.2014
04.03.2014
24.02.2014
20.02.2014
19.02.2014
19.02.2014
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на djany76
премахни филтъра

0
 
 
Часове след мача: Руснаците обвиняват Ботев (Пд) във манипулиране на резултата в контролата между "канарчетата" и руския втородивизионен Енисей. За какво става дума?! На пръв поглед днешната загуба на "канарчетата" с 1:2 от руския анонимник Енисей не е грандиозна изненада. Хората обаче, които са гледали цялата среща със сигурност са си задали няколко задължителни въпроси!Първият от тях е свързан с поведението на иначе един от най-добрите вратари в "А" група - Адам Стаховяк. Полякът бе неузнаваемо слаб, и то забележете, в мач, в който не бе подложен на почти никакъв натиск от футболистите на противника! И ако за първото попадение на руснаците вратарят не може да бъде кой знае колко винен, то вторият гол е само и единствено негов, при това непредизвикан. Гол, който трудно може да се допусне и на махленско ниво.Към това прибавяме, меко казано, съмнителното поведение на защитника Сивард Спрокел и бразилеца Вандер, който направи и невъзможното, за да изпусне дузпа. Отделен е въпросът, че такава май въобще не съществуваше...Поглеждайки обаче (не)екипите и никому известните на футболната общественост имена на съдиите, които ръководят контролите, то съмненията очаквано се появяват.
+11
 
 
Болезнено напомняща игра ... спомнете си мачовете с Любимец,Берое,Пирин .. контрол над топката,но безсмислен,пасове САМО настрани и към крилата.Креативност липсваше,следваше се само един стереотип,към който всеки подреден отбор се нагажда и резултата е налице.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Янис Карабельов: Керкез промени много неща! Ивелин е голям лидер, имам уважение към Славия
Обрат! Дубълът на Ботев губеше до 88 минута, но спечели край морето
Ботев още празнува, но предстои визита на Славия
Мениджърски трик или истина? Ботев и Локо искат белгиец от Етър
Нов ръководител в Ботев, ще отговаря за връзката с културните институции в Пловдив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: