ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Жертва ли е Ботев на големите очаквания?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:13 / 11.11.2013Коментари (213)17693
© Plovdiv24.bg
Ботев инкасира нов неприятен резултат срещу опашкар. След равенството срещу Пирин (ГД), дойде и загубата от Любимец.

На първо време не трябва да се прави паралел между двете загуби от Любимец. Първата бе по-скоро плод на подценяване и несериозно отношение към гола, докато вчерашната бе резултат от състоянието, в което се намира отборът в момента.

Как обаче Ботев от основен кандидат за титлата и блестящо представящ се в евротурнирите отбор, стигна до там, че да трепери за мястото си в Европа.

Причините можем да търсим на няколко места. От една страна, наистина ключови футболисти, които бяха моторът в офанзивата на "канарчетата", отсъстваха дълго време от терените, а други продължават да отсъстват, трети след отсъствието си не се намират в оптимална форма.

Както всички знаем, защитата започва от нападението, а когато то куца, всичко тръгва надолу.

Едно е ясно, Домовчийски и Костов доказаха, че не могат да са равностойни заместници на Вандер, Цветков и големия липсващ Тодор Неделев.

Тази кадрова криза помогна в голяма степен да се засили кризата, дошла след големите очаквания.

Ботев започна много силно първенството, представи се на добро ниво в Европа и като че ли всичко това се случи някак си очаквано и безпроблемно. Това натовари отбора с големи очаквания. Безрезервната подкрепа от публиката бе приета като даденост от футболистите, голяма част от тях не осъзнаха, че заедно с лаврите, поеха и голяма отговорност към "жълто-черната" общественост.

Сега вече, след серията от слаби резултати и най-вече неубедителни игри, напрежението е това, което диктува играта на Ботев. Футболистите от отбор, в който всичко все случваше по мед и масло, се събудиха в голям отбор, в който напрежението също е голямо и сякаш не бяха подготвени за това. Едва сега усещат какво е да носиш фланелката на Ботев, отговорност, за която като че ли не са подготвени психически, не са подготвени и за критиката от страна на многобройната публика.

Не е нормално да играеш като домакин в Любимец и да те е страх да играеш. Именно това лъхаше от играта на "канарчетата" вчера - страх. С изключение на един-двама футболисти, всички останали ги беше страх да играят, страх да разгърнат възможностите, страх да поемат отговорност, да не би да сгрешат и те да са виновни. Не може крилата да правят пробиви до малкото наказателно поле и вместо да завършват, да подават, да се освобождават от отговорност. В момента на Ботев му липсват лидери, хора готови да си сложат главата в торбата, за да измъкнат отбора от трудностите.

Всеки отбор минава през трудности, но разчита на своите лидери, за да го измъкнат от блатото на посредствената игра, а сред футболистите на Ботев в момента липсват такива, футболистите се оказаха неподготвени за тази криза, оказаха се неподготвени да носят отговорност.

Такъв футболист може да е Иван Цветков, но след дългото лечение на него му трябва време. Такъв футболист може да е Тодор Неделев, който е юноша на клуба и знае какво значи райето, но и той е извън строя.

Лесно е сега вината да се прехвърли върху Стоилов, но с наличния ресурс толкова. Друг е въпросът, че му бе дадена свобода в селекцията и той трябваше, освен качество, да се подсигури и с бойци, които в моменти на криза ще се хвърлят с главата напред за отбора. Дали един Георги Андонов от Берое не би свършил повече работа в момента, отколкото Домо и Сърмов? Всеки от феновете може да посочи поне по един боец, знаещ какво е да се носи "жълто-черното" райе, който можеше да бъде привлечен и да свърши работа в този тежък момент.

Когато колата се обърне, пътища много, както гласи една стара поговорка.

Изводите, които направихме по-горе, сме сигурни, че могат да си ги направят и от ръководството, ако вече не са. Важното е от спортно-техническият щаб да седнат, да си признаят грешките и да намерят решение възможно най-бързо, докато нещата са не са станали необратими за голямата цел - Лига Европа.

Още по темата: общо новини по темата: 284
04.03.2014
04.03.2014
24.02.2014
20.02.2014
19.02.2014
19.02.2014
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на lokopd1926
премахни филтъра

+4
 
 
Драги буфери, просто си просите ответната реакция, когато отборът ви бъде унизен. А този момент не е далеч. 12 мнения в темата за вашия отбор и десетки на буфери в нашите теми от последните 2 дни. Повечето от вас се подиграват и плюят като селски пръчки, а не си гледат техния отбор, който също не е цъфнал и вързал. Интересно ми е къде ще се покриете, като ви пръснат задниците тази вечер насред Лаута... Вместо да се подкрепяме като пловдивчани, вие просто си плачете за мачкане до девето коляно! Жалкото е, че и двата пловдивски отбора са на път да изпаднат от челната седмица. Марулите ви пръснаха трътките, но пак ми се правите на велики?!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Трети път за десет години: Ботев срещу Лудогорец във финала за Купата
Голеада в "Коматево"! Дубълът на Ботев спечели мач с 8 гола
"Канарчетата" не харесват това! Ивелин Попов под въпрос за финала
Ботев пусна билетите за следващото домакинство
Елитен пловдивски рефер свири на Ботев II, пратиха Карагарен на "Лаута"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: