ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (8) | Вчера (28)
Академик показа три купи в общината
Автор: Стойчо Генов 14:15 / 24.04.2019Коментари (0)1319
Три купи показа баскетболният Академик Пловдив на специалната среща с кмета на града Иван Тотев, зам.-кмета по спорта Георги Титюков и кмета на район "Тракия" Костадин Димитров в Общината днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Клубният президент Васил Врачев, спортният директор Тина Димитрова, старши треньорът Асен Николов, помощникът му Йордан Янков и баскетболистите от представителния тим, както и треньорът при подрастващите Йордан Иванов, изложиха трофея за историческото 3-то място на мъжете в Балканската лига, както и купите за първото място на 16-годишните и 3-тото място на 12-годишните от силния международен турнир в Сараево.

Васил Врачев пък връчи на Иван Тотев бронзовия медал от Балканската лига. Отличието в Балканската лига е първо и за Пловдив от международна надпревара в колективните спортове от доста години насам.

"Изключително съм щастлив да приветствам отбора на Академик с тези трофеи, всички ние се гордеем с успехите им. Поздравявам ръководството, треньорите и момчетата, които отново направиха силен баскетбол в Пловдив. Поздравявам и спонсора на клуба, тъй като без неговата помощ, а и изобщо без помощта на спонсорите, подобни успехи няма как да има", заяви Иван Тотев.

"В същото време виждаме, че в клуба се работи много сериозно и за бъдещето. Създават се групи в училищата, което дълги години отсъстваше като практика", допълни кметът и призова пловдивчани да подкрепят отбора тази вечер от 18.30 часа в зала СИЛА в последния мач на Академик от редовния сезон срещу Черно море.

"Преди всичко искаме да благодарим да Община Пловдив, тъй като с нейната подкрепа за втора година участваме в Балканската лига. Миналия сезон малко не ни достигна да влезем в четворката, но сега успяхме а спечелим медали. Поздравявам треньорите и момчетата за труда, който полагат, както и треньорите в школата. Отборът ни до 16 години, който стана шампион в Сараево миналия сезон направи уникален требъл, спечелвайки шампионската титла, Купата на България /без нито една загуба/ и Балканската купа при 14-годишните", припомни президентът Васил Врачев.

"Благодарим на Община Пловдив за помощта. Примерът е най-важен за развитието на добра детско-юношеска школа, затова поздравления за треньорите и момчетата от мъжкия отбор, които запалват все повече деца да тренират, каза Тина Димитрова. Благодарим за помощта и за нашия специален отбор за деца с интелектуални затруднения, който участва по турнири и печели победи. За тях това е една голяма положителна емоция", каза пък спортният директор Тина Димитрова.

Още по темата: общо новини по темата: 368
21.06.2019
03.06.2019
09.05.2019
03.05.2019
02.05.2019
30.04.2019
предишна страница [ 1/62 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Академик Пловдив ще опита да сътвори сензация тази вечер
Академик Пловдив не успя да спре лидера в ББЛ
Академик Пловдив загуби в Ямбол след много слаба първа четвъртина
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: