ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (10) | Вчера (28)
Видео: Академик поиска оставки заради тези рефери, ето как се подиграха с отбора
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:18 / 21.02.2018Коментари (0)4750
© Plovdiv24.bg
Ръководството на Академик Бултекс 99 показа в специален видеозапис грешките на тримата съдии Владимир Цеков, Ивайло Ресиловски и Милен Цветков, с които отборът бе грубо ощетен на срещата реванш срещу Рилски спортист в Пловдив от полуфиналите на турнира за Купата на България.

В първия мач студентите победиха с 12 точки разлика, но в ответния двубой загуби с 13 точки и не успя да се класира за финала. Във втория мач обаче реферите допуснаха много неточности, които повлияха на крайния резултат в ущърб на Академик Бултекс 99.

В същото време ръководството на отбора поиска оставката на шефа на съдийската комисия Владимир Цеков, който бе и рефер на въпросната среща.

Ето какво казаха ръководителите на Академик Бултекс 99 на специалната пресконференция:

Васил Врачев, президент на клуба:

Сред 4-те най-добри отбора сме в трите надпревари, в които играем - НБЛ, Купа на България и Балканска лига. Смятам, че си вършим перфектно работата. Недопустимо е съдиите и ръководството на БФБаскетбол да се отнасят към нас по този начин. В Самоков си свършихме работата, но за мен в Пловдив се разигра театър. Смятам, че някой трябва да поеме отговорност. Редно е Владимир Цеков да си направи отвод. Не може той да управлява съдиите и да допуска и да участва в такова съдийство.

Познаваме се от повече от 30 години - обажда ми се преди и по време на мача - незнайно защо. Може би е искал да предложа нещо, но никога не съм го правил, няма и да го направя. Недопустимо е да се подиграват с труда, който сме вложили и който продължаваме да влагаме. Така не се помага на баскетбола.

Публиката е обидена, всички бяга погнусени от съдийството. Това не е един мач, постоянно има разправии, никой не знае по какъв начин се наказват съдиите, никой не разбира какви мерки се взимат. Това не е редно. След като санкциите за технически нарушения на треньор или състезател се оповестяват публично, така и ние трябва да знаем наказанията на реферите.

Отбори се ощетяват, а не се взимат никакви мерки. Говорим за съдии с над 20 години стаж, които допускат такива груби грешки - за мен това е умишлено. Как някой млад съдия да се научи да ръководи, като ги гледа какво правят? Как да изградим рефери, как да правим професионален баскетбол? Г-н Глушков е човекът, който трябва да предприеме нещо. От 10 години съм начело на клуба и веднъж не се обадил да види какво се случва тук при нас. Не се е поинтересувал нещо да помогне, при положение че и кметът Иван Тотев и зам. кметът Георги Титюков са отворени хора към спорта.

Тина Димитрова, спортен директор на клуба:

За пръв път участвам в такава пресконференция. Винаги съм била много тактична в подобни ситуации. След мача премълчахме, всеки сам изстрада своята болка. Мина и Сирни Заговезни, но вечерта, след като всеки един от нас изгледа записа на мача поотделно, решихме да го изпратим на напълно независими съдии в Италия.

След тяхното мнение решихме на направим тази пресконференция, но не за да преиграваме мача. Знаем, че сме сгрешили, защото в една такава отговорна среща напрежението беше голямо - всички искахме този финал. Ние отчетохме своите грешки, но в мача имаше очевадни съдийски такива. Нека онези, които са ги допуснали - да поемат своята отговорност. Ние поехме своята - пред феновете, пред спонсорите, пред хората, които искат да помагат на клуба, пред цялата общественост.

Искам всички да повярват, че момчетата и треньорският щаб работиха наистина здраво. И сълзите, които видях в очите на тези мъже, ме наведоха на мисълта, че не трябва да мълчим. Мълчанието в случая би било груба грешка. Между другото на двата ни мача с Рилски спортист нямаше нито един представител на федерацията. Все пак говорим за полуфинал за Купата на България.

Ако искаме баскетбола да вървим напред - трябва да го правим заедно, а не да бъдем изолирани. Нямаме претенции да ставаме веднага шампиони, но правим всичко крачка по крачка с огромната подкрепа на спонсора Бултекс 99, Община Пловдив и всички останали, които ни помагат.

Асен Николов, старши треньор и член на УС на клуба:

Преди всичко искам да заявя, че нямаме никакви претенции към състезателите и треньорския щаб на Рилски спортист. Момчетата със сигурност полагат същия труд. Има малко предистория. Няма да крия, че аз съм човекът, който в сряда в Самоков след първия мач, разбра какъв ще бъде нарядът.

Изявихме желание да се смени единия рефер Ивайло Ресиловски. Защото и в мача срещу Рилски спортист в Самоков за първенство и в първия четвъртфинал за Купата срещу Берое имаше отсъждания откровено против нашия отбор. Имах сериозни притеснения, но президентът на БФБаскетбол Георги Глушков и председателят на съдийската комисия са застанали зад съдиите и са уверили, че няма да има проблем със съдийството.

При положение, че има и двама международни рефери - Цеков и Цветков, излязохме в мача с нагласата, че трябва да играем и да се борим. След като изгледах записа обаче, видях много неотсъдени ситуации в наша полза, сред които 4 неспортсменски фаула - автоматично 8 наказателни удара и 4 владения на топката за нас, незачетен кош на Маравич и кош на Рилски спортист при очевидни крачки.

Получават се около 10 точки за нас, при които нямаше да има такава драма в края. Ако трябва да бъда честен - не изиграхме най-добрия си мач, особено първото полувреме. Имаше страхотно напрежение. Като треньор не мога да обвинявам момчетата - след толкова добре изиграни срещи преди това е нормално да има спад за едно полувреме, но смятам, че напълно заслужавахме да играем финал.

След като изгледах записа категорично смятам, че с това съдийство нямаше как да се класираме на финала. В тези два дни нямаше реакция в съдийската комисия - явно според тях всичко е минало нормално. Тримата съдии от мача между ИУ Варна и Атлетик в А група бяха наказани. Сега г-н Цеков ще даде ли пример на подопечените си, ще се самонакаже ли и как ще го направи. Стефан Станев бе оценител на този мач.

Интересно каква оценка е дал на реферите. Имам съмнения, че може и да е добра - тези оценки не стигат до нас. Още веднъж благодаря на момчетата за начина, по който тренират и играят. Не мога да търса вината в тях, че не сме се класирали на финала. Смятам, че най-нормалното в случая е съдийската комисия да се самосезира за този мач.

Вижте в прикачения файл видеото, в което Академик Бултекс 99 показва как бе ощетен от съдиите:

Още по темата: общо новини по темата: 368
21.06.2019
03.06.2019
09.05.2019
03.05.2019
02.05.2019
30.04.2019
предишна страница [ 1/62 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Академик Пловдив ще опита да сътвори сензация тази вечер
Академик Пловдив не успя да спре лидера в ББЛ
Академик Пловдив загуби в Ямбол след много слаба първа четвъртина
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: