ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Академик с отворено писмо до президента на федерацията и до шефа на съдиите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:43 / 26.02.2018Коментари (0)4661
© Plovdiv24.bg
Ръководството на баскетболния Академик Бултекс 99 Пловдив разпространи отворено писмо до шефа на федерацията Георги Глушков и шефа на съдийската комисия Владимир Цеков, който бе и съдия на скандалния полуфинален реванш от турнира за Купата на България срещу рилски спортист.

Plovdiv24.bg публикува текста без редакторска намеса:

ОТВОРЕНО ПИСМО НА АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99

Господин Глушков,
Господин Цеков,


Не мислим, че това е начинът за комуникация и разрешаване на проблеми.

Убедени сме, че българският баскетбол има пред себе си много по-големи предизвикателства, от това дали г-н Цеков се е обидил или какво мисли г-н Врачев за съдийството в дадена среща.

Много по-притеснително за нас е, че националният ни отбор за мъже пада в две поредни срещи или че основният спонсор на НБЛ се оттегля, при това с напрежение, почти със скандал.

Притеснява ни и това, че за последните 4-5 години "отворени писма" във връзка със съдиите има от "Левски", от "Лукойл", от "Черно Море", от "Рилски спортист", от "Балкан", от "Спартак" и от "Ямбол".

Възможно е, въпреки че съм бил активен състезател по баскетбол 20 години и още поне толкова съм бил в управлението на баскетболен клуб - общо около 40 години, да нямам представа от съдийство в баскетбола.

Малко вероятно е, ако за 5 години 7 от 9 отбора в НБЛ са се оплакали от съдийството с отворени писма, декларации и т.н., проблемът да е само в тези отбори, но не и в съдийството.

Доколкото не изключваме и тази вероятност, ще се опитаме да обсъдим тези и други проблеми на предстоящото общо събрание на БФБ на 12.04.2018 г. по предвидения за това ред.

Използваме възможността с това писмо да напомним на всички клубове - ако имам проблем със съдийството, то този проблем е наш - Съдийската комисия е част от БФБ, а БФБ - това сме ние - клубовете, които присъстваме на общото събрание.

Нямаме извинение, че не се опитваме сами да си оправим собствените проблеми - това се отнася за всички нас - състезатели, президенти, спонсори , треньори, спортни деятели.

Единствените, които не са виновни и на които искрено се извинявам за всичко казано и написано до тук, са феновете. Благодаря им от сърце - на всеки един от тях, и им се извинявам отново - на всеки един фен на баскетбола в България, за всяка казана или написана от мен дума, която ги е накарала дори за секунда да погледнат по различен начин на любимата игра и на участниците в нея.

Всичко, което правим е само заради феновете, а не заради нас, заради егото ни или заради пари.

Поне така си мисля, аз и хората от "Академик Бултекс 99". Това е причината да сме емоционални и непримирими на моменти - обичаме спорта, обичаме и всички вас на трибуните или пред телевизорите или лаптопите и сме ви благодарни за това, че ви има.

Г-н Цеков,

Не желая да пиша тези редове, но за 24 часа ми се обадиха всички спонсори на клуба, вероятно половината от родителите на тези 500 деца, които тренират при нас, и много други хора, милеещи за баскетбола в Пловдив и България.

Общият тон на разговорите бе, че трябва да отговоря, защото като президент на клуба представлявам и тях - техните деца, техните дружества, тяхната любов към баскетбола. И ако не отговоря, значи съм ги предал и те ще се оттеглят.

Може би сте забравили, че някога и Вие сте били част от Академик Пловдив. Аз обаче не съм преставал да бъда част от този клуб и не мога да подмина исканията от мен на хората, които правят клуба - феновете от трибуните, спонсорите, бившите и настоящи играчи, треньорите и всеки друг, който се чувства част от баскетбола в Пловдив.

Никога никой не е казвал, че сте искали пари от мен за решаване на дадена среща.

Ако Вие сте приел, че единствената причина да ми се обадите е да ми искате пари, това е изцяло ваше мнение, което не желая да коментирам.

Ако сте се засегнал от нещо, което сте си помислил, това не е мой проблем и не виждам причина да се извинявам на някого, за това което си е помислил, че може би съм си мислил аз.

Относно възможността да ме съдите - никой, най-малко аз мога да Ви спра. Делата се решават в съда, а не във вестниците или сайтовете.

Относно дисциплинарната отговорност - ако искате да сезирате съответния орган на БФБ - направете го. Питам се само - кое уронва престижа на БФБ - всяка критика на съдийството ли? И ако е така, къде са наказанията за посочените по-горе 7 декларации срещу съдийството?

Как ще разглеждате сигнали срещу съдийството на срещи на "Академик Бултекс 99", след като считате, че имате личен конфликт с президента му и той е извършил престъпление спрямо вас?

Още един последен въпрос, на който се надявам да получа отговор - има ли според правилника на БФБ и НБЛ лице от клуба, с което да контактуват съдиите или могат да се обаждат на всеки от клуба? И ако могат да се обаждат на всеки, защо не се обадихте на чистачката, а на мен?

Искам да попитам нещо и тези 41 съдии, подписали декларацията, някои от които познавам от деца. Господа, ще дойдете ли утре да свирите среща на "Академик Бултекс 99" и как ще свирите - безпристрастно или пристрастно? Ще си правите ли отводи от всяка среща на този клуб, защото сте обидени лично на президента и считате, че е извършил дисциплинарно нарушение, а и престъпление срещу председателя на съдийската комисия, от който в определена степен зависят оценките ви и който определя дали ще свирите в даден мач и дали и как ще бъдете наказани?

Г-н Глушков, уважавам ви изключително много и нищо няма да промени онова, което сте направили за баскетбола в България през годините.

От полученото на пощата разбрах, че според Вас съдийска грешка, вследствие на която не ни е свирен фаул, подлежащ на изпълнение (2 точки за нас, които не сме успели да реализираме) или пък е свирен такъв в полза на другия отбор (2 точки за другия отбор, които той е трябвало да реализира), нямат значение, при положение, че разликата от двете срещи между двата отбора е 1 точка.

Дълбоко убеден съм, че Вие сте запознат с елементарната математика, която се учи в детската градина, и знаете че 2 е повече от 1 (общият брой на грешните отсъждания клонят към извода, че 1 е повече от 20). Единствената причина да пиша това е за да Ви обърна вниманието към хората, на които сте се доверили да правят изчисления.

Господа, отново заявявам категорично - нямам нищо лично против никого от вас - притесненията ми са принципни и са свързани с цялото състояние на баскетбола.

Както казахме - не очакваме да се преиграе срещата с Рилски спортист или например, след като приеха, че има грешки в съдийството в мача с Балкан и дори наказаха съдиите, да ни бъдат присъдени повече точки и да бъдем на първо място в класирането - нищо подобно.

Надяваме се да поставим началото на процес на разрешаване на проблемите в баскетбола и да спрем да действаме така, че да гоним децата, феновете и хората, които дават пари за този спорт. И големите компании и онези, които отделят 5 лв. от парите за обяд, за да дойдат да гледат всички нас.

Още по темата: общо новини по темата: 368
21.06.2019
03.06.2019
09.05.2019
03.05.2019
02.05.2019
30.04.2019
предишна страница [ 1/62 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Академик Пловдив ще опита да сътвори сензация тази вечер
Академик Пловдив не успя да спре лидера в ББЛ
Академик Пловдив загуби в Ямбол след много слаба първа четвъртина
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: