ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (26)
Ето коя е изгряващата спортна звезда на Пловдив за 2018 година
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:22 / 16.01.2019Коментари (0)3695
14-годишната баскетболна надежда на Академик - Симеон Димитров, официално получи приза си за Изгряваща звезда на Пловдив за 2018 година. Анкетата за определяне на най-добър и проспериращ млад спортист на Пловдив от колективните спортове за изминалата година се проведе след допитване до спортните журналисти в града и кореспондентите за Пловдив на националните медии.

Второто място остана за младата волейболистка на Марица Александра Миланова, а третото – за младия футболист на Ботев Станислав Шопов. Специалната купа бе връчена на Мони от депутатът и член на Изпълкома на БФС Димитър Георгиев, в присъствието на президента на Академик Пловдив Васил Врачев.

Миналата година Симеон дебютира при мъжете само на 13 години и бе с основна заслуга за уникалния требъл, който постигна пловдивският тим до 14 години – Шампионската титла, Купата на България и Балканската купа. Освен това Мони игра с успех за Балкан в младежката Евролига и бе поканен бе поканен на силния турнир за подрастващи, родени през 2003 и 2004 година, в италианския град Казале Монферато, където игра за отбора на римския Стела Адзура.

"Благодаря на организаторите, радостен съм, че спечелих анкетата, това ще ме мотивира още повече. Надявам се това тя да стане традиция и все повече деца да тренират баскетбол", каза Симеон Димитров.

"Надявам се тази година да ми е още по-силна. В мъжкия баскетбол е много различно – всички са силни физически, бързи са, имат отлична стрелба. Работата с тях обаче ми дава опит, а и всички в отбора се отнасят много добре с мен и ми помагат, но докато ги стигна имам още много, много работа. Благодаря на старши треньора Йордан Иванов, който ме е научил на всичко в баскетбола и с него спечелихме две титли – до 12 и до 14 години. Постоянно е в залата и много помага на всички. Преживяването ми в Италия бе много приятно, но там нивото може да се сравни с нашето при юношите и дори при мъжете. Играе се различен баскетбол", допълни още Мони.

Младият баскетболист призна, че неговият кумир е звездата на Далас Лука Дончич. Той е само на 19 години, но е изцяло завършен играч, коментира Симеон. Ръководството на клуба ни е осигурило всичко необходимо за нормален тренировъчен процес и най-важното – ремонтирана и отоплена зала. Завърши талантливият баскетболист на Академик Пловдив.
Още по темата: общо новини по темата: 368
21.06.2019
03.06.2019
09.05.2019
03.05.2019
02.05.2019
30.04.2019
предишна страница [ 1/62 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Важна промяна относно последния мач на Академик Пловдив за настоящия сезон
Академик Пловдив с втора поредна домакинска победа
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: