ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Иван Петков: Вкъщи имам друг началник
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:35 / 27.01.2020Коментари (0)3697
© CEV
Старши-треньорът на Марица (Пловдив) и женския национален отбор по волейбол на България Иван Петков даде интервю за предаването "Код спорт“ по телевизия ТВ+.

– Какво не трябва да си позволява един треньор?

– Много неща. Първо никога не трябва да действаш под емоция, не трябва да взимаш решения, плод на афект. Това е основното. Категорично трябва да имаш личен подход към всеки един състезател и то винаги добронамерен, колкото и да си ядосан. Може би има моменти, в които състезателят заслужава малко по-грубо поведение, но трябва да се опиташ да запазиш спокойствие в разговора. Да покажеш, че ти си по-разумният.

– Има един парадокс – от една страна работите професионално в тима на Марица, който създава хегемония, но пък тази хегемония пречи на националния треньор, защото, ако има по-голяма конкуренция във вътрешното първенство, е по-добре за представителния ни тим. Как се справяте в тази ситуация?

– Не мисля, че Марица пречи на другите отбори. Проблемът е, че българските състезателки, навършвайки една определена възраст или стигайки едно определено ниво, те веднага искат да излязат в чужбина. Единични са случаите, в които даден състезател се опитва да се доразвие и да излезе малко по-подготвен в чужбина. Има много от тях, които наистина на много крехка възраст излизат навън. Примерите за последните 5-6 години са десетки. Това са състезателки, в които е инвестирано не само от дадения клуб, а и от самата федерация, защото повечето от тях са националки, минали през всички гарнитури. Стигнали са до женския национален тим, има надежда и бъдеще за тях и в един момент се получава така, че отиват в чужбина, позабавят или спират своето развитие и това се отразява на националния отбор. А не толкова доминацията на Марица.

– Мечтаете ли да излезете от групата в Шампионска лига?

– Първо беше да участваме, второ – да вземем победа. Тази година попаднахме в тежка група, макар че имаме шанс да излезем от нея. Трудни съперници, но там няма лесно. Марица би трябвало да бъде отборът, който дава свежест в женския ни волейбол, без по никакъв начин да подценявам другите тимове. Наистина всички отбори правят каквото им е по силите.

– Съпругата ви Таня Петкова е волейболистка. Кой командва парада във вашия дом – треньорът или състезателката?

– Всеки мъж отговаря, че жена му командва, аз няма да направя изключение. Има комуникация, разбирателство между нас. Но имаме един друг началник вкъщи, преди два месеца навърши три години. Да е жив и здрав! Може би той е човекът, с който в момента се съобразяваме най-много.

– Какви са целите ви за 2020 г.?

– Първо да сме живи и здрави, това е най-важното. Специално за националния отбор да планираме по най-добрия начин идеите, които имаме за един олимпийски цикъл, който естествено минава през домакинство на европейско първенство през 2021 г. Да си направим добра равносметка. Да ни даде Господ да си изпълним идеите по най-добрия начин, тъй като тази година е най-важната за олимпийския цикъл в Париж. А за нашия клуб, ако може да излезем от групите. Ще бъде тежко, но защо не?

Автори на интервюто: Владимир Памуков и Красимир Минев 
Още по темата: общо новини по темата: 146
01.06.2020
29.05.2020
23.05.2020
19.05.2020
18.05.2020
16.05.2020
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица започва същинската битка за 10-а поредна шампионска титла
Хегемонът Марица завършва днес редовния сезон с домакинство на Хектор
Девойките на Марица се класираха за държавните финали, без да загубят гейм
Марица организира за пети път турнира в памет на Николай Диманов
Хегемонът Марица прегази Левски за 13-ата си поредна победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: