ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (15) | Вчера (28)
Статистиката е стряскаща! Марица приключи най-успешния сезон в досегашната си история!
Автор: Стойчо Генов 10:57 / 03.07.2019Коментари (0)2812
©
С невероятния обрат от 0:2 гейма във финала на Държавното първенство за момичета до 15 години, Марица (Пловдив) сложи точка на най-успешния сезон в клубната си история – със седем от осем възможни трофея от вътрешните първенства в различните възрастови категории. Седемте селекции на клуба изиграха общо 94 официални мача в своите национални надпревари и загубиха само два от тях!

Представителният женски отбор на старши-треньора Иван Петков даде тон с поредния си златен дубъл, спечелвайки шампионската титла в Националната волейболна лига и Купа България през април. Тимът стори това, загубвайки само два гейма в общо 25-те си изиграни мача в двете състезания. Освен това, през този сезон маричанки постигнаха и първата победа за български отбор в груповата фаза на женската Шампионска лига.

Към края на април, старшата на Марица извоюва титлата в Държавното първенство за девойки до 19 години, след като приключи сезона с 14 победи и само една загуба. В мача за златото, съставът на треньорката Габриела Айшинова изкова героичен обрат от 2:0 гейма за Левски (София) до триумфална победа с 3:2 и трофея.

Финалът на Държавното първенство за момичета до 15 години беше като едно нереално дежа вю. И тук Левски поведе с 2:0 гейма, но Марица успя да изравни. В тайбрека Сините от София водеха със 7:4, когато ескадронът на треньорката Петя Хрисчева направи един фантастичен финален спринт от 11:1 точки и финишира с титлата. При завръщането си в Пловдив, момичетата посетиха мача между България и Сърбия от мъжката ВЛН и бяха аплодирани от 6 хиляди зрители в зала Колодрума. Жълто-сините завършиха сезона непобедени в 17 изиграни мача.

Марица U13 бяха още по-убедителни по пътя си към националната титла в тази възрастова категория. Момичетата на треньорката Кристина Якимова прелетяха през 15-те си изиграни мача до златото без да загубят нито един гейм!

Също под ръководството на Якимова, отборът до 12 години грабна титлата на междурегионалните финали в зони Тракия и Струма, най-високото ниво за тази възрастова група. Те загубиха само един гейм в осемте си изиграни мача.

Водени от доскорошната капитанка на женския отбор Радосвета Тенева, най-младото поколение на Жълто-сините – отборът до 11 години, по традиция спечели чисто всичките си четири мача по пътя към титлата в първенството на регион Тракия, също най-високото ниво за тази възрастова категория. Интересното е, че тук клубът участва и с втори отбор, като единствената загуба, която Марица 2 допусна, беше в срещата с Марица 1.

Селекцията до 17 години беше единственият тим на Марица, който не успя да стигне до титлата, въпреки че волейболистките на треньорката Атанаска Никифорова изиграха 10 мача и спечелиха девет от тях. За съжаление, единствената им загуба ги лиши от възможността да се класират за полуфиналите и те завършиха на пето място.

“Цифрите са красноречиви, дори малко стряскащи", коментира пред клубния сайт президентът на волейболен клуб Марица Илия Динков.

“Но сред тези многобройни победи имаше и някои особено драматични, най-вече финалите при старшата възраст и при момичетата до 15 години, които бяха спечелени с 3:2, с много емоция. Така че, да, сезонът е много успешен и мисля, че е най-успешният поне откакто аз съм в ръководството на клуба. С всяка следващата година нивото в Марица, като качество на игра и като качество на работата в клуба, със сигурност се повишава в сравнение с предишната", допълни още клубният шеф.
Още по темата: общо новини по темата: 146
01.06.2020
29.05.2020
23.05.2020
19.05.2020
18.05.2020
16.05.2020
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Треньорът на Марица: Готови сме за плейофи през два-три дни
Марица започва същинската битка за 10-а поредна шампионска титла
Хегемонът Марица завършва днес редовния сезон с домакинство на Хектор
Девойките на Марица се класираха за държавните финали, без да загубят гейм
Марица организира за пети път турнира в памет на Николай Диманов
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: